Outlander Ogólne - Mitsubishi Outlander model 2008
Anonymous - 05-09-2007, 21:40
W Kopenhadze mieszkasz mówisz? A można zapytac ile dałeś za swojego misia? Z tego co się orientuję to w Danii są niesamowite podatki na nowe samochody.
Pozdr
Dominik
przemek624 - 05-09-2007, 22:49
Owszem sa... ale tez sa sposoby aby ich nie placic i wtedy outek jest tani ( dzieki mojej firmie jestem w stanie zdjac podetak i akcyzy )
dalem za niego 140 000 DKK czyli 70 000 zl w tym mialem czujniki cofania i koplet opon zimowych
I to sie nazywa prawdziwy Deal
PS - dormalna cena tego miska w kopenhadze z podatkami to 499 000 DKK
Anonymous - 06-09-2007, 17:02
To ja chcę do Ameryki...
Cytat: | Dziwne tylko że wersje na rynek szwedzki nie są wyposażone w tej wersji wyposażeniowej w szyberdach. Dostalem jednak rabat na samochód więc cenowo wyszedł o wiele taniej niż w PL bo w przeliczeniu na PLN 123 000. |
Wygląda na to, że w Polsce szyberdach kosztuje jakieś 30 000 zł.
Cytat: | ( dzieki mojej firmie jestem w stanie zdjac podetak i akcyzy )
dalem za niego 140 000 DKK czyli 70 000 zl w tym mialem czujniki cofania i koplet opon zimowych |
mnie się udało odliczyć tylko 6000 zł ( a co mają powiedzieć ci co nie mają firmy?)
To się nazywa socjalizm!!!.... Ciekawe co na to bracia dwaj? Czy oni wiedzą, że kierują socjalistycznym Państwem????
rc4 - 06-09-2007, 17:48
litości !!! czy musicie przypominać wszystkim co pozostali jeszcze w tym chorym kraju jakimi są jeleniami kupując tutaj samochody w tej kategorii cenowej ?!
Anonymous - 06-09-2007, 20:48
Cytat: | litości !!! czy musicie przypominać wszystkim co pozostali jeszcze w tym chorym kraju jakimi są jeleniami kupując tutaj samochody w tej kategorii cenowej ?! |
ja to robię wyłącznie w celach politycznych ...coby nie głosować na .....neoliberalnosolidarnościowopopulistyczną koalicję...
Anonymous - 07-09-2007, 09:41
slo_mo napisał/a: | mleczny - proszę zamilcz, już "zabłysłeś" w innym temacie więc daj sobie spokój |
To jest moja opinia nt sytuacji, bo to nie ty jestes jej "ofiara" i lepiej bedzie jak sam zamilczysz.
Jackie - 07-09-2007, 09:52
Kochani, w czym jest kłopot? Dopakują trochę zabawek za niemałe pieniądze i finał (notabene te same zabawki można kupić sporo taniej niż dopłata do "nowych" wersji) Jedyną prawdziwą zmianą jest nowa farba na desce rozdzielczej, ale jaka ona będzie to czas pokaże, z mojego Outlandera wiem, że to co jest obecnie jest OK, tym samym lekko się boję, że mogą coś popsuć....
Pozdrawiam
Hiszpan - 12-09-2007, 20:26
Ali-En napisał/a: | Outlander rok modelowy 2008 bedzie mial deske rozdzielcza wylozona miekkim pokryciem od wersji intense, czujniki deszczu, a od intense + wzwyz czujniki parkowania. Dodatkowo intense + bedzie mial rockforda juz. Intense drozszy o 2, intense + o 6 a instyle o 2 tys zl. Beda cos kolo grudnia do odbioru. |
Mnie osobiście szkoda tylko zestawu grającego . Wcale bym nienarzekał gdybym miał Rockforda, ale to co jest i tak się dobrze sprawuje.
Anonymous - 13-09-2007, 01:03
Hiszpan napisał/a: | Ali-En napisał/a: | Outlander rok modelowy 2008 bedzie mial deske rozdzielcza wylozona miekkim pokryciem od wersji intense, czujniki deszczu, a od intense + wzwyz czujniki parkowania. Dodatkowo intense + bedzie mial rockforda juz. Intense drozszy o 2, intense + o 6 a instyle o 2 tys zl. Beda cos kolo grudnia do odbioru. |
Mnie osobiście szkoda tylko zestawu grającego . Wcale bym nienarzekał gdybym miał Rockforda, ale to co jest i tak się dobrze sprawuje. | Za te 6 tys zl zrobisz sobie mega wypasiony sprzet ktory bedzie gral o niebo lepiej.
Gene - 13-09-2007, 07:24
to racja, lepiej reklamuja niz gra to audio
Anonymous - 13-09-2007, 08:12
Zle to nie gra. Ale w standartowym zestawie radio jest dosc dobre a glosniki srednie. Wiadomym jest ze calosc zawsze gra tak jak najslabsze ogniwo. Wytłumic drzwi i zalozyc dobre glosniki a bedzie juz lepszy efekt.
Anonymous - 14-10-2007, 22:07 Temat postu: Outlander 2,2 HDI '08 + chip = 198 HP Witam szanownych kolegów
W oczekiwaniu na odbiór nowego outka z nowym silniczkiem 2,2 HDI Insytle (styczeń 2008), szperałem troszkę w necie ile koników będzie można wykrzesać z tego silnika po założeniu chipa. To co znalazłem sprawiło że już nie mogę się doczekać odbioru autka i podrasowaniu go = 198 koników i wzrost momentu do 450 Nm z 370. Teraz to dopiero będzie jeżdzć
Pozdrawiam
Dominik
saphire - 14-10-2007, 22:35
Tyle że szkoda podzespołów przeniesienia napędu bo z pewnością będą dużo bardziej obciążone tak dużym momentem co pięknie je będzie zużywać/niszczyć/ukręcać... no ale coś za coś.
Anonymous - 14-10-2007, 22:50
Hmm,
A jak ma się sprawa zużycia tych podzespołów w przypadku oryginalnego chipa Mitsubishi? Czy ten silnik wraz z przeniesieniem napędu nie ma rezerwy wydajności jak inne dizelki opuszczjące fabrykę? Z tego co czytałem na innych forach to można regulować poziom ustawienia mocy w chipie.
Pozdr
Hubeeert - 15-10-2007, 00:12
saphire napisał/a: | Tyle że szkoda podzespołów przeniesienia |
Bardziej martwiłbym się o gwarancję. Dla dignosty, który wie co robi i potrafi dodać 2 do 2 zamordowane sprzęgło jest wskazówką do sprawdzenia czasow wtrysku i dawek paliwa oraz ciśnienia na sprężarce. I papa gwarancjo.
No chyba, że każdorazowo do tunera i wgrac ori program - tylko wtedy nie polecam wyjeżdżać nigdzie dalej z miasta
A poza tym założę się o duże pieniądze, że do tego silnika tez będzie dostepny box Rallitronic. Wiec po co ryzykować?
|
|
|