[XX-92]Lancer C6x i starsze - Wycieraczki!!!!
kkriss - 04-01-2008, 21:18
tak wogle to jakie powinny mieć długości te wycieraczki??
Bo sam już nie wiem jakie kupić, a do norauto nie chce mi się jechać
mouseman - 05-01-2008, 21:16
Witam,
ja zakupilem te wycieraczki:
http://www.allegro.pl/ite...ord_bmw_5_.html
i przyznam ze spisują się fantastycznie. W zestawie dwa rodzaje adapterów. Jeden z tymi bolcami nie sprawdzałem ich. Dałem wycieraczki do malowania przy okazji zmienili mi te końcówki na bolec, na te zestawu uniwersalne. W dodatku prawdopodobnie zamienione mam ramiona lewe na prawe. Od czasu kiedy mam te wycieraczki, zero pisków nie dotartych miejsc. Predkość 160 tez nie robi na nich wrażenia. POLECAM
kkriss - 16-01-2008, 15:20
Wszystko super, za twoją radą zakupiłem te same, ale mam problem z zamontowaniem, oba uchwyty nie pasują.
No i mam problem
mouseman - 16-01-2008, 17:38
Musisz z ramion ściagnąć te stare "głowki"z wejściem na bolec- śruboket i do dzieła (podważanie). Następnie przykręcasz te adapterki ze śruboką na górze, wpinasz wycieraczki i gotowe. Jutro zamieszcze zdjecia jak to u mnie wygląda
kkriss - 16-01-2008, 19:43
hmm, u mnie są końcówki w kształcie litery U odwóconej o 90 stopni.
mouseman - 16-01-2008, 20:27
Powiem ci ze kwestia wycieraczek to chyba jest zależna od w tym przypadku troszke rózniąnych sie wersji naszych lancerków twój jest 12v mój 8v. Z tego co wiem system zastosowany u mnie jest wyjątkowo stary i bardzo żadko spotykany. Mój dziadek ma colta z 1991 z silnikiem 1,3 12 v dzwonilem do niego on ma również w kształcie litery U kopniete o 90 stopni... . I z tego co widziałem te systemy spotyka sie normalnie w motoryzacyjnych. Proponuje wystawić te wycieraczki co masz do działu sprzedam na tym dziale. Żadko spotykane do starych modeli a ścierają naprawde ekstra. Przepraszam jeżeli wprowadziłem w błąd Ciebie kkriss, z tymi uchwytami.
tomusn - 16-01-2008, 21:04
U kopnięte to normalny hak jest , w zestawie powinien być uchwyt mocujący, raczej większość wycieraczek na hak jest
kkriss - 20-01-2008, 21:26
W tym zetawie nie ma, ale mniejsza o większość.
Mam pytanie, jakie są długości wycieraczek w lancerze z 91 roku??
50 i 45 cm ???
Oraz czy ktoś używa takich wycieraczek ???
Ogólnie chodzi tylko o mocowania - czy gwarantują one że nie będzie żadnego luzu i nie będą się zsuwały??
Pozdrawiam
tomusn - 20-01-2008, 22:12
kkriss napisał/a: | Mam pytanie, jakie są długości wycieraczek w lancerze z 91 roku??
50 i 45 cm ??? | dokładnie tak, choć ja założyłem 560 i 450
|
|
|