[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] Kable WN
Anonymous - 08-01-2008, 20:15
Akbi z tego co wiem to bardzo ciężko dostać oryginalne kable NGK, nawet świece są już francuskie Dlatego polecałem SEIWY, te które ja kupiłem i są dostępne na zamówienie są japońskie na 100%
Anonymous - 08-01-2008, 21:58
A mylisz sie Bastek bo świece NGK nie są francuskie ale japońskie lub holenderskie Ostatnio kupowałem i były japońskie...
Anonymous - 09-01-2008, 20:16
Mylisz się DMiku:) miałem kilka dni temu w ręku świece NGK made in france!
I nie wciskajcie mi dzeci w brzuch, przecież umiem czytać!
Anonymous - 09-01-2008, 22:15
Bastek ma rację . W ubiegłym tygodniu zmnieniałem swoje i niestety ale France.
Anonymous - 09-01-2008, 22:33
Bastek77 napisał/a: | Mylisz się DMiku:) miałem kilka dni temu w ręku świece NGK made in france!
I nie wciskajcie mi dzieci w brzuch, przecież umiem czytać! | Ale ja Ci nie wciskam że nie umiesz czytać, powiem Ci że w takim razie przyznaję Ci rację - ja sie spotkałem tylko z japonią i holandią - ale jak widać robią już je chyba wszędzie
Pozdrawiam
Anonymous - 10-01-2008, 15:29
Jak wszystko robi się wszędzie, gdzie tańsza siła robocza , Hondy, Toyoty, Renault itd w Turcji, a Merca MLa w Chinach
Anonymous - 30-01-2008, 10:30
żeczywiście NGK ciężko dostać, do mojego modelu musze je sprowadzić aż z japonii i do tego mają ostatnie 4 komplety bo juz ich nie robią!!!!!!! ;/
Bedą dopiero za 3 tygodnie ale czekam bo wiem ze warto.
pierafal - 10-02-2008, 15:24
Witam,
tez bylem niedawno na etapie wymiany kabli WN. Kupilem jedyne jakie mieli w JC w Krakowie na Radzikowskiego - japonskie SEIWY. Wszystko bylo fajnie dopoki nie padal snieg i nie zaczeli sypac drogi solą. Wtedy koniec- auto nie jezdzi. Reklamowalem kable, ale odpowiedzieli ze sa sprawne. Wiec zalozylem je spowrotem i po kilku dniach gdy znowu trafilem na taka pogode sytuacjasie powtorzyla. Przebicie bylo ze wszystkich kabli z miejsca w którym się kończy fajka przewodu- do pokrywy zaworo. Nagralem "filmik" i wyslalem spowrotem reklamacje. Tym razem uznali i oddali pieniadze.
W tej chwili kupilem kable od Hyundaia Pony. Są troszkę dluzsze ale naraie wszystko jest ok.
Anonymous - 11-02-2008, 21:32
Widać Hyundai jest lepszy od Mitsu
Tak na marginesie, to Hyundai robi ciekawe autka.
Anonymous - 13-02-2008, 00:03
Przyłączę się do tematu...
NGK - JAPONIA ... ale made in france :/
Przewody zapłonowe ? Ja mam JanMor (czy jakos tak) i zero problemu (przejechane ok 8k km). Bez względu na pogode, pali i jedzie .... choć "pali" jak smok, ale to inny problem.
Co do świec, to powiem Wam taka ciekawostkę. Pracuję po części dla Forda (SIC!) i ostatnio trafiłem na informację, iż zaprzestają produkować pewne typy świec zamieniając je TYLKO JEDNYM MODELEM !!
Otóż sprawdziłem, i pośród tych wycofywanych, są zwykłe jak i platynowe, a zastępowane sa typem "zwykłym".
Konkluzja: skoro nie ma "jakiśtam" świec bo już ich nie produkują, na 100% jest ich zamiennik, i to tej samej firmy.
Koncern samochodowy taki jak np. Mitsu nie moze sobie pozwolić, aby klient ściągał świece z drugiego końca świata, mimo iż ma powiedzmy 10- letnie auto. A co będzie jak właśnie ostatni komplet przed chwilą został sprzedany? Klient zostaje na lodzie i kupuje Forda .....
Anonymous - 13-02-2008, 10:52
Djinn napisał/a: | Przyłączę się do tematu...
NGK - JAPONIA ... ale made in france :/
Przewody zapłonowe ? Ja mam JanMor (czy jakos tak) i zero problemu (przejechane ok 8k km). Bez względu na pogode, pali i jedzie .... choć "pali" jak smok, ale to inny problem.
|
no no powiedz cos wiecej o tym spalaniu
Anonymous - 13-02-2008, 13:06
problem w tym ze mam LPG i niestety w trasie zjadl mi ostatnio prawie 12/100 ....
Srednia predkosc ok 130 km/h, 350 km po A4, wiec predkosc stala.
Teoretycznie powinien spalic do 9, to max, ale coz ...... w piatek gazownik sie nim zajmie.
Co do spalania na benzynie to nie wiem dