LPG - Problem z LPG, sekwencja na wolnych obrotach gaśnie!!
Krejzi - 24-01-2011, 11:55
to ja sie podkleje do tematu, mam sekwencje stag300 i mam troszke podobnie, tzn. czasem ostatnio juz czsciej obroty spadają bardzo nisko i trzesie samochodem ( tylko na gazie, jak przelacze na benzyne obroty wracaja tam gdzie powinny). Myslalem nad tym ze moze jakies filtry do wymiany i zaznacze ze nie zawsze sie tak dzieje czasem jest ok normalnie ale ostatnio rzadko. Co to moze byc ?
Robin2 - 14-02-2011, 12:31
Krejzi,
masz gwarancję na instalację?
Jesli tak- zajedź do warsztatu który ją montował, STAG udziela gwarancji na sterownik pod warunkiem, że nie wkłada do niego łap ktoś niuprawniony.
Krejzi - 14-02-2011, 12:35
niestety, ale nie dosc ze nie mam gwarancji to jeszcze nie wiem gdzie byl zakladany kupilem uzywanego z gazem
Havoc - 14-02-2011, 13:56
W Lublinie masz jednego z najbardziej polecanych gazowników, na lpg-forum znajdziesz do niego kontakt. Jestem pewien że chociażby spojrzy i powie co może być nie tak jak się ładnie poprosi, przyjemny facet. A znajdziesz czas/fundusze to się umówisz. ALe zrób jak najszybciej, nie ma żartów ze źle działającym LPG, szkoda żeby silnik cierpiał
Robin2 - 14-02-2011, 21:40
Krejzi,
wejdź na stronę forum STAG (http://forum.ac-sa.eu/ ), myślę że znajdziesz tam podpowiedź, co z tym zrobić. Ewentualnie zadaj pytanie komuś z AC (producent STAGa) na tym forum albo przez infolinię techniczną, (nr na stronie www.ac.com.pl). To będziesz miał bezpłatnie bo jak pojedziesz do warsztatu- za byle sprawdzenie bekniesz z 8 dyszek (chyba że będzie to warsztat opisany w poprzednim poście).
A wszystkich informuję, że w Wawie 11 i 12 marca są targi LPG- wybieram się tam bo można zobaczyć nowinki techniczne a przy okazji popatrzeć na śliczne hostessy A mówie Wam, towary chodzą takie że zapominasz o stoiskach i wystawcach... No i są nagrody dla zwiedzających (niestety, nie te o których myślimy patrząc na hostessy...)
wojtas - 15-02-2011, 16:09
Krejzi napisał/a: | to ja sie podkleje do tematu, mam sekwencje stag300 i mam troszke podobnie, tzn. czasem ostatnio juz czsciej obroty spadają bardzo nisko i trzesie samochodem ( tylko na gazie, jak przelacze na benzyne obroty wracaja tam gdzie powinny). Myslalem nad tym ze moze jakies filtry do wymiany i zaznacze ze nie zawsze sie tak dzieje czasem jest ok normalnie ale ostatnio rzadko. Co to moze byc ? |
Prawdopodobnie któryś wtryskiwacz zaczyna szwankować, (możliwe zabrudzenie lub wyeksploatowanie). Napisz coś więcej o instalacji ... jakie wtryski, reduktor. Najlepiej zrób zdjęcia z pod maski,będziemy mogli doradzić coś więcej.
|
|
|