L200 Ogólne - L200 początki...
Anonymous - 01-10-2007, 12:03
gremisiek napisał/a: | specjalne mocowania na gasnice, trojkat, apteczke |
apteczkę i trójkąt rozpracowałem ale gaśnica nie chciała się zmieścić
sprawdzę jeszcze raz ...
tak w ogóle to auto duże a brakuje mi kilku schowków na drobiazgi, np. 5L płynu do spryskiwaczy
Gene - 01-10-2007, 12:12
Januszl200 napisał/a: | Ja bym tu radził przed terenem spjrzeć na opony. Bez A/T bym się nie pchał na piach czy tez błoto. Fabryka niestety daje opony raczej na asfalt.
I bez paniki. Czasem wystarczy łopata. |
wszystko zalezy do czego auto bedzie uzywane, fakt szosowki lipa w terenie ale jesli ktos ma jezdzic 95% a 5% jakis teren to spokojnie na poczatek wystarcza.
Lopata jest dla srednio zaawansowanych. Jak posadzi elke w piaskownicy to moze sam sie nie wykopac.
"hmmm a gdzie ten schowek jest?" czasami popatrz na podpis w Sporcie obok nadkoli sa schowki i w podlodze bagaznika
przeciez sie smialem
Anonymous - 01-10-2007, 12:14
czy masz zabudowe na pace? jezeli tak to jest prosty sposob.
ja rozwiazalem problem przewozenia drobnuch rzeczy, jak plyn czy zakupy poprzez wlozenie na pake malych, rozkladanych skrzynek (chyba 40x20cm), w markecie kupisz za kilkanascie zlotych. mozesz je zamocowac za pomoca gumych linek, zahaczonych o uchwyty w bortach. super sie sprawdza. Zona przestala nazekac, ze jak sobie kupi buty to jej po calej pace lataja .
Gene - 01-10-2007, 12:17
adgaw napisał/a: | np. 5L płynu do spryskiwaczy |
to kup litrowy na bekap (latwiej schowasz a poratuje Cie w sytuacji kryzysowej), a jak dojedziesz na stacje to zanabedziesz nowy i dopelnisz pod korek.
Kibloo - 01-10-2007, 12:24
Domyślam się, że to nowe L200?
Tak więc:
5L płynu wchodzi do zbiorniczka, a pod korkiem masz miarkę, wystarczy czasem kontrolować poziom i tyle. Zaczep na gaśnicę jest lekko po lewej stronie, pod oparciem i miedzy rurkami lewarka.
Moja rada: dokladnie z instrukcją przećwicz zmianę koła, obsługę windy i miejsca podpierania, oraz kolejnośc łączenia rurek do kręcenia windą koła zapasowego, bo jak bedziesz to musiał robić na trasie, to możesz się lekko zdziwić i ubrudzić.
Poza tym pierwszy przegląd po 20 kkm (z tego co ja miałem to tzw "0" przegląd z wymianą oleju po 1,5-2,5kkm nie istnieje w Nowym L200).
Kolejna rzecz jak załączasz 4H w czasie jazdy wciśnij sprzęgło (nie ma tego w instrukcji na drzwiach, ale może ci oszczędzić dziwnych odgłosów ze skrzyni redukcyjnej), przy wyłączaniu sprzęgło nie jest konieczne. Nakazana prędkość max 100km/h.
jak chcesz pojechać 4HLc t się musisz zatrzymać przed włączeniem i bieg na luz
to samo dotyczy 4LLc
wyłącznie tych dwóch w ten sam sposób.
Dokładna instrukcja sterowania napędami jest na drzwiach kierowcy (ale pewnie już ją widziałeś).
A no i tak jak Gene powiedział po zatrzymaniu daj mu popracować kilkadzieiąt sekund na wolnych obrotach (olej musi wystudzić turbinę, a turbina wyhamować).
Dziwnymi rzeczami się nie martw, tylko dawaj znać na forum, albo na PW, a my (pozostali posiadacze L200) pomożemy.
Dużo radości z jazdy!
Gene - 01-10-2007, 12:24
gremisiek napisał/a: | Zona przestala nazekac, ze jak sobie kupi buty to jej po calej pace lataja |
Ta te skrzyneczki to stary patent ale sie sprawdza. Ja wole miec miejsce z tylu i mam siatke transportowa. Dzialanie podobne, zakupy trzyma. Gorzej z flaszkami bo potrafia sie wydostac ale buty - idealnie.
