To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - STALO SIE W POLSCE

swinks_UK - 27-06-2007, 21:32

Jeśli chodzi o ten "duży wyświetlacz w środkowej konsoli, to o ile dobrze pamiętam, takie szły we wszystkich Galach z klimatronikiem na rynek japoński. Japończycy zmienili go na takie malutkie coś w modelach na Europę i UK, a zostawili oryginalny pomysł w Legnum i pozostałych VR4.
Czasem w UK można się natknąć na "zwykłego" Gala importowanego z Japonii (ten sam RHD) z taką konsolą i zespolonymi kierunkami :lol:

Wiktor - 28-06-2007, 12:31

a mnie ciekwi jeszcze cos, od czego jest dodatkowy przełacznik w panelu do sterowania szybami??? przełacznik obok blokady szyb. we wczensiejszym samochodzie miałem w panelu dodatkowo przełacznik od zamykania/otwierania centralnego zamka. Czy w galancie to też do tego słuzy???
TommiCrazy - 28-06-2007, 13:33

za 20 tys Euro bykl w niemczech do sprzedania galant vr4(6miesiecy temu, moze 8) z przekladana kierownica, wlasciciel wtedy nawet mi na maila odpowiedzial, auto bylo jako show car z mega systemem audio i pakietem wizualnym
Anonymous - 29-06-2007, 07:26

TommiCrazy napisał/a:
za 20 tys Euro bykl w niemczech do sprzedania galant vr4(6miesiecy temu, moze 8) z przekladana kierownica, wlasciciel wtedy nawet mi na maila odpowiedzial, auto bylo jako show car z mega systemem audio i pakietem wizualnym

to ja poproszę o wiecej info na ten temat

Krzys - 07-07-2007, 13:50

autoR napisał/a:
stanik napisał/a:
uściślając nowy właściciel tego galanta udziela się także na tym forum. Nie często, ale jednak... :) Widać, że kupił auto od amatora tej marki :)

Pozdrawiam

Cześć wszystkim,
Pragnę wyjaśnić, że auto sprzedałem i trafiło do W-wy, a dopiero potem w ręce osoby z Kielc,
I nie wiem w jaki sposób było użytkowane, podobno zostało zapuszczone,

Widze że znowu mowa jest o moim "nowym nabytku". :lol:
autoR to prawda,zostało strasznie zapuszczone i już raczej sie niedoprowadzi tego wszystkiego do perfekcji.
Ktoś troche spi... malowanie lewej tylnej strony.(musze to poprawić,ale ciężko z dobrym lakiernikiem)
Musiałem uzupełnić pewne braki,np.w klimatyzacji...
brakuje również paru plastików wewnątrz auta.
Narazie staram sie doprowadzić go do stanu zadowalającego...
Pomijając fakt iż namęczyłem sie troche z tą skrzynią(to za twojej kadencji sie posypała??)
Założyłem mały HIEND w audio. :biggrin:
co tu jeszcze...

Powodzenia w nowym projekcie...
planujesz jakąś nową stylizacje auta,czy pozostajesz przy serii??
POZDRAWIAM.

Anonymous - 07-07-2007, 15:59

Wiktor napisał/a:
a mnie ciekwi jeszcze cos, od czego jest dodatkowy przełacznik w panelu do sterowania szybami??? przełacznik obok blokady szyb. we wczensiejszym samochodzie miałem w panelu dodatkowo przełacznik od zamykania/otwierania centralnego zamka. Czy w galancie to też do tego słuzy???

zgadza sie!

Anonymous - 08-07-2007, 10:49

''Widze że znowu mowa jest o moim "nowym nabytku". :lol:
autoR to prawda,zostało strasznie zapuszczone i już raczej sie niedoprowadzi tego wszystkiego do perfekcji.
Ktoś troche spi... malowanie lewej tylnej strony.(musze to poprawić,ale ciężko z dobrym lakiernikiem)
Musiałem uzupełnić pewne braki,np.w klimatyzacji...
brakuje również paru plastików wewnątrz auta.
Narazie staram sie doprowadzić go do stanu zadowalającego...
Pomijając fakt iż namęczyłem sie troche z tą skrzynią(to za twojej kadencji sie posypała??)
Założyłem mały HIEND w audio. :biggrin:
co tu jeszcze...

Powodzenia w nowym projekcie...
planujesz jakąś nową stylizacje auta,czy pozostajesz przy serii??
POZDRAWIAM.[/quote]''

Z farbą możesz mieć problemy, ja zmieniając kolor na ten, który jest malowałem całe auto 2 razy. Po wypadku, przód auta lakiernik robił a z 10 natrysków próbnych, jest przejeb.....
Lakier na auto szedł z Glasurita dedykowany Alfie.Jest to podobno ponad 80% perła, 3 warstwówka, ilość warstw, temperatura, wilgotność i ciśnienie podawania mają wpływ na odcień, życzę powodzenia w negocjacjach z lakierniami.Mam trochę plastików a zwłaszcza ze środka(składam z dwóch jednego) więc może pomogę. A i nie wiem czasem czy trochę skóry mi nie zostało. W nowym projekcie zostaję przy serii VR4. Tylko koło, bo zawias w VR4 jest naprawdę godny.
Pozdrawiam
P.S. Ja zabiłem 5 bieg.

