To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Problem z ogrzwaniem CAO 1,6 16v 92r.

serKlakier - 11-10-2007, 11:55

Jak masz zatkaną chłodnice to nie masz obiegu, a jak nie masz obiegu to i nagrzewnica Ci nie będzie grzała.
Ale sprawdź pompe też.

Anonymous - 11-10-2007, 20:20

Przeciez nawet gdyby chlodnica byla nie drozna to przeciez maly obieg powinien byc (przez nagrzewnice). Przeciez duzy obieg przez chlodnice nastepuje dopiero po pelnym rozgrzaniu, jak twworzy sie termostat. Wymienilem dzisija termostat, ale jest bez zmian. Jutro biore sie za pompe wody kolejny raz. Wymiana nowej na nowa.
serKlakier - 12-10-2007, 11:40

Niewiem jak to wszystko wygląda ale mi sie Colcik grzał a z nagrzewnicy na początku troche ciepłego poszło a puźniej zimno, po wymianie chłodnicy wszystko wróciło do normy.
Anonymous - 12-10-2007, 17:39

Sprawa se wyjasnila. Nowa pompa byla uszkodzona. Po wymianie wszystko OK. Nie kupujcie tanich pomp wody.
Anonymous - 24-10-2007, 11:15

Mam podobny problem ze swoim coltem ,temperatura jest na połowie wskażnika a ogrzewanie nie działa . Znalazłem mały przeciek lecz nie wiem czy to jest pompa wodna bo nie wiem w którym miejscu się znajduje no i może termostat należało by wymienić ale też nie wiem gdzie on jest. Proszę o podpowiedż.