L200 Techniczne od 2006r - zabudowa paki do L200
Hubeeert - 04-01-2008, 00:22
hk12345 napisał/a: | co myślicie o tych L200 z krajów arabskich a kupowanych w niemczech na pace charakterystyczne drązki - obecnie sa one szeroko dostepne w Polsce czy warto je kupowac czy lepiej zakupic nowego w salonie choc znacznie droższego:-) | http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=19695 tu odpowiedź na to pytanie.
Anonymous - 06-01-2008, 13:42
jesoooo jakie zawracanie spalin jedyne zawracanie spalin to EGR czyli mieszanie spalin z powietrzem zasilajacym silnik wszytko po to aby utrzymać na wolnych obrotach emisje spalin w normie, najlepiej po okresie gwarancyjnym od razu wywalic, a kanał zaślepić bo tylko zasmołowuje kolektor dolotowy
Ten przycisk w navarze to poprostu zwiększenie dawki, lub( i ) wyprzedzenia/opóźnienia wtrysku (taki sam jak w patrolu Y61)
Co do grzałki w L200 to jest to myk stosowany już w silnikach 1Z VW od 92 roku i polega na grzaniu płynu i najczęściej instalacja wygląda tak że jest wkręcone 2-3 świece żarowe w kanał wodny silnika i sterowane przekaźnikiem z czujnikiem temp płynu do by sie mniej silnik na zimnym męczył
Co do cudownego urządzonka o którym pisał GENE
to załatwia to zwykłe webasto wodne, wpina się w mały obwód chłodzenia (czyli silnik nagrzewnica) mam to zamontowane w 2 autach (caddy, T4) i robi jeszcze jako ogrzewanie postojowe tylko lepiej jeszcze jeden aku dołożyć. W Lce też zamontuje ofkoz tylko sie musze z jakimś serwisem dogadać
LUMPY
Gene - 07-01-2008, 07:53
Cytat: | Co do cudownego urządzonka o którym pisał GENE | to nie ja o nim pisalem. Ja tylko wspominalem, ze nie znam niczego takiego co jest montowane jako nagrzewacz w L200. Chodzilo mi oczywiscie o jakis fabryczny modul a nie o Webasto lub inny system ogrzewania postojowego. Swoja droga to bardzo mily dodatek i jesli znajde szelesty to pomysle o instalce.
|
|
|