Space Star Ogólne - wskaźnik paliwa
Anonymous - 27-11-2008, 20:51
U mnie powtarzalnie ale cały zakres przestawiony o 1/3
Lojtek - 12-12-2008, 19:32 Temat postu: Rezerwa paliwa w MSS Witam, chciałbym się dowiedzieć ile litrów paliwa jest w zbiorniku gdy zapali się rezerwa, ponieważ na wyświetlaczu jest różnie od 50 - 70km a po przekroczeniu tego jeszcze mogłem jechać
PS: A po zatankowaniu do pełna (prawie pod sam korek) nie uzyskiwałem magicznej liczby 55l
Dzięki wielkie za odpowiedz
JCH - 12-12-2008, 19:45
Lojtek napisał/a: | Witam, chciałbym się dowiedzieć ile litrów paliwa jest w zbiorniku gdy zapali się rezerwa | U mnie było to ok. 10 litrów. Ale nie znaczy to, że u Ciebie będzie też tyle. Nie napisałeś nawet czy Twój MSS to benzyna czy diesel.....
Co więcej.... nawet tu na Forum te same modele zachowywały się inaczej właśnie pod względem wskazań ilości paliwa i zapalania się rezerwy.
Najlepiej będzie jak sam przetestujesz swój egzemplarz - zapala się rezerwa, zajeżdżasz na stację (najlepiej na tę samą) i masz wynik.
PS. Witam na Forum
Lojtek - 13-12-2008, 11:52
Dzięki wielkie za szybką odpowiedz. Też mi się tak wydawało bo po tankowaniu do pełna wychodziło tak 8 - 10l.
PS: Profil już uaktualniłem.
Pozdrawiam
jarek - 14-12-2008, 22:22
U mnie po zapaleniu się rezerwy wchodzi zawsze 49 litrow,zawsze ta sama stacja i dystrybutor
frostic - 15-12-2008, 19:58
oj uwielbiam w swoim Miśku te pierwsze 170 km kiedy to mam cały czas pełny bak ))
Normalna sprawa - się okazuje
Gabriel68 - 29-12-2008, 10:30
Testowałem tą różnicę wskazania, pierwsze około 170 km bez drgnięcia wskaźnika. Ten sam dystrybutor i do odbicia, weszło 16,2 l paliwa. To akurat mnie nie pocieszyło bo wyszło mi gdzieś 9,5 litra na setkę Z drugiej strony jest zima i przejeżdżam przeważnie dziennie 2 odcinki po 3 kilometry w korkach w mieście. Nogę może i mam ciężką, niemniej jak na silnik 1,3 to zbyt optymistyczne to nie jest. Muszę zrobić test na jakiejś dłuższej trasie za miastem, bo tak mam już czarne wizje wymiany lambdy, świec i kabli.
xjacobs - 29-12-2008, 23:01
Gabriel68 napisał/a: | Testowałem tą różnicę wskazania, pierwsze około 170 km bez drgnięcia wskaźnika. Ten sam dystrybutor i do odbicia, weszło 16,2 l paliwa. To akurat mnie nie pocieszyło bo wyszło mi gdzieś 9,5 litra na setkę Z drugiej strony jest zima i przejeżdżam przeważnie dziennie 2 odcinki po 3 kilometry w korkach w mieście. Nogę może i mam ciężką, niemniej jak na silnik 1,3 to zbyt optymistyczne to nie jest. Muszę zrobić test na jakiejś dłuższej trasie za miastem, bo tak mam już czarne wizje wymiany lambdy, świec i kabli. | czym Ty się martwisz? zima i takie krótkie odcinki dają takie liczby
Gabriel68 - 08-01-2009, 19:24
Cytat: | czym Ty się martwisz? zima i takie krótkie odcinki dają takie liczby |
No i miałeś rację Xjacobs, wyjechałem za miasto i jadąc raczej spokojnie, obroty w granicach 2,5 tys., speed w granicach 90-100. Komputer wykazał średnie spalanie w granicach 5,4 l/ 100 , co potwierdziło się po uzupełnieniu paliwa.
xjacobs - 08-01-2009, 20:32
Gabriel68 napisał/a: | Cytat: | czym Ty się martwisz? zima i takie krótkie odcinki dają takie liczby |
No i miałeś rację Xjacobs, wyjechałem za miasto i jadąc raczej spokojnie, obroty w granicach 2,5 tys., speed w granicach 90-100. Komputer wykazał średnie spalanie w granicach 5,4 l/ 100 , co potwierdziło się po uzupełnieniu paliwa. | jak na zime to całkiem niewiele
brutus25 - 16-07-2009, 09:56
Kiedy zapala wam się kontrolka paliwa w stosunku do wskazań komputera pokładowego? Zauważyłem że u mnie zapala się dopiero jak zacznie wskazywać 0km. Czy to normalne?
Fragu - 16-07-2009, 12:45
W naszym MSS 1.3 najpierw komp 0, później rezerwa się zapala. Faktm, że wskaźnik pokazuje wtedy jeszcze 1/4 baku ;p
W colcie też mi cuda pokazuje. Rezerwa się pali a w baku 15 litrów
zet-em - 11-05-2012, 20:44
Jacech1 napisał/a: | :) u mnie 1/3 baku to już ZERO kiedyś mi zgasł i odpaliłem go w serwisie po zatankowaniu
Plusem jest to, że wskaźnik nie opada tak szybko
U mnie najbardziej wiarygodne przejechane km
Pozdrawiam |
No właśnie! Spotkała mnie też dzisiaj taka przygoda i wściekłem się totalnie.
1/3 na wskaźniku, rezerwa nie świeci a mój misiek nie może odpalić.
Co ciekawsze, jak to możliwe - gdy wkładam kluczyk, zapalają się kontrolki to zapala się również rezerwa a dziś przy pustym baku nie zapaliła?
A już myślałem, że nic mnie nie zaskoczy w żadnym aucie.
RaVciO - 13-05-2012, 17:13
brutus25 napisał/a: | Kiedy zapala wam się kontrolka paliwa w stosunku do wskazań komputera pokładowego? Zauważyłem że u mnie zapala się dopiero jak zacznie wskazywać 0km. Czy to normalne? | U mnie też tak jest. Rezerwa się zapala po kilkunastu lub więcej kilometrach, gdy komputer już dawno wskazuje ZERO. Można sobie tłumaczyć, że komputer odlicza paliwo do rezerwy Warto kontrolować ilość przejechanych kilometrów od ostatniego tankowania do pełna i nie będzie niespodzianek. 700km na baku robię bez problemów.
Bizi78 - 13-05-2012, 22:40
U mnie rezerwa zapala się jak na komputerze jest jeszcze około 60km .
|
|
|