Carisma - Ogólne - Propozycja tematu: plus i minusy od uzytkownikow Carismy
Chooper - 14-02-2006, 13:23
właśni, tym jakoś zrobiłem porządek na łódzkim regionalnym, że z jednego tematu przeniosłem do nastepnego, nawet posty chronologicznie wskoczyły gdzieś w środek, a nie na koniec
a co do tematu, to w jednym tak jak napisane powyżej, a w drugim komentarze. jak w pierwszym coś sie pojawi "smierdzącego" to klillim
Anonymous - 14-02-2006, 13:36
no tak tylko ze nie moglem wczoraj odznaczyc postow z prawej strony bo nie mialem tych kwadracikow, dzis jest juz wszystko ok.
co do tematu to pozniej mozna by bylo zrobic do faq o carismie najczeszcze bolaczki i ich usuwanie, napewno taki temat z plusami i minusami b. pomoze.
Jackie - 14-02-2006, 14:28
arturro, pomysł bomba. Myślę, że zupełnie spokojnie można to rozciągnąć na wszystkie modele.
Pozdrawiam
Matejko - 14-02-2006, 16:18
czyli najpierw moznaby zebrac od obecnych uzytkownikow wszystkie argumenty - wybrac po 5 najpopularniejszych + i - zrobic z tego ankiete(tak zeby kazdy kliknal czy u niego to wystepuje czy nie), nie wypisane plusy i minusy uzytkownicy wpisywali by sami, wtedy np bysmy wiedzieli jaka ilosc ma klopoty z tulejkami, a jakiej ilosci nie udalo sie wyrwac gimnazjalistki na czerwony lakier
Czyli np z obecnych tematow moderatorzy wybieraja po 5 najpopularniejszych plusow i 5 minusow - robia z tego ankiete, uzytkownicy glosuja plus dopisuja do tego swoje plusy i minusy - ktore nie zostaly wymienione w ankiecie, nie komentuja nic w temacie z ankieta. Biora udzial w ankiecie i jesli cos maja do dodania to napisza:
Plusy
1
2
3
Minusy
1
2
3
4
posty z hahaah, hihihi i innymi tekstami roznymi niz plusy i minusy beda usuwane
piwkotom - 14-02-2006, 16:46
hmmm... a nie lepiej zrobic to na zasadzie takiej ankiety?, np.:
Zawiecha:
1 2 3 4 5
O O O O O Komfort;
O O O O O Awaryjnosc;
O O O O O Koszty napraw/remontow;
O O O O O Wrazenie;
Silnik:
1 2 3 4 5
O O O O O Dynamika;
O O O O O Spalanie;
O O O O O Awaryjnosc;
O O O O O Koszty napraw/remontow;
O O O O O Wrazenie;
Wnetrze:
.
.
Pierdulki:
.
.
Ogolne wrazenie/doswiadczenia:
itd.
ewentualnie sutalic dodatkowo jakies wagi do poszczegolnych cech.
na koniec +/- w formie np. jak zaproponowal Matejko.
Wynik ankiety usrednialby sie w naglowku topica (same 5,0 i 1,0 obciete ) a do tego uwagi imienne +/- od kazdego z zaznaczeniem modelu, rocznika itd.
Tylko nie wiem czy tego rodzaju ankiete moznaby zrobic tutaj.
Jak robic to porzadnie i szczegolowo, no i zaznaczyc ze opinie maja byc wywazone a w przypadku porownywania Cari przez kogos do jakiegos auta zeby to mialo odniesienie w kategorii i cenie (dotyczy: EDIT: nie Artiego tylko Arturro oczywiscie )
pzdr
Anonymous - 14-02-2006, 18:07
hmm. to moze narazie zrobmy zwykla ankiety typu jestem z auta zadowolony, srednio, wcale i dopnijmy do tematu plusy i minusy, a za jakis czas na podstawie danych z + i - zrobi sie bardziej szczegolowa ankiete i dopnie sie do tematu (chyba o tym samym pisze matejko).
Hubeeert - 14-02-2006, 19:22
Jak chcecie ankietę z większa ilością podpunktów niż 23 (chyba) to prosze o PW
Matejko - 14-02-2006, 23:16
Hubeeert napisał/a: | z większa ilością podpunktów niż 23 |
nie no tyle styknie
arturro napisał/a: | (chyba o tym samym pisze matejko). |
tak tylko mnie chodzilo wybrac odrazu plusy minusy z pojawiajacych sie tematow, bo tak jak jest teraz to sie petla robi, ale co tam moze byc
|
|
|