To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Zaciąganie ręcznego w czasie jazdy a ABS

yaro1976 - 09-01-2008, 08:40

mam podobne objawy dźwiękowe jak koledzy, po zaciągnięciu ręcznego podczas inicjowania poślizgu z prawej strony kokpitu wydobywa się brzęczący dźwięk, trwa to ok 2-3 sek. , trochę dziwne że tak się to objawia, może faktycznie ABS wariuje dostając rozbieżne dane, ale w taki razie dlaczego nie zapala sie kontrolka ABS-u? Pszipadek!?
pzdr

saphire - 09-01-2008, 11:44

Logicznym by było podpięcie pod ABS sygnału nie tylko z pedału hamulca ale także z ręcznego. Przeca i tu i tu jest włącznik - w heblu od stopów a w ręcznym od kontrolki na zegarach. Ciekawe jak na schemacie elektryki jest to zrobione w Cari - aż sprawdzę wieczorkiem bo często ręcznym zapodaję i nie mam żadnych takich efektów z ABS jak u Was. Jak sądzę ABS ,,wie'' że zapodajesz ręcznym i odpowiednio koryguje swoje działanie.
Anonymous - 09-01-2008, 23:08

powiem krótko: głupoty wipisujecie, aż sie odechciewa tłumaczyc.
yaro1976 - 10-01-2008, 08:10

Vlad napisał/a:

hmm, rozwiń swoją myśl jak byś był tak miły...

Hubeeert - 10-01-2008, 18:30

Vlad, polecam http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=15923

Są to zasady tego Forum.

Punkt
8. Zawsze pamiętaj, że
8.1. Forum jest przyjazne dla użytownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych
8.2. Nie ma przymusu pisania na forum. Jeżeli coś Cię drażni nie musisz odpowiadać. Jeżeli pytanie było zadane 1000 razy a nie chce Ci się napisać odpowiedzi 1001 raz - nie pisz - "użyj funkcji Szukaj". Albo podaj konkretny link z odpowiedzią, albo weź na wstrzymanie.

Proszę Cię o zastosowanie się do powyższego.

lipa40 - 10-01-2008, 19:16

Vlad napisał/a:
komp absu jest polaczony z lampą stopu, wnioski niech zainteresowani wyciagna sami
Vlad napisał/a:
A to się kolega podzielił swoją wiedzą :finga:
Anonymous - 10-01-2008, 19:27

wiele razy sprawdzałem swoj reczny na sniegu i na suchym i mokrym asfalcie nawet "baczki" czy jak to sie tam zwie kreciłem na recznym i zadnego stukania w desce nie bylo tym bardziej abs bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego

ps. szkoda mi auta bylo ale trzeb je sprawdzic go w kazdej sytucaji teraz wiem jak cie zachowuje i jak sie trzyma drogi :)

Hubeeert - 11-01-2008, 17:06

lipa40, dotyczy to również Ciebie.
Przypominam - to jest dział Samochody na naszym Forum. Tu nie ma miejsca na tego typu docinki.

Anonymous - 11-01-2008, 17:52

nie wiem jak się to ma do gala ale w lancerku nic się nie dzieje,hula na ręcznym aż miło,kombi bączki heh,abs się nie odzywa,gorzej było w nissanie tam się coś chrzaniło z heblami potem(miałem wersje sr z tarczami),
Anonymous - 05-05-2008, 23:55

cicho koledzy bo hubert czuwa!
Hubeeert - 06-05-2008, 01:03

Vlad napisał/a:
cicho koledzy bo hubert czuwa
Jaki to ma związek z tematem?
Anonymous - 06-05-2008, 16:22

ja z koleji zauwazylem ze jak zawracam na recznym a mam automat to potem jak chce odraz hamowac(noznym) to mam problemy i samochod chce sie wyrywac chwile do przodu :)
yaro1976 - 07-05-2008, 08:21

M4mooT napisał/a:
ja z koleji zauwazylem ze jak zawracam na recznym a mam automat to potem jak chce odraz hamowac(noznym) to mam problemy i samochod chce sie wyrywac chwile do przodu :)

dokładnie to samo miałem z moim automatem po zaciągnięciu ręcznego, przez chwilę brak hamulca, a wręcz samochód lekko rwał do przodu z wciśniętym hamulcem - odczucie subiektywne. Ot taka ciekawostka, ale za pierwszym razem troche się zdziwiłem. :)

Anonymous - 07-05-2008, 18:53

ja to sie zdziwilem jak zrobilem tak u kumpla zeby ladnie 90 zrobic i zatrzymac sie przed zamknieta brama :) wciskam ten hamulec a ten mi chce jechac ;]

dobrze wiedziec o takich rzeczach bo sie moze glupio skonczyc :) nie wiem czy to kontrola trakcji poprawia czy sama skrzynia bo u mnie nie za bardzo dziala ten przycisk od wylaczania TCL ;/ no ale za czesto to sie tego nei chce uzywac przeciez ;)

yaro1976 - 08-05-2008, 08:30

M4mooT napisał/a:
nie wiem czy to kontrola trakcji poprawia czy sama skrzynia bo u mnie nie za bardzo dziala ten przycisk od wylaczania TCL ;/

u mnie nie ma TCL, więc musi to być wina skrzyni, widoczie odbiera jakieś sprzeczne dane i potrzebuje troche czasu na zastanowienie :P
pzdr