Galant - Ogólne - STALO SIE W POLSCE
swinks_UK - 27-06-2007, 21:32
Jeśli chodzi o ten "duży wyświetlacz w środkowej konsoli, to o ile dobrze pamiętam, takie szły we wszystkich Galach z klimatronikiem na rynek japoński. Japończycy zmienili go na takie malutkie coś w modelach na Europę i UK, a zostawili oryginalny pomysł w Legnum i pozostałych VR4.
Czasem w UK można się natknąć na "zwykłego" Gala importowanego z Japonii (ten sam RHD) z taką konsolą i zespolonymi kierunkami
Wiktor - 28-06-2007, 12:31
a mnie ciekwi jeszcze cos, od czego jest dodatkowy przełacznik w panelu do sterowania szybami??? przełacznik obok blokady szyb. we wczensiejszym samochodzie miałem w panelu dodatkowo przełacznik od zamykania/otwierania centralnego zamka. Czy w galancie to też do tego słuzy???
TommiCrazy - 28-06-2007, 13:33
za 20 tys Euro bykl w niemczech do sprzedania galant vr4(6miesiecy temu, moze z przekladana kierownica, wlasciciel wtedy nawet mi na maila odpowiedzial, auto bylo jako show car z mega systemem audio i pakietem wizualnym
Anonymous - 29-06-2007, 07:26
TommiCrazy napisał/a: | za 20 tys Euro bykl w niemczech do sprzedania galant vr4(6miesiecy temu, moze z przekladana kierownica, wlasciciel wtedy nawet mi na maila odpowiedzial, auto bylo jako show car z mega systemem audio i pakietem wizualnym |
to ja poproszę o wiecej info na ten temat
Krzys - 07-07-2007, 13:50
autoR napisał/a: | stanik napisał/a: | uściślając nowy właściciel tego galanta udziela się także na tym forum. Nie często, ale jednak... Widać, że kupił auto od amatora tej marki
Pozdrawiam |
Cześć wszystkim,
Pragnę wyjaśnić, że auto sprzedałem i trafiło do W-wy, a dopiero potem w ręce osoby z Kielc,
I nie wiem w jaki sposób było użytkowane, podobno zostało zapuszczone,
|
Widze że znowu mowa jest o moim "nowym nabytku".
autoR to prawda,zostało strasznie zapuszczone i już raczej sie niedoprowadzi tego wszystkiego do perfekcji.
Ktoś troche spi... malowanie lewej tylnej strony.(musze to poprawić,ale ciężko z dobrym lakiernikiem)
Musiałem uzupełnić pewne braki,np.w klimatyzacji...
brakuje również paru plastików wewnątrz auta.
Narazie staram sie doprowadzić go do stanu zadowalającego...
Pomijając fakt iż namęczyłem sie troche z tą skrzynią(to za twojej kadencji sie posypała??)
Założyłem mały HIEND w audio.
co tu jeszcze...
Powodzenia w nowym projekcie...
planujesz jakąś nową stylizacje auta,czy pozostajesz przy serii??
POZDRAWIAM.
Anonymous - 07-07-2007, 15:59
Wiktor napisał/a: | a mnie ciekwi jeszcze cos, od czego jest dodatkowy przełacznik w panelu do sterowania szybami??? przełacznik obok blokady szyb. we wczensiejszym samochodzie miałem w panelu dodatkowo przełacznik od zamykania/otwierania centralnego zamka. Czy w galancie to też do tego słuzy??? |
zgadza sie!
Anonymous - 08-07-2007, 10:49
''Widze że znowu mowa jest o moim "nowym nabytku".
autoR to prawda,zostało strasznie zapuszczone i już raczej sie niedoprowadzi tego wszystkiego do perfekcji.
Ktoś troche spi... malowanie lewej tylnej strony.(musze to poprawić,ale ciężko z dobrym lakiernikiem)
Musiałem uzupełnić pewne braki,np.w klimatyzacji...
brakuje również paru plastików wewnątrz auta.
Narazie staram sie doprowadzić go do stanu zadowalającego...
Pomijając fakt iż namęczyłem sie troche z tą skrzynią(to za twojej kadencji sie posypała??)
Założyłem mały HIEND w audio.
co tu jeszcze...
Powodzenia w nowym projekcie...
planujesz jakąś nową stylizacje auta,czy pozostajesz przy serii??
POZDRAWIAM.[/quote]''
Z farbą możesz mieć problemy, ja zmieniając kolor na ten, który jest malowałem całe auto 2 razy. Po wypadku, przód auta lakiernik robił a z 10 natrysków próbnych, jest przejeb.....
Lakier na auto szedł z Glasurita dedykowany Alfie.Jest to podobno ponad 80% perła, 3 warstwówka, ilość warstw, temperatura, wilgotność i ciśnienie podawania mają wpływ na odcień, życzę powodzenia w negocjacjach z lakierniami.Mam trochę plastików a zwłaszcza ze środka(składam z dwóch jednego) więc może pomogę. A i nie wiem czasem czy trochę skóry mi nie zostało. W nowym projekcie zostaję przy serii VR4. Tylko koło, bo zawias w VR4 jest naprawdę godny.