Kibloo - 01-10-2007, 12:45
Co do skrzyneczek i ekspanderów to też tak rozwiązałem ten problem
Januszl200 - 01-10-2007, 13:01
adgaw napisał/a: | a gdzie ten schowek jest? |
tam gdzie bagażnik czyli nigdzie
Gene żartował
Anonymous - 01-10-2007, 13:35
Gene napisał/a: | czasami popatrz na podpis |
właśnie sprawdziłem jaki masz samochód i wszystko gra, ma normalnie schowki,
a myślałem że chodziło Ci o jakiś sprytnie zamontowany schowek na pace
Kibloo napisał/a: | skrzyneczek i ekspanderów |
no właśnie muszę czegoś poszukać, ekspanderki jakieś już mam tylko te skrzyneczki ...
te 5L to też było z
widziałem że są różne toolboxy itp do zamontowania ale szkoda tak prawie na stałe montować taka skrzynkę,
ciekawiej wyglądała taka śmieszna przegródka/barierka która można odgrodzić część paki lub prawdopodobnie docisnąć część rzeczy całkiem do tyłu
tyle że widziałem to na stronkach angielskich a w polskiej ofercie chyba nigdzie nie było, toolbox trafił się raz ale bez ceny - trzeba zadzwonić
inna sprawa - klemy czy jak je zwał - uchwyty do których można by te ekspanderki podpiąć, u mnie mimo nadbudowy za bardzo nie ma gdzie tej gumy zaczepić
będę kombinował
z innej beczki: przy jakich obrotach włącza się turbina?
Jak na razie jeżdżę spokojnie i w sumie nie czuję potrzeby dłuższego przekraczania 2K obrotów więc te odczekiwanie chyba mnie nie dotyczy - ale mogę się mylić.
Kibloo - 01-10-2007, 13:45
turbina około 2k (+/- 250 obr)
w pace powinieneś mieć 6 haków: w burtach (4 szt) i w przedniej burcie (2), one są na wysokości jakieś 30 cm nad podłogą.
To czekanie niech ci lepiej w krew wejdzie, niezależnie od obrotów z jakimi jeździsz, potem mniej bedzie problemów... a poza tym ten silnik lubi obroty tak około 2,2-2,5k, wtedy nieźle przyspiesza i jest dość oszczędny (no i cichy, jeśli przy L200 można mówić o ciszy), poza tym przy temperaturach powyżej 27 st.C na zewnątrz do odgłosów silnika dochodzi jeszcze taki fajny szum powietrza (taki ryk, jak z silnika HEMI V8), to dodaje trochę smaczku jeździe bo nie słychć wtedy że to diesel, ale jednocześnie na początku może być lekko denerwujące... ale to dopiero w następne lato...
pozdro
Anonymous - 01-10-2007, 15:32
Kibloo napisał/a: | w pace powinieneś mieć 6 haków |
a jeśli ma się kuwetę zamontowaną? nie zauważyłem ale poszukam
no i będę pracował nad tym czekaniem z wyłączeniem po jeździe, bo skoro można mieć mniej kłopotów to dlaczego nie
Anonymous - 02-10-2007, 10:33
Ja tez mam kuwetę, ale mam też w niej pionowe nacięcia, przez które wystają oryginalne zaczepy do mocowania bagażu.
Ja robiłem przegląd na 1500km połączony z montażem chipa.
Ale w serwisie w Poznaniu namawiają do tego przeglądu nawet jak się chipa nie montuje.
Do przewozu na pace drobnych rzeczy też używam składanych skrzynek. Mam też wrzuconą na pakę i przypiętą pasami transortowymi do burty zamykaną skrzynkę na przedmioty, których wygląd mógłby kusić (np. torbę na dokumenty wyglądającą jak od notebooka).
Kibloo - 03-10-2007, 09:13
u mnie też haki wystaja przez boki kuwety.
chipa zamontowali mi przed odbiorem samochodu (leasing) i wszystko musiało sie zgadzać ze specyfikacja itd. ale oki zawsze to nie zaszkodzi tylko 3 stówy za olej ( w L200 wchodzi 7,5 litra syntetyku Castrola) kiedy nie jest to wymagane przez producenta?? oki
co do Poznańskich serwisów nie mam doświadczenia z Mitsu, ela w Labijaku jak miałem cytrynkę to mi wcisnęli wymianę paska rozrządu (jak sie okazało potem bez potrzeby) za bagateka 1300 PLN o 40kkm wcześniej niż przewiduje instrukcja
pozdrowienia
Anonymous - 03-10-2007, 09:42
Cytat: | u mnie też haki wystaja przez boki kuwety. |
a u mnie tylko te od strony kabiny wystają, innych nie widzę
muszę chyba zadzwonić do firmy która montowała i podpytać co się stało z hakami
Kibloo - 03-10-2007, 09:59
adgaw napisał/a: | Cytat: | u mnie też haki wystaja przez boki kuwety. |
a u mnie tylko te od strony kabiny wystają, innych nie widzę
muszę chyba zadzwonić do firmy która montowała i podpytać co się stało z hakami |
pozwinieneś mieć jeszcze dwa (LP) na wysokości końca nadkola i dwa na końcu burt
pozdro
|
|
|