Komputery, RTV, AGD, Komorki - Dysk twardy WiFi
Anonymous - 04-12-2007, 23:26
chyba "padnie" na taki dysk i sobie go kupie, poszukam tylko jakiegos jutro sklepu z zakupami na raty 0% i nabywam
saphire - 05-12-2007, 20:52
arekp napisał/a: | Jakies bajki opowiadasz. Moj stacjonarny 2 letni komputer nie ma nawet zlacza IDE (poza flopem). Sprzedane w tym roku dekstopy HP mialy SATA - lacznie z nagrywarkami DVD.
Wszystkie laptopy, ktore sprzedalem w 2007 + moj wlasny kupiony w 2006 maja dyski SATA |
Nie mówiłem o dyskach tylko zauważ:
saphire napisał/a: | złącze zewnętrzne SATA w stacjonarnym to egzotyk a w laptopie to już biały kruk |
We wszystkich tych lapsach miałeś złącze zewnętrzne SATA ??? U mnie w firmie na jakieś 150 1-3 letnich laptopów także z dyskami sata ŻADEN nie ma złącza zewnętrznego sata
a jutro / po jutrze dostaniemy kolejne 20 nowiutkich wypasionych lapsów i także nie sądzę by miały wtyczkę sata na obudowie
arekp - 05-12-2007, 21:54
Jak juz napisalem, umknelo mi bardzo istotne slowo z Twojej wypowiedzi ... 'zewnetrzne'
Kieszonki o ktorych pisalem sa podlaczane do komputera na USB 2.0/FW a w srodku dysk maja na SATA - bylem przekonany, ze piszemy o tym samym.
piotras - 06-12-2007, 00:07
Trochę jestem nie w temacie (nie czytałem dokładnie całego wątku) ale jezeli chcesz podłączyć sobie dysk do sieci to poszukaj obudowy ARGOSY. Ma wbudowanego klienta FTP, podłącza się ja normalnie po lanie, można włożyć sobie dowolny dysk (są wersje z różnymi interfejsami) itp, itd. http://www.argosy.com.tw/Default.php Sam mam taką w domu i jest ok. Wyłącza się po określonym czasie (można to sobie ustawić) i włącza się automatycznie gdy potrzebujesz skorzystac z plików umieszcznych na dysku w sieci. Oczywiście jest możliwość ustawienia pracy ciagłej.
saphire - 06-12-2007, 08:22
arekp napisał/a: | Jak juz napisalem, umknelo mi bardzo istotne slowo z Twojej wypowiedzi ... 'zewnetrzne'
Kieszonki o ktorych pisalem sa podlaczane do komputera na USB 2.0/FW a w srodku dysk maja na SATA - bylem przekonany, ze piszemy o tym samym. |
No a mnie chodziło o wyprowadzone na obudowę złącze SATA tak jak FireWire czy USB bo tylko wtedy jest sens kupić kieszeń ze złączem SATA i dyskiem SATA - pchanie samego dysku sata w kieszeń usb to taka proteza...
arekp - 09-12-2007, 22:30
Firma Verbatim puscila wlasnie na rynek zewnetrzne dyski twarde:
- 2,5" hdd 160 GB ~340 zl
- 3,5" hdd 500 GB ~470 zl
ceny resellerskie netto.
|
|
|