Komputery, RTV, AGD, Komorki - Spec od alarmow domowych poszukiwany
Krzyzak - 16-11-2007, 08:56
Sruba napisał/a: | Krzyzaku jak chcesz to dam ci namiar do mojego kumpla, nota bene z Malborka, ktory ma firme zajmujaca sie montowaniem alarmow, monitoringow i takich tam. |
prawde mowiac, to mam juz dosc wszystkich ludzi zajmujacych sie szeroko pojeta budowlanka (mam na mysli komplet - od murarzy przez hydraulikow po wykonczeniowcow) - dlaczego? bo 99% we lbach sie poprzewracalo i nie maja umiaru w podbijaniu cen
dlatego wszystko robie sam, bo wiekszosc prac jest prosta jak wyszczanie dziury w sniegu (na dodatek zaden fachowiec nie bedzie sie staral dla kogos robic tak, jak ja dla siebie)
stad zalozenie, ktorego mam zamiar dotrzymac - robic wszystko samemu
dzieki za checi
Student - czekam na schemat, jeszcze kilka szczegolow na PW
cns80 - 16-11-2007, 09:15
Podepnę się pod temat:
W trakcie remontu zdemontowałem alarm i czujki. Jest to alarm montowany przez SOLID. Nie znam nazwy i modelu, ale poszukam, może coś jest na obudowie. Zastanawia mnie jedno:
Czy teraz gdy go podłączę będę musiał go znowu konfigurować, bo na płycie głównej jest tylko wejście jak w gniazdku telefonicznym i nie mam bladego pojęcia jak to się robi. Czy jest ktoś w Wawie lub okolicach, kto mógłby mi ewentualnie z tym pomóc ? Znam kod aktywacji i dezaktywacji centrali, ale nie wiem czy tam są jeszcze jakieś kody administratora lub inne problemy.
Centrala nie jest podłaczona do monitoringu i ma służyć jako zwykły alarm (tak jak przed demontarzem).
Czy to da się zrobić ???
|
|
|