To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Naprawianie małych wgniecień w domowych warunkach

Anonymous - 25-07-2008, 17:18

Przydało by sie cos takiego.Mam małe wgniecenie na masce.Ale raczej nie te przyssawki tylko to z zamrażaniem i ogrzewaniem.Moze nadawał by sie spray do usnieżania bólu jaki stosują piłkarze?
Anonymous - 25-07-2008, 17:34

adamovicius napisał/a:
Przydało by sie cos takiego.Mam małe wgniecenie na masce.Ale raczej nie te przyssawki tylko to z zamrażaniem i ogrzewaniem.Moze nadawał by sie spray do usnieżania bólu jaki stosują piłkarze?

zwykłe sprężone powietrze plus opalarka, po nagrzaniu blachy psikamy odwróconym sprężonym powietrzem i po krzyku :)

Anonymous - 25-07-2008, 17:56

Ja zastosowałem suszarkę i gaz do zapalniczek na wgniecenie na tylnym błotniku mojego Ca0 i powiem wam że wgniecenie ładnie się wyciągneło ale takie małe zostało. Wgniot był wielkości pięści a został taki jak by ktoś palcem dotknął. Najpierw pożądnie nagrzałem wgniecenie a potem odrazu zmroziłem gazem do zapalniczek i na oczach blacha odginała się :) Więc metoda działa na małe wgniotki tylko trzeba uwarzać żeby nie przegrzać lakieru. . .
Anonymous - 26-07-2008, 10:55

pawela napisał/a:
kupiłem ten AŚ z testem 'magicznych urządzonek'. Po pracy wrzucę skan

Jeżeli będziesz to testował to napisz jak wyszedł test?

Chooper - 26-07-2008, 11:56

znajomy kupił taki zestaw z przyssawkami (Dickking czy coś tam) to narobił nowych wgniotek do okoła tych, które miały być wyciągnięte...nie poleca
Anonymous - 29-07-2008, 16:34

Kuczan napisał/a:
Ja zastosowałem suszarkę i gaz do zapalniczek

Próbowałem niestety nic z tego nie wyszło. Niewiem jaka przyczyna. Wgniecenie jest nadal.

pawela - 29-07-2008, 16:59

test zawiera 2 strony. Dink Kinga określono jako zabawkę, dobrą po kilku próbach na małe wgniotki, a metodę szoku termicznego jako nawet niezłą, ale na rozleglejsze, łagodne wgniecenia. Nie mam czasu sie zająć skanem, bo niemal nie nocuję w domu przez wakacje :wink:
Anonymous - 30-07-2008, 20:30

pawela napisał/a:
Nie mam czasu sie zająć skanem, bo niemal nie nocuję w domu przez wakacje

Będę czekał cirpliwie!!!!!!!!

pawela - 01-08-2008, 15:21

znalazłem chwilę

skany powiększają się po kliknięciu

Anonymous - 05-08-2008, 20:31

pawela,
Dzięki, boję się opalarki.