Komputery, RTV, AGD, Komorki - Nokia 5200 w mixie - brać??
akbi - 28-09-2007, 16:09
Hugo napisał/a: | akbi, nie mogę, bo w ogóle z takiego czegoś nie korzystam. |
No to Ci napiszę, że ja Nokię E50 z powyższymi funkcjami, ... oczywiście aparatem i innymi ogólnymi "bajerami" ... kupiłem za 120zł w abonamencie 50zł.
Tak więc bajki o super drogich nokiach w stosunku do sagemów, samsungów czy innych tego typu marek są nieprawdziwe... chyba, że dla kogoś różnica 10-30zł robi olbrzymią różnicę.
Krzyzak - 28-09-2007, 16:21
Hugo napisał/a: | W ogóle co Wy widzicie w Nokiach? |
Chetnie odpowiem. Otoz najwazniejsze jest to, ze od czasu 6210 czy 3210 (ktora byla moja pierwsza Nokia) mam do telefonu dolaczone oprogramowanie, ktore w prosty sposob pozwala mi na przeniesienie calej ksiazki telefonicznej i innych ustawien (z SMSami, grami, kalendarzem i terminarzem) z tel. starszego do nowszego. Oprogramowanie, ktore jest kompatybilne w dol. Chyba bym sie pochalastal, gdybym musial wklepywac prawie 1500 kontaktow za pomoca klawiatury. Mocno bym sie dziwil, gdybym musial - jak moj szef, ktory skusil sie na Motorole - kupowac oprogramowanie, bo darmowego nie ma. Wiec - jako informatyk - sam napisal program i przeniosl sobie to wszystko, ale proste to nie bylo. Mialem juz rozne wynalazki i jakos nokia mi najbardziej lezy - nie jestem snobem. Wiecej - Baska miala juz chyba wszystko - od Alcatela przez Mitsubishi po sam juz niem co i na koniec przyznala mi racje i poprosila, bym kupil jej Nokie.
Mi sie zwyczajnie bardzo dobrze z tego telefonu korzysta i nie mam problemow z oprogramowaniem czy wykorzystaniem jej jako modem, fax, pendrive i chgw jeszcze co. Innych telefonow po prostu nie znam i mocno bym sie wkurzal, gdyby sie okazalo, ze skusze sie na cos innego i nie bedzie to mialo dotychczasowej funkcjonalnosci.
Hugo - 28-09-2007, 16:29
akbi napisał/a: | Nokię E50 kupiłem za 120zł w abonamencie 50zł. | W jakiej sieci? Pewnie w Erze. Ja Sagema kupiłem w Plusie za 1 zł brutto i w abonamencie 40 zł. Trochę taniej, ale nie ma tylu funkcji co Nokia oczywiście.
akbi - 28-09-2007, 16:40
Krzyzak, piękny post ... o to mi właśnie chodzi ... ostatnio mój ojciec zrobił wielkie oczy jak mu powiedziałem, że w swoim 2-letnim telefonie będzie musiał do nowego telefonu wklepywać kontakty od nowa
Hugo napisał/a: | W jakiej sieci? Pewnie w Erze. |
W Plusie oczywiście ... od 9 lat tylko PLUS GSM
Hugo napisał/a: | Trochę taniej, ale nie ma tylu funkcji co Nokia oczywiście. |
Nokie też można kupić za 1 zł
Anonymous - 28-09-2007, 21:32
Mialem kiedys nokie dwa miesieace i byly to bardzo ciezkie dwa miesiace. Najgorsze sa historyjki o prostej obsludze noki. Jak ktos ma dziesiata nokie to wydaje mu sie ze jest prosta, ale jak ktos ma ja pierwszy raz i przesiadl sie na nia po samsungu czy motoroli to wtedy dopiero sie widzi jak zagmatwany jest to telefon. Ale kazdy kupuje to co mu sie najbardziej podoba. Ja osobiscie chyba nigdy nie kupie noki. Teraz mam v500 i jeszcze nie widzialem ladniej zrobionego menu.
tomusn - 28-09-2007, 21:39
karolgt napisał/a: | Mialem nokie raz, od tamtej pory mialem z 4 siemensy, 2 ericssony, spv, troche samsunga. niektore z nich byly uzywane,ale mimo wszystko, z ~10 telefonow psuł mi sie tylko jeden - nokia. | przez jaki okres miałeś tyle telefonów?
i co to się ma do mojego wyboru? czy nikt nie używa 5200? i tak pewnie ją kupię, bo z całej oferty ta jedna mi pasuje... chyba że przed świętami rzucą coś fajnego... czytaj 3110C
Hugo - 28-09-2007, 22:48
akbi napisał/a: | Nokie też można kupić za 1 zł | No dobra, ale co taka oferuje? dylson napisał/a: | Jak ktos ma dziesiata nokie to wydaje mu sie ze jest prosta | Większość tak ma, bo przecież nie ma na świecie innych telefonów
tomusn - 29-11-2007, 00:10
hej!
Nokia 5200 to już na pewno nie będzie: aparat VGA (640x480) i mały wyświetlacz
Zostały Noka 3110C lub 6125 prawie te same parametry - cena dla mnie ok 150zł, choć jakbym był przy kasie to bym wziął SE K550i lub K750i - cena około 250zł
akbi - 29-11-2007, 09:37
tomusn, a nie chcesz E50 ??? W plusie dość nisko stoją
tomusn - 30-11-2007, 00:13
ale nie na kartę za 30 zł miesięcznie, znaczy w MIXIE
[ Dodano: 30-12-2007, 23:08 ]
jak coś to już mam - Nokia 3110c, właśnie robie Software Update, jeszcze muszę kupić:
karciocha pamięciochy
słuchawkocha blutuchocha
redukcjocha ładowarkocha
i wszystko gra!
|
|
|