To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander Ogólne - Mitsubihi Outlander vs Citroen Crosser

Student - 15-10-2007, 14:23

No to i ja trochę w temacie :
Wczoraw w TOK FM (jeżeli nie mylę radia) strasznie zjechaji nowego Outka, przyczepioli się do wszystkiego łacznie z tanimi materiałami w środku, z tym że jest mniejszy od konkurencji a i że zapas jest jakoś podwieszany czy cos takiego i ttrzeba mieć lewarek aby go zdjąć (nie mam pojęcia o co chodziło bo nie mam Outka) ale nie wypadł pozytywnie.

Ale na pocieszenie powiem że nowego Lancerka chwalili za wszystko.

sla - 16-10-2007, 11:59

saphire napisał/a:
Jak go zaczną robić w NedCar to będzie chyba trzydzieści parę procent taniej niż przy imporcie z Japonii więc pewnie wyjdzie w okolicach 112tys

Napewno nie stanieje.Podobnie miało być gdy zmniejszano cło z 30% na 10% na samochody z Japonii. MMC zrobiło wirtualny manewr i podniosło ceny na swoje samochody, których praktycznie nie było w salonach, po czym obniżyło je do poprzedniego poziomu gdy samochody się pokazały. Ja swojego Lancera kupiłem gdy obowiązywało jeszcze 30% cło i zapłaciłem za niego taniej niż teraz gdy obłozony jest 10% cłem. Podobnie postąpiła Honda z Accordem.Były szumne zapowiedzi niższych cen i wyszła z tego oczywiście kiszka. Podobnie miało być z kosmetykami po obniżce akcyzy, i z wieloma innymi produktami.Pazerność producentów i często sprzedawców nie ma granic.

Anonymous - 16-10-2007, 12:39

Hubeeert napisał/a:
Student napisał/a:
Dobra mondrale to jak będzie z tymi silnikami
Wkrótce jednostkę VW zastąpi jednostka PSA. Czyli w Outku tez będzie montowany ten 2,2,HDI

Pewnie jednak Holandia :D

Mitsubishi Motors zadeklarowało przyszpieszenie prac nad własną jednostką która ma się pojawić w 2009 roku. Tak więc ten 2.2 od PSA ;-) to "przejściowo"

Anonymous - 24-10-2007, 18:32

Czyli ku mojemu niepisanemu zdumieniu jeszcze bardziej niż Mitsubishi opłci sie sprowadzić Cytrynkę z najdroższego kraju w Unii?!