[92-96]Colt CA0 - [ALL] Jak otworzyc Ca0??????????
marekoza - 18-10-2007, 13:19
to juz wyzsza szkola jazdy ale ja wciaz mysle gdzie mozna ukryc ten bajer... jakis pomysl ?
Anonymous - 18-10-2007, 14:03
mozesz w przeroznym miejscu mozesz miec podlaczone pod elektroniuke ze np jak nie wlaczysz tylnej wycieraczki to nie odpali albo prawego migacza albo awaryjnych albo wsteczny, wszedzie mozna to zastosowac
cns80 - 18-10-2007, 14:21
davido19pce napisał/a: | np jak nie wlaczysz tylnej wycieraczki | Świetne ! Zwłaszcza jak Ci wycieraczka przymarźnie do szyby . Ja polecam podsufitkę, tylko przycisk musi być zamontowany tak żeby nie był widoczny, a tylko ty wiesz którą część dachu dotknąć
marekoza napisał/a: | dobry patent jest z przelacznikiem halogenow ktorych nie ma... | He he. W Oplu montowali klientom na życzenie antynapad lub przerywnik zapłonu pod wolny przycisk wykorzystywany w bogatszych wersjach Vectry do komputera pokładowego. Ponieważ wszyscy o tym wiedzieli to parę zginęło
marekoza - 18-10-2007, 15:11
podsufitka mi sie podoba mozna tez zrobic to z dotykowym wlacznikiem... widzialem takie w castoramie ale on dziala na uziemienie... wie ktos czy jak siedze na fotelu to jestem uziemiony ? heh
Anonymous - 18-10-2007, 17:12
chyba raczej tak, ale blacha powinna byc uziemiona poprzez kola tak mi sie wydaje
marekoza - 18-10-2007, 19:50
no niby opony sa z gumy a to raczej dobry izolator zwlaszcza biorac pod uwage fakt ze w samochodzie jestes bezpieczny przy udezeniu pioruna sam nie wiem czy to bedzie dzialac...
P.S. przelacznik na pewno dziala na 12v napieciu
Anonymous - 22-10-2007, 12:24
Hehe najlepiej by bylo jak kazdy z Was Panowie napisze gdzie stawia swojego colta i jakie ma zabezpieczenie Zastanowcie sie kto czyta takie fora ... Zajmuje sie montazem takich urzadzonek od dluzszego czasu i naprawde jest sporo sposobow na unieruchomienie auta, ale jak montowal czalowiek to czlowiek ukradnie ile sposobow na zabezpieczenie tyle na jego obejscie. Powiem tyle: odradzam odciecia rozrusznika i 12V po stacyjce bo obejscie tego jest dziecinnie proste i wydaje mi sie ze kazdy z Was jak chwile pomysli to bedzie wiedzial co i jak.... w wiekszosci japonczykow kostka od stacyjki idzie na wtyczce do puszki z bezpiecznikami.. wiecej nie powiem. Lepsze zabezpieczenia hmm odciecie pompy ew jakiegos obwodu przy silniku juz lepiej. Jednak kazdy robi jak uwaza traktujcie moja wypowiedz jako rade.
Pozdrawiam , a swoja droga otweram swojego cao w 5 min hehe japonczyki maja strasznie wiotka blache na drzwiach.
Anonymous - 24-10-2007, 01:42
marekoza napisał/a: | podsufitka mi sie podoba mozna tez zrobic to z dotykowym wlacznikiem... widzialem takie w castoramie ale on dziala na uziemienie... wie ktos czy jak siedze na fotelu to jestem uziemiony ? heh |
gdybyś miał rację to jak by miał działać telefon LG chocolate(częściowe sterowanie dotykowe)??? Przecież na ulicy to jesteśmy w butach a są też na gumowych podeszwach. Inaczej mówiąc dotykowy przycisk w samochodzie będzie działał. Ew. problemy mogą sie pojawić w zimie, bo przy niskich temperaturach niektóre(czytaj tanie) włączniki odmawiają posłuszeństwa
marekoza - 24-10-2007, 16:04
ekran Lg jest aktywna matryca... czyli dotykajac palcem wystarczy ze zmienisz opor pradu elektrycznego w danym obszaze matrycy sugerujesz ze siaedzac na krzesle z drewna lub plastiku i nie dotykajac nogami ziemi nie mozesz z niego korzystać
[ Dodano: 24-10-2007, 16:05 ]
no i nie nie mowie tu ze nie jestem uziemiony w samochodzie... bo wciaz nie wiem... ale jak bede mial czas to sprawdze
londolut - 24-10-2007, 17:32
Zeby wejsc do Ca0 wystarczy wcisnac pomiedzy ramke z drzwi a słupek cienki drut i popchnac cyngiel od zamka, poprzedniemu wlascicielowi mojego bolidu zajumali radio w ten sposób
Anonymous - 24-10-2007, 21:03
londolut napisał/a: | poprzedniemu wlascicielowi mojego bolidu zajumali radio w ten sposób |
szczęście w nieszczęściu że mu szyba nie poszła...
Anonymous - 24-10-2007, 21:50
szyba tak latwo nie pojdzie bo trzymaja ja uszczelki ktore tez maja pewien margines sciskania, zatem jedyne wyjscie zeby nie otworzyc CA0 byle badylem to chyba tylko spilowac te lopatki od centralnego i miec klawisz do zamykania i otwierania w srodku, ktory dziala bez stacyjki
Anonymous - 24-10-2007, 22:11
w ca0 1,6 moich rodziców kilka lat temu zginęło radio.. brejdak pożyczył,zaparkował w śródmieściu w biały dzień przychodzi a tam szyba stłuczona w drobny mak, radia nie ma a na dodatek całej konsolki
|
|
|