Pozdrawiam
P.S. Ja zabiłem 5 bieg.
Krzys - 08-07-2007, 18:16
Dzieki za pomoc przy lakierze,już objeżdziłem paru lakierników,jedni albo za dużo chcą,albo niemają pojęcia o takim malowaniu.Chociaż jeden mówił że sie podejmie,ale dopiero po wakacjach
Skrzynie zrobiłem coprawda było troche problemów,ale akurat od tego to mamy dobrego mechanika w mieście... (narazie chodzi)
A co do plastików i skóry,to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
bo paru brakuje,i taką skóre też ciężko u nas dostać(trzeba na zamówienie).
Chciałbym dokończyć twoje poprzednie dzieło...
Mam zamiar jeszcze go troszke dopieścić(deska digital,audio już mam ,no i troszke przy silniku pogrzebać...)
No ale narazie wszystko zależy od KASY
POZDRO...
Jackie - 08-07-2007, 19:40
autoR, co mam Co powiedzieć?
No może to, że od 12 lat (odkąd jestem w Mitsubishi ) nie słyszałem o takich świrach jak Ty. Projekt zaparł mi dech w piersiach i bardzo (ale to bardzo) Ci kibicuję. Mam nadzieję, że samochód pojawi się na drogach już wkrótce a gdyby Ci się udało - mógłbyby być "maskotką" Zlotu, na który oczywiście zapraszam. Ogromniasty szacuneczek!
Pozdrawiam i nie poddawaj się!
P.S. Jakbym mógł się na coś przydać - wal jak w dym
TommiCrazy - 08-07-2007, 19:54
hej, przekopalem czelusci moich maili, niebylo latwo, sorry ze teraz ale musialem czekac na wolny dzien od pracy, zakopany mailami bylem grubo na ilosc ponad dwa tysiace
oto efekty
sprzedajacy to pan o danych:
"Markel Voit" <markel@immobilarie.com>
tresc emaila od niego nastepujaca
data 6 listopada 2006
"Hi, the car is for sale at the moment. Price is 30K€ because it is a show car at the moment. I add some pics to the e-mail, so you can see. But if You want a Galant VR4 for yourself, then i can supply you that. I have a agent in Japan who is sending us 2-3 cars every month, so if you want one ,please send me some details, what year, manual or automatic, mileage etc... Then i can offer you already a price with some options of cars. You can call me also, i speak Russian, if it helps. Thansk for your interest. Markel Voit 521 5678 "
[ Dodano: 08-07-2007, 19:57 ]
[img] [/img]
[img] [/img]
Anonymous - 12-07-2007, 00:58
Krzys:dawaj na priva jak coś potrzeba.
Jackie:dzięki za dobre słowo
Tommy:Auto jest z estoni i tam zostało nejprawdopodobniej zrobione.
www.es-tuning.ee patrz projekty(chłopaki chcą za przeróbkę ok.12500zł)
A właściciel dalej nie sprzedał auta i jest ono tu:
www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=299288
I na wielu innych estońskich stronach sprzedających auta.
Cena to 28760 euro. Czy dużo?Chyba nie bo chłopaki profi podeszli do mechaniki(400km + strzał nitro w max 150km), wizualnej strony, audio. Ale jeżeli przerzutkę robiła ta sama firma co dałem linka wyżej to ja dziękuję. Przyjrzyjcie się uważnie zdjąciom(magiel i przewody hamulcowe).
Trochę jestem załamany, że byli szybsi, ale...Pomysł zrodził się dawno w głowie tylko siana nie było...
novy - 29-08-2007, 15:57
Zajrzyjcie sobie jeszcze raz na tą stronę....
http://www.streetracing.p...galant&start=30
Legnum na chodzie....
Szkoda, że nie pojawił się na zlocie
Anonymous - 10-10-2007, 00:04
Witam!
Mieszkam na wyspach i powożę galantem VR4 z 2001 roku i powiem szczerze że nie byłbym w stanie wymarzyć sobie lepszego auta. Natomiast przeróbka? NIGDY.
Nie robiłbym tego za żadne pieniądze. Nie sadzę aby było możliwe zestrojenie auta tak samo jak przed przeszczepem / strata sztywności a w związku z tym trakcji byłaby nie do odzyskania IMHO.
Byłem nim w PL (prawdopodobnie bedę ponownie na wiosnę / lato) i tym naprawdę da się jeździć z kierownicą po prawej stronie. Jedyny problem to wyprzedzanie na jednopasmówce natomiast z takim nadmiarem mocy naprawdę nie potrzeba kilometra wolnej przestrzeni żeby wyprzedzić nawet TIRa.
Anonymous - 11-10-2007, 16:23
Patrz tu:
http://www.mitsubishi-gra...er=asc&start=15
|
|
|