Colt - Ogólne - Colta można pokochać i żal sie rozstawać
czarnuch23 - 27-12-2007, 19:51
Poczytaj sobie o coltach najlepiej przyjedz do wawki postawimy sie na kresce gwarantuje ci ze szybko jedyne co bedziesz widziec to moja tylnia rejestracja (a mam 1.6-- doczytalem sie ze masz 2.0 )
Mialem filmiki na necie ale mi pokasowali zobaczyl bys co potrafi colt...
sebekColt97 - 27-12-2007, 19:59
Stary, mam Colta 1.3 to wiem, że potrafi dużo, a nawet jak na ten silnik bardzo dużo i wierzę, że silnik 1.6 to rakieta dla Colta. Colty to małe odrzutowce i ile to razy na trasie uciekałem znacznie wiekszym rywalom, ale mimo wszystko myślę, że gbybyśmy sie ustawili, ty swoim Coltem, ja swoją Preludą np.obok marketu Auchan na Żeraniu i zrobili mały wyścig w kierunku Legionowa, to ja pewnie zamawiałbym sobie kawe w MDonaldzie Legionowo, a ty colciakiem był gdzieś w Jabłonnej.
Hugo - 27-12-2007, 20:02
sebekColt97 napisał/a: | Nie wierze, że są takie cieńkie Preludy i Eclipsy, w końcu to sportowe fury i przy wielkim szacunku dla Colta, to on jest bez szans. | Mylisz się. Stosunek masy auta do mocy jest najkorzystniejszy w przypadku Colta.
saphire - 27-12-2007, 20:15
To może napiszcie w końcu ile mają mocy i ile ważą te auta w stanie gotowym do jazdy wraz z kierowcą.
Pieniek - 27-12-2007, 20:45
Kilka lat temu a konkretnie w latach 1999-2001 miałem Colciaka CAO 1,6 z 1993 r a jednocześnie mój dobry kumpel miał Prelude 2.0 z 1994r. Nie jeden raz sprawdzaliśmy się na światłach i również pare razy jeździłem jego Hondą więc moge co nieco powiedzieć na ten temat. Co do sprintu z miejsca to oba do trójki czyli tak do 140 km/h idą łeb w łeb ale od czwórki Preluda wychodzi minimalnie do przodu. Jednak jej spalanie średnie 12-12.5 ( Colt ok. 9-9.5) litra po mieście było dla mnie nie do przyjęcia. Funkcjonalność również jest zdecydowanie po stronie Colta (w Preludzie z tyłu zupełnie nie ma miejsca)> Ogólnie są to samochody z różnych klas i na pewno wygląd zarówno zewnętrzny jak i wnętrze to duży plus Hondy jednak do jazdy po mieście Colt jest o wiele poręczniejszy.
Nie jestem pewien Sebek czy byłbyś pierwszy w Legionowie chyba, że o 3 nad ranem a nawet wtedy koleiny i remonty pewnie by nie pozwoliły Ci wykorzystać minimalnej przewagi Hondy w dynamice.
Pozdrawiam.
sebekColt97 - 27-12-2007, 21:01
Z Warszawy wyprowadziłem się w marcu, wtedy jeszcze nie było modernizacji drogi do Legionowa, a dziś pewnie remont i budowa obwodnicy jest w trakcie intensywnych prac i jak to wygląda na codzień, kiedy będzie można jechać obwodnicą Legionowa?
Wracając do głównego wątku, zgadzam się, że Coltem można niejednemu większemu i mocniejszemu przeciwnikowi uciec lub postraszyć. Jest lekki i ma super silniki, Colty to jak pisałem wcześniej rakiety i być może Preluda miałaby spore problemy z takim przeciwnikiem jak colt 1.6. Ostatnio jak leciałem Preludą, spokojnie poradziłem sobie z Carismą która długo nie dawała za wygraną, ale jednak moje 133km albo i nieco więcej bo mam jakiś filtr podnoszący moc, Carisma jest ciężka i nie ma szans z Preludą.
saphire - 27-12-2007, 21:29
ILE waży TA Prelude
PiotrekSL4 - 27-12-2007, 22:03
Nie tak dawno temu brat kupił Civica w qp z motorkiem 1.5 ( 101KM) I niestety niemilo sie rozczarowalem. Auto idzie pieknie az zal pisac. Z moim 113 konnym motorkiem nie mam szans. Mimo ze serducho mojego Miska jest zdrowe aczkolwiek zagazowane. Auto maja podobna mase. Na wytlumaczenie sie moge dodac ze na sprincie Civic brata nie dala szans Civicowi 1.6 114KM 6GEN 4 lata mlodszej!!! Znawcy i milosnicy Hond jednomyslnie twierdza ze tak wyrywajacej furki dawno nie widzieli. Co wy na to?
