To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Tuning SSa

Pieniek - 29-09-2007, 09:25

Ja decydując się na zmianę softa załapałem się na akcję promocyjną forum Audi i dlatego cena była atrakcyjna. Wcześniej dobrze poczytałem sobie opinie o Rogalu i opisy modyfikowanych przez niego samochodów. Jeżeli wtedy miałbym zapłacić 2500PLN za dobrego softa w dobrej firmie np. w Mastersie to pewnie bym sobie odpuścił. Choć teraz myślę, że dobra robota na pewno jest warta swojej ceny. Ja zrobiłem do tej pory 20 tys km i nie ma żadnych problemów a wiadomo, że jeśli się ma coś wysypać z winy tunera to się wysypie od razu albo po niewielkim przebiegu a awarie przy większych przebiegach od modyfikacji to już najczęściej wina użytkowników.
Pozdrawiam.

Hubeeert - 29-09-2007, 13:26

Pieniek napisał/a:
Jeżeli wtedy miałbym zapłacić 2500PLN za dobrego softa

1500-1600. Tyle zapłaciłem ja a nie znałem wtedy Masters'a

saphire - 06-10-2007, 17:07

Możesz miarodajnie przekonać się wyłącznie po pomiarach na hamowni. Każda modyfikacja pozornie identyczna i tak w każdym aucie nawet tego samego modelu jest troszkę inna więc na Twoim miejscu pojechał bym na hamownię stestować i pomierzyć osiągi.
Anonymous - 06-10-2007, 22:28

Jeżdżę MSS AVANCE-SPORT DiD 85kW/116KM ( moc według papierów) czrna perła metalik; alufelgi 15"; nakładki na progach; tylny spolier; halogeny, całość jest orginalna fabrycznie.
Co do tiuningu to zamontowałem w sierpniu br. POWER BOX firmy V-TECH jazda jest nieporównywalna z tym co było, a było tak:
bez Boxa I próba = 121KM/279Nm
bez Boxa II próba = 122KM(4122)/285Nm(2467)
z Boxem kilka prób słabszych i mocniejszych, ustawiony na tzw. 7 zakresie z parametrami:
127KM(4089)/329Nm(2325)
spalanie 5,5-6l/100km przy spokojnej do 120km jeździe
około 7l/100km dużo wyprzedzania w trasie i ponad 120km
Mam wykres w jpg. ale nie wiem jak go zamieścić.

Hubeeert - 06-10-2007, 23:09

Wyślij mi na maila hubeeert at poczta.onet.pl to zamieszczę

Tu -> http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=9261 znajdziesz poradnik jak wgrać zdjęcia na forum.

Pozdrawiam

Anonymous - 08-10-2007, 11:31

[quote="Hubeeert"]Wyślij mi na maila hubeeert at poczta.onet.pl to zamieszczę

Wysłałem Tobie meaila z wykresem mojego MSS .
Próbowałem go sam zamieścić ale się nie udało.
Pozdrawiam

Hubeeert - 08-10-2007, 19:50

Proszę bardzo

cns80 - 14-11-2007, 10:49

A ja znalazłem takie coś
Anonymous - 14-11-2007, 11:32

Mówiąc o Tuningu Space Stara, jeśli komuś podobają się dokładki typu zderzaki to proszę bardzo :
Kod:
 http://www.tuning-zone.pl/?pageid=440&lang=en

vaciok - 08-02-2009, 20:19

Bardzo mało postów na forum o tuningu. Może dlatego , że w naszych SS nie ma co za bardzo tuningować.
Znalazłem coś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...bishi_4szt.html
Co o tym sądzicie?
Tutaj trochę drogo:
http://www.tuning-zone.pl...D_64611010.html

Japko - 08-02-2009, 22:07

No nie ma co tuningować autka rodzinnego:) Te chromy wcale mi nie podchodzą. Za to spojlerek bym założył, powinien być montowany fabrycznie, bardzo pasuje do tylnej klapy.
vaciok - 09-02-2009, 15:19

Dzięki, bo już miałem kupować te progi.
Właściwie to Space Stara wystarczy tylko umyć i wygląda cudnie.

kisian - 12-02-2009, 20:31

Co do tuningu SS to kilka lat do tyłu był na allegro SS na starej budzie niebieski z Warszawy 1.6 z dołożona turbiną... Nie wiecie czy to ktoś z klubowiczów??
vaciok - 14-02-2009, 11:29

Napisze trochę co przerobiłem, dołożyłem i co mam w planie zrobić przy swoim MSS.
Chyba właśnie najlepiej pasuje to w temacie tuningu.
- zamontowałem sobie podłokietnik w prawdzie nie najlepszy bo kupiłem najtańszy na allegro, żeby wypróbować funkcjonalność. No i rewelka, tak się przyzwyczaiłem do niego, że nie wyobrażam sobie jazdy na trasie bez podparcia łokcia. I dodatkowo służy jako schowek na podręczne gadżety.
- zrobiłem oświetlenie diodowe schowka na przeciw pasażera. Pod schowkiem jest gniazdko, w którym pojawia się napięcie 12V po włączeniu oświetlenia.
- dwie maty grzewcze pod pokrowce siedzeń kierowcy i pasażera (nie widoczne) włączane niezależnie. Włączniki zamontowane w podłokietniku.
- wymontowałem oświetlenie (lampkę) bagażnika i w to miejsce zamontowałem gniazdo 12V, a oświetlenie zrobiłem po obydwu stronach za pomocą modułu LED.
- oświetlenie wnętrza również zastąpiłem listwami LED. Zdarzyło mi się kiedyś dwukrotnie nie domknąć bagażnika i na drugi dzień akumulator 0V. Teraz oświetlenie pobiera minimalny prąd i nawet po kilku dniach nie rozładuje się akumulator.
- z tyłu w popielniczce również trzy gniazdka 12V dla pasażerów
- teraz będę montował gniazdo 12V hermetyczne na zewnątrz pod tylnym zderzakiem. Jako, że dużo jeżdżę pod namiot będzie ono bardzo przydatne.
w planie:
- dodatkowe oświetlenie indywidualne dla pasażerów np. do czytania
- gniazdko ~ 220V (przetwornica 300W)
- halogeny przeciwmgielne żółte
- czerwone ostrzegawcze oświetlenie otwartych drzwi

maniak30 - 14-02-2009, 20:01

kolego mógłbyś dać namiary na ten podłokietnik :wink: a ty progi zewnętrzne wizualnie poprawiają sylwetkę ale trzeba uważać mam już tak porysowane że brak słów :o