To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Gdzie naprawiamy mi¶ki ?

Anonymous - 15-05-2006, 12:18

Nie mam gazu... Im dluzej mam Misia tym bardziej mi sie ten pomysl przestaje podobac i kalkulowac, bo nie jezdza az tak duzo...
No i obawiam sie mocno ze wskazowka obrotomierza juz by nie chciala tak ochoczo na czerwone pole zagladac :wink:

Anonymous - 28-05-2006, 10:06

Jak wszyscy wiedza :D wciaz szukam dobrego gazownika, wygrzebalem nastepujace warsztaty:

Agadampol (ul. Zielonogorska)

Jagiełło (ul. Struga)

Ktos cos wie na ich temat ?

Ahhh... jak moze byc koszt zalozenia zabezpieczenia przeciwwybuchowego ?

arekp - 28-05-2006, 10:37

Jak pisalem wyzej, przejedz sie na ul. Spiska.
Anonymous - 04-06-2006, 21:06

Gazownika to moge polecic z czystym sumieniem, tu mi sie poszczescilo, bo jak wiadomo malo ktory potrafi zalozyc instalacje do zwyklego samochodu, a Artur (bo tak ma na imie) uruchmil turbodoladowane Probe 2.2 na najzwyklejszej instalacji - tzw. na srubke, bez zadnego komputera, a nawet emulatora sondy. Chodzilo to tak, ze przez 2 lata nie wiedzialem co to strzal w kolektor (dobrze, ze nie zakladalem klapy antywybuchowej), a kontrolka od lambdy zapalala sie tylko w trasie przy jednostajnej jezdzie (to normalne i lepiej bez emulacji nie bedzie :) ). Pozniej to juz masowo byl odwiedzany do zakladania lub poprawiania po innych, ostatnio z tego co wiem to zakladal do II gen. 2,5V6 sekwensa OMVL Dream XXI. Aha no i najwaniejsze - nie drogi !!! Miesci sie przy Tamie Pomorzanskiej, jak ktos bedzie potrzebowal to chetnie podjade i przedstawie Was sobie :wink:
Maciek - 04-06-2006, 21:16

Stary z nieba spadasz toć ja ze swoj± instalk± istn± gehenne przeszedłem i oczywi¶cie nie jest ok. Kiedy Cie do Niego zabrać?
Anonymous - 04-06-2006, 21:26

Napisz mi jaka masz instalacje i silnik, a ja postaram sie umowic nas na wtorek popoludniu jesli Ci pasuje, bo jutro pracuje 7-19, ale nie obiecuje, bo facet na brak klientow nie narzeka.
Maciek - 04-06-2006, 21:29

No to reszta przez PW bo sie OT z tematu nam robi.
Anonymous - 04-06-2006, 22:31

Panowie !! dajcie znac jak sie udala wizyta u gazownika, bo ja wciaz z moim walcze... ahha... umowilem sie na jutro do gazowni na Zielonogorskiej, slyszalem duzo pozytywnych opinii, a i przez telefon goscie wydawali sie znajacy na rzeczy.

Trzymajcie kciuki, napisze relacje jak bedzie po wszystkim

Maciek - 04-06-2006, 22:45

A filterek wymieniłe¶? Wiem ze sie do tego zabierałes.
Anonymous - 05-06-2006, 20:22

No wiec tak, bylem - zobaczylem - naprawilem :D

Zakladzik maly, ale chlopaki znaja sie na rzeczy, wymienili filtr gazu, wyregulowali mieszanke (byla zbyt uboga), sprawdzili szczelnosc instalacji i na koniec zasugerowali co trzeba wymienic.

Milo, sympatycznie i szybko. Koszt calkowity 60 zl (wiem, wiem, filtr powienien sam wymienic, ale jakos jestem anty :D )

Wyszlo tez co mam do zrobienia - wymiana swiec i przewodow WN. Swiec kupie NGK (dobre i tanie :) ) a przewody ? slyszalem juz rozne opinie i dalej nie wiem ktore lepsze.
Ahh... pomoze mi ktos z wymiana ? wstyd sie przyznac, ale nigdy nie zabieralem sie za to :P

[ Dodano: 05-06-2006, 20:23 ]
Zapomnialem o finalnej sprawie, misiu swiga na gazie az milo... juuuupppiiiii !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Maciek - 05-06-2006, 20:56

No jak bedziesz kable wn kupował to polecam Japaneze sam bede u Niego kupował jak nazbieram kasiorke taniej by nas wyszła przesyłka. Mysle ze trzeba kupić takie jakie ma Krzyzak :) :wink:
arekp - 05-06-2006, 22:27

Rangarok napisał/a:
Swiec kupie NGK (dobre i tanie :) ) a przewody ?

Glupie pytanie ... tylko NGK!

W zeszlym tygodniu wsadzilem do autka nowa sonde lambda. Zgadnij jakiej firmy ;-)

ps. jesli bedziecie cos u Marka zamawiac w ciagu kolejnego 1-2 tygodni to dajcie znac. Dorzuce przewody WN dla kolegi, ktory tak sie sklada mieszka kawalek od Rafala i jezdzi czerwonym Colcikiem ;)

Rafik ... Colcik bedzie do pchniecia bo szukamy Eclipse lub jedziemy do Jacka po Carisme z `04. Moze chcecie kupic?

Anonymous - 07-08-2006, 18:35

http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3863

Chce kupic linki w Xedosie, ale oczywiscie nie chca mi sprzedac tego co chce dopoki nie beda pewni ze bedzie pasowalo.

Potrzebuje pilnie kart katalogowych

Mis zrobiony i smiga :)

Jesli ktos bedzie mial podobne problemy to walic na PW

kaleos - 11-09-2006, 19:04

auto mam od 4 dni i dzis zauwazylem ze jest mokro pod silnikiem :( pojechalem na ul. Wernyhory do SAGIZ, za sam wjazd na kanal skasowali 30zl a po ogledzinach stwierdzili ze to chyba uszczelniacz walu korbowego. Cena originalnego semeringa moze jeszcze ujdzie 130-150zl ale koszt robocizny to juz 600zl :shock: to chyba lekka przesada.

Z tych warsztatow co wymieniliscie który¶ szczegolnie polecacie? a moze jakis inny ktory mogł by sie fachowo zaj±ć moj± kochan± misi± :)

Rafal_Szczecin - 11-09-2006, 20:13

kaleos napisał/a:
Z tych warsztatow co wymieniliscie który¶ szczegolnie polecacie?

smutne jest to ,ze nie ma zakladu , ktorego z czystym sercem moglibysmy polecic :( - przynajmniej ja :(

co zrobisz sam - to zrobisz najlepiej, a jezeli zrobisz to zle to przynajmniej bedzie tylko i wylacznie na Ciebie i bedziesz mogl miec pretensje do siebie ... :( :mrgreen: