Colt - Ogólne - Kilka Pytań Odnośnie Mitsubishi Colta
Anonymous - 18-02-2006, 19:00
Witam, to moj pierwszy post na forum
podobnie jak tworca tematu rowniez przymierzam sie do kupna colta.
tak wiec jak dobrze zrozumialem to kazdy colt ma miec halogeny, a ten colt http://bilder.mobile.de/i...1138054373.bild
byl bity bo ich nie ma ?
a propo bitych aut, czy ktos z Was sie orientuje jak bezpieczny jest taki colt?
Anonymous - 18-02-2006, 19:18
dick, ja mam C50. Dostalem strzala w tyl i musze przyznac, ze bardzo miekko to zniosl. Gdyby nie to, ze maska tamtego odksztalcila mi tylny blotnik i zbila lampe to by bylo super, ale i tak konstrukcja nie ucierpiala.
Hubeeert - 18-02-2006, 20:13
Posiadanie bądź nieposiadanie halogenów nie jest równoznaczne z tym że samochód był bity. To może byc po prostu wersja wyposażenie tzw "golas"
Co do bezpieczeństwa polecam ADAC i ich crash testy.
Anonymous - 18-02-2006, 23:28
dzieki za konkretne odpowiedzi
chodzi o ta stronke ? http://www.adac.de/Tests/Crash_Tests/default.asp
bo w sumie to samo jest na www.euroncap.com , jest tam colt ale najnowszy model :/ a nigdzie nie moge znalezc testu modelu CJO
Anonymous - 19-02-2006, 00:05
Większość Coltów nie miała halogenów - przynajmniej w wyposażeniu standardowym. O ile dobrze się orientuję, przednie światła przeciwmgielne były dostępne jako opcja, nawet w bogatych wersjach. Miałem wątpliwą przyjemność dostania strzała w tył Miśka i praktycznie nie odczułem, że ktoś mi wjechał w zadek. W przeciwieństwie do Miśka, który całą siłę zderzenia przejął na siebie. No ale tak właśnie powinno być
Anonymous - 19-02-2006, 13:24
no to kwestie halogenow mam juz jasna
co do wypadkow, to tez bym wolal dostac z tyl niz w przod tylko nie zawsze da sie wybrac
chyba za bardzo sie napalilem na colta i chyba nie zmienie wyboru a autem glownie po miescie bede jezdzil
Kofi - 19-02-2006, 13:32
Do naprawienie to raczej latwiejszy jest przod...
wichura1 - 21-02-2006, 22:02
Ale droższy.
Anonymous - 22-02-2006, 17:30
A jak jest sprawa z el. szybami... czy trzaba trafić na model jakiśtam czy po prostu był montowany od któregoś tam roku!?
Anonymous - 22-02-2006, 18:27
elektryka zalezna jest od wersji wyposazeniowej,zawsze mozna dodatkowo wstawic el. szybki oraz inne bajerki do kazdego auta
ROMEL - 22-02-2006, 22:04
Mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie...
Mitsubishi Motors nigdy nie cieszyło sie popularnościa w gwiadkach jeżeli chodzi o gwiazdki za bezpieczeństwo - krasz-testy... zawsze plasowało sie i plasuje na średnim poziomie a nieraz nawet poniżej średniej... w każdym przypadku jest naruszona komora pasażerska... drzwi nie do otwarcia... słupki poprzesuwane, kierownica zmienia położenie. w wielu przypadkach klatką piersiową uderza sie w kierownicę...
Najgorsze jest to że testy robione przez różne zespoły i firmy patronujące...a wyniki sie powtarzają.....
Mimo wszystko... za Mitsubishi jest jeszcze duuuużo autek bardziej niebezpiecznych i łamliwych.....
Wiadoma sprawa że w rzeczywistości a nie w testach wszystko zależy od złożenia sie uderzeń lub uderzenia.... różnie bywa.. nawet autka te z pięcioma gwiazdkami nie ochronią przed urazami a nawet tragiczną śmiercią
Pozdrawiam
Krzyzak - 22-02-2006, 22:06
Ale już ten nowy Galant-czołg (sprzedawany w USA) jest podobno bezpieczniejszy od Camry.
Anonymous - 22-02-2006, 22:21
cimon102 napisał/a: | elektryka zalezna jest od wersji wyposazeniowej,zawsze mozna dodatkowo wstawic el. szybki oraz inne bajerki do kazdego auta |
a ty masz w swoim elektryczne?
ROMEL - 23-02-2006, 06:57
I tu Krzyżak ma rację...Galant - czołg to dobre okreslenie
- Camry tak - bije w łeb... ale mimo wszystko Avenssis jest lepsze
Pozdrówka...
Anonymous - 23-02-2006, 07:42
szymonek napisał/a: | cimon102 napisał/a: | elektryka zalezna jest od wersji wyposazeniowej,zawsze mozna dodatkowo wstawic el. szybki oraz inne bajerki do kazdego auta |
a ty masz w swoim elektryczne? |
hihi,jeszcze nie, ale to kwestia czasu
|
|
|