Krzys - 08-07-2007, 18:16

Dzieki za pomoc przy lakierze,już objeżdziłem paru lakierników,jedni albo za dużo chcą,albo niemają pojęcia o takim malowaniu.Chociaż jeden mówił że sie podejmie,ale dopiero po wakacjach :(

Skrzynie zrobiłem :) coprawda było troche problemów,ale akurat od tego to mamy dobrego mechanika w mieście... (narazie chodzi)

A co do plastików i skóry,to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. :)
bo paru brakuje,i taką skóre też ciężko u nas dostać(trzeba na zamówienie).

Chciałbym dokończyć twoje poprzednie dzieło...
Mam zamiar jeszcze go troszke dopieścić(deska digital,audio już mam :mrgreen: ,no i troszke przy silniku pogrzebać...)
No ale narazie wszystko zależy od KASY :cry:
POZDRO...

Jackie - 08-07-2007, 19:40

autoR, co mam Co powiedzieć?

No może to, że od 12 lat (odkąd jestem w Mitsubishi ;) ) nie słyszałem o takich świrach jak Ty. Projekt zaparł mi dech w piersiach i bardzo (ale to bardzo) Ci kibicuję. Mam nadzieję, że samochód pojawi się na drogach już wkrótce a gdyby Ci się udało - mógłbyby być "maskotką" ;) Zlotu, na który oczywiście zapraszam. Ogromniasty szacuneczek!
Pozdrawiam i nie poddawaj się!

P.S. Jakbym mógł się na coś przydać - wal jak w dym ;)

TommiCrazy - 08-07-2007, 19:54

hej, przekopalem czelusci moich maili, niebylo latwo, sorry ze teraz ale musialem czekac na wolny dzien od pracy, zakopany mailami bylem grubo na ilosc ponad dwa tysiace :)

oto efekty

sprzedajacy to pan o danych:

"Markel Voit" <markel@immobilarie.com>

tresc emaila od niego nastepujaca

data 6 listopada 2006

"Hi, the car is for sale at the moment. Price is 30K€ because it is a show car at the moment. I add some pics to the e-mail, so you can see. But if You want a Galant VR4 for yourself, then i can supply you that. I have a agent in Japan who is sending us 2-3 cars every month, so if you want one ,please send me some details, what year, manual or automatic, mileage etc... Then i can offer you already a price with some options of cars. You can call me also, i speak Russian, if it helps. Thansk for your interest. Markel Voit 521 5678 "

[ Dodano: 08-07-2007, 19:57 ]
[img][/img]

[img][/img]

Anonymous - 12-07-2007, 00:58

Krzys:dawaj na priva jak coś potrzeba.

Jackie:dzięki za dobre słowo

Tommy:Auto jest z estoni i tam zostało nejprawdopodobniej zrobione.
www.es-tuning.ee patrz projekty(chłopaki chcą za przeróbkę ok.12500zł)

A właściciel dalej nie sprzedał auta i jest ono tu:
www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=299288
I na wielu innych estońskich stronach sprzedających auta.
Cena to 28760 euro. Czy dużo?Chyba nie bo chłopaki profi podeszli do mechaniki(400km + strzał nitro w max 150km), wizualnej strony, audio. Ale jeżeli przerzutkę robiła ta sama firma co dałem linka wyżej to ja dziękuję. Przyjrzyjcie się uważnie zdjąciom(magiel i przewody hamulcowe).
Trochę jestem załamany, że byli szybsi, ale...Pomysł zrodził się dawno w głowie tylko siana nie było...

novy - 29-08-2007, 15:57

Zajrzyjcie sobie jeszcze raz na tą stronę....
http://www.streetracing.p...galant&start=30

Legnum na chodzie.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Szkoda, że nie pojawił się na zlocie :x

Anonymous - 10-10-2007, 00:04

Witam!

Mieszkam na wyspach i powożę galantem VR4 z 2001 roku i powiem szczerze że nie byłbym w stanie wymarzyć sobie lepszego auta. Natomiast przeróbka? NIGDY.
Nie robiłbym tego za żadne pieniądze. Nie sadzę aby było możliwe zestrojenie auta tak samo jak przed przeszczepem / strata sztywności a w związku z tym trakcji byłaby nie do odzyskania IMHO.
Byłem nim w PL (prawdopodobnie bedę ponownie na wiosnę / lato) i tym naprawdę da się jeździć z kierownicą po prawej stronie. Jedyny problem to wyprzedzanie na jednopasmówce natomiast z takim nadmiarem mocy naprawdę nie potrzeba kilometra wolnej przestrzeni żeby wyprzedzić nawet TIRa.

Anonymous - 11-10-2007, 16:23

Patrz tu:

http://www.mitsubishi-gra...er=asc&start=15