Forum ogólne - Mandat za wycieraczką legalny
Hubeeert - 06-02-2006, 16:37
Za parkowanie w miejscu niedozwolonym są punkty karne - dokładnie 1.
Leppe - 06-02-2006, 16:58
Oczywiście, że za parkowanie w miejscach niedozwolonych ale ja mowie o parkowaniu w miejscy dozwolonym bez ujszczenia opłaty parkingowej.
Hubeeert - 06-02-2006, 17:04
jak nie uiścisz to popełniasz przestępstwo
Anonymous - 06-02-2006, 21:12
Leppe napisał/a: | Oczywiście, że za parkowanie w miejscach niedozwolonych ale ja mowie o parkowaniu w miejscy dozwolonym bez ujszczenia opłaty parkingowej. |
Ja myślę, że sprawa ma dwa aspekty (przynajmniej w warszawie).
1. Mandaty od straży miejskiej za parkowanie w miejscu niedozwolonym
2. Mandaty od służb parkingowych
Pierwszymi się przejmuję, drugie kolekcjonuję w schowku. Za pierwsze są punkty, za drugie - nie sądzę.
Moominek - 07-02-2006, 08:22
Właśnie, co ze służbami parkingowymi? Rozumiem jeśli parking strzeżony, a ja nie uiszczam opłaty, to mogą mi naliczyć opłatę za czas parkowania, zakładając blokadę. Ale na jakiej podstawie w ww. sytuacji muszę zapłacić 50zł (wysokość mandatu) za zdjęcie blokady????
Anonymous - 15-02-2006, 12:31
Proponuję wprowadzić usprawnienie powodujące, że każdorazowa próba odciągnięcie wycieraczki od szyby powinna automatycznie uruchamiać spryskiwacz szyby nawet przy wyłączonej stacyjce.
dodatkowa opcja może uwzględniać przesłanie krótkiego impulsu elektrycznego do wycieraczki zaraz po ustaniu pracy spryskiwacza
no nie mogę, sam się do siebie śmieję buahahahahahaha
Hubeeert - 15-02-2006, 12:32
popieram z całego serca i dokładam żeby wycieraczki zaczęły pracować przez kilka minut z max prędkością
Anonymous - 15-02-2006, 13:06
A do wycieraczek należy przymocować po kilkanaście żyletek, najlepiej zardzewiałych.
Anonymous - 15-02-2006, 13:24
a z zewnętrznego głośnika powinien popłynąć sygnał alarmu przerywany głosem "Ludzieeeee łapać złodzieja-przebierańca kradnącego wycieraczki !!!!!"
|
|
|