To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mandat za wycieraczką legalny

Hubeeert - 06-02-2006, 16:37

Za parkowanie w miejscu niedozwolonym są punkty karne - dokładnie 1.
Leppe - 06-02-2006, 16:58

Oczywiście, że za parkowanie w miejscach niedozwolonych ale ja mowie o parkowaniu w miejscy dozwolonym bez ujszczenia opłaty parkingowej.
Hubeeert - 06-02-2006, 17:04

jak nie uiścisz to popełniasz przestępstwo :twisted:
Anonymous - 06-02-2006, 21:12

Leppe napisał/a:
Oczywiście, że za parkowanie w miejscach niedozwolonych ale ja mowie o parkowaniu w miejscy dozwolonym bez ujszczenia opłaty parkingowej.

Ja myślę, że sprawa ma dwa aspekty (przynajmniej w warszawie).

1. Mandaty od straży miejskiej za parkowanie w miejscu niedozwolonym
2. Mandaty od służb parkingowych

Pierwszymi się przejmuję, drugie kolekcjonuję w schowku. Za pierwsze są punkty, za drugie - nie sądzę.

Moominek - 07-02-2006, 08:22

Właśnie, co ze służbami parkingowymi? Rozumiem jeśli parking strzeżony, a ja nie uiszczam opłaty, to mogą mi naliczyć opłatę za czas parkowania, zakładając blokadę. Ale na jakiej podstawie w ww. sytuacji muszę zapłacić 50zł (wysokość mandatu) za zdjęcie blokady????
Anonymous - 15-02-2006, 12:31

Proponuję wprowadzić usprawnienie powodujące, że każdorazowa próba odciągnięcie wycieraczki od szyby powinna automatycznie uruchamiać spryskiwacz szyby :lol: nawet przy wyłączonej stacyjce.

dodatkowa opcja może uwzględniać przesłanie krótkiego impulsu elektrycznego do wycieraczki zaraz po ustaniu pracy spryskiwacza

no nie mogę, sam się do siebie śmieję buahahahahahaha

Hubeeert - 15-02-2006, 12:32

:lol: popieram z całego serca :D i dokładam żeby wycieraczki zaczęły pracować przez kilka minut z max prędkością :D
Anonymous - 15-02-2006, 13:06

A do wycieraczek należy przymocować po kilkanaście żyletek, najlepiej zardzewiałych.
Anonymous - 15-02-2006, 13:24

a z zewnętrznego głośnika powinien popłynąć sygnał alarmu przerywany głosem "Ludzieeeee łapać złodzieja-przebierańca kradnącego wycieraczki !!!!!"