[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Świece JAKIE POLECACIE?
Anonymous - 18-02-2006, 13:12
mikineo napisał/a: | Jak boisz się że zerwiesz gwint to jedź do mechanika na wymiane świec, niech on ci wymieni. Mechanicy na pewno maja jakieś sposoby na takie przypadki. |
Stanowczo odradzam Oddac samochod komus, kto tylko czeka az wyjdziesz i nie bedziesz patrzyl jak on to wykreca to wiesz... rownie dobrze mozesz wziac te swiece szlifierka lub odwiercic. Mechanicy w naszym karaju to masakra! Oczywiscie nie wszyscy, ale ja nigdy bym auta nie oddal do mechanika! Mam kumpla mechanika, ktory przyjezdza i robi u mnie w garazu a jak cos nie idzie to wola mnie i myslimy razem, a nie robi na sile, bo to jak juz pisalem moze sie skonczyc okaleczeniem misia!
Anonymous - 18-02-2006, 14:19
mikineo napisał/a: | Jak boisz się że zerwiesz gwint to jedź do mechanika na wymiane świec, niech on ci wymieni. Mechanicy na pewno maja jakieś sposoby na takie przypadki. |
klucz + 2 metry rury?
piotras - 18-02-2006, 15:05
Byłem juz w jednym warsztacie ale powiedzieli mi że jak nie bedzie szło to mogą "szarpnąć" na siłe ale tylko po wyrażeniu mojej zgody i na moją odpowiedzialność. Wole najpierw spróbować sposobem, rozwiązanie młotek + przecinak zostawie na koniec
Hubeeert - 18-02-2006, 20:25
Penetratorem Piotras je potraktuj - Wurth WD40 lub nafte wlej wpsikaj.
Albo do mojego mechanika podjedź.
piotras - 18-02-2006, 21:07
Penetruje je już od rana . Jutro spróbuje odkrecić. Ale nie wiem czy kojarzysz jak wygląda ta podkładka uszelniająca przy świecach. Watpie zeby tam się cokolwiek przez nia spenetrowało.
Hubeeert - 18-02-2006, 22:01
Wiem jak to wygląda. Wyobraź sobie Bądź dobrej mysli.
piotras - 19-02-2006, 12:32
No i LIPA Ponad 24H w WD40 i nawet nie drgną. Teraz musze jakoś to WD40 odpompować z gniazd żeby w pon. podjechać do warsztatu.
|
|
|