To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - automat na śniegu

luk_szc - 10-03-2006, 15:12

Idzie rozbujać autko dodając i ujmując gazu - prawie tak samo jak w manualu . Poza tym HOLD i rusza z dwójki - wtedy jeszcze łatwiej go rozbujać .
krzysio1972 - 10-03-2006, 15:22

DominoS napisał/a:
z przestawionym trybem pracy skrzyni

Znaczy HOLD miales wcisniety? ale przy okazji nie ruszales z L?

Firebee napisał/a:
gdziestam mowili o podlozeniu wycieraczek z auta pod kola..

sprawdzilem wielokrotnie, dziala

Karwoś napisał/a:
Ja w lancerze mam tą skrzynię prostą - PRND32L są w jedym rzędzie co bardzo ułatwia wyjechanie z takich wgłębień - szybko zmieniam z D na R

Nie rob tego zbyt czesto, mozeswz uszkodzic skrzynie,
po pierwsze zmieniajac kierunek jazy powinienes wcisnac hamulec, po drugie zmiana na R musi potrwac chwile (dluzej niz zmiana na inne) aby bieg byl dobrze zalaczony,

A na koniec rada: trzeba wozic ze soba piasek i lopate, niedawno widzialem jak w taki wlasnie sposob poradzil sobie pewien gosc w busie ;-) tak na marginesie kiedys mala lopate ja sam wozilem.

Karwoś - 10-03-2006, 18:30

No niestety wiem że można tak skrócić jej żywotność - oczywiście robie tak prawie bez gazu i zdarzyło mi się to jakieś 4 razy -najczęściej wystarcza R i puszczanie i dodawanie gazu.
Leppe - 23-03-2006, 20:30

Zazwyczaj w automatycznych skrzyniach przy dzwigni jest przycisk z gwiazdką on to właśnie słuzy do ruszania na śniegu, nie wiem jak to jest w Cari ale w mesiu ja takowy miałem.
luk_szc - 23-03-2006, 22:15

W Misiu jest HOLD a gwiazdką oznaczona jest klima
Karwoś - 24-03-2006, 07:01

U mnie jest tylko L23DNRP - nie ma żadnych innych przycisków, a Klimatyzacja jest oznaczona bardzo prosto - AC :)
tomusn - 24-03-2006, 07:36

jeśli chodzi o przyciski to w Colcie jest L2DNRP jest przycisk OD on/off i Eco/Power :D