czarnuch23 - 27-12-2007, 22:06
Sebek dla tego smialo powiedzialem ze z GTi nie masz szans a po tym jak doczytalem sie ze masz wersje 2.0 stwierdzilem ze moge sie stawiac na kresce
colt 1.6 powinien miec 113koni(moj ma 120) przy masie samochodu 965 kg (plus kierowca czyli moje 85kg) 8,75 kg/konik
Twoa preluda powinna miec 133koni( tyle powinno miec ale ten stozek swiadczy o przeszlosci auta i cale bym sie nie zdziwil jak ponad 10 kucy pasie sie na niebianskich lakacha nei u ciebie pod maska:P ) przy masie wlasnej samochodu 1240kg (plus kierowca nie wiemile wazysz:P zakladam tyle co ja) 9,96kg/konik
Nadal chcesz sie poscigac
Tylko daj mi zalozyc 15" kola zebym sie w zakretach skladal
Piotrek nie ch brat smiga na hamownie
moj tez za dobrze sie wyrywal nawet jak harpagan sie niem przejechal twierdzil ze za dobrze idzie i na hamowniostatnio wyszlo ze ma niby tylko 7 koni wiecej ale chyba to jednak spora roznica...
PiotrekSL4 - 27-12-2007, 22:33
czarnuch23 napisał/a: | wyszlo ze ma niby tylko 7 koni wiecej ale chyba to jednak spora roznica... |
Penie roznica jest znaczaca. Wiem to po moim aucie. Gdy czasem przelacze go na benzynke to idzie o niebo lepiej niz na gazie. A pewnie az tak duzej straty mocy na gazie nie osiaga. Wiec podzielam Twoje zdanie
czarnuch23 napisał/a: | colt 1.6 powinien miec 113koni(moj ma 120) |
A w jaki sposob to osiagnołeś?? Bo naczytalem sie troche o podnoszeniu mocy silnikowi 4G92 i odpowiedz zawsze jest jedna: Nic nie robić żeby nie pogorszyc!!!
czarnuch23 - 28-12-2007, 10:05
Powiem ci szczerze nie wiem jak to zostalo osiagniete wszystko na oko jest seryjne
zadnych filtrow storzkowych nigdy nie zakladalem i nie zaloze...
Takiego go kupilem na to wyglada.. co bylo dlubane? nie mam pojecia podejzewam z emial glowice obrobiona z tad bezproblemowo smiga na 0W40 i nie bierze oleju
A codo reszty .. wydeh jedynie sprawia wrazenie neikonieczie seryjnego chodz tylko po dzwieku... (podobno moj kat jest niekoniecznie caly..ale z drugiej strony spaliny ma w normie znaczy sie jest caly.. i tu pojawia sie zagwozdka
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=19376
tu sa zdjecia wykresow z hamowni
sebekColt97 - 28-12-2007, 10:19
Preluda waży 1560, ale nie mam pewności? Moc 133KM lub troche więcej dzięki stożkowi, a ja waże??? dawno sie nie ważyłem, a zimą zwykle przybieram na wadze, dużo słodyczy jem i jeszcze okres świąteczny, kurcze, pewnie 80kg jest, czarnuch23 gdzie ty jesteś bo ja Preludką zamawiam kawę w MDonaldzie Legionowo a ciebie gdzieś widziano na końcu Modlińskiej . Ach te Colty, szybkie, ale moja Preludka nikomu nie daje szans.
saphire - 28-12-2007, 10:28
sebekColt97 napisał/a: | Preluda waży 1560 Moc 133KM |
czyli przelicznik masz 11.73 kg/KM to z czym startujesz... Toć zwykła Carisma GDI i to automat cię objedzie - 1250kg 125KM czyli przelicznik 10kg/KM a co dopiero Colt GTI 1000kg i 140KM z przelicznikiem 7.14 kg/KM
Anonymous - 28-12-2007, 17:00
sebekColt97 napisał/a: | Moc 133KM lub troche więcej dzięki stożkowi |
Nie wierzyl bym w to do konca ze ten stozek podniosl znacznie moc Twojego silnika
Anonymous - 28-12-2007, 17:18
w określonych przypadkach nawet jej ujmuje (mocy)
|
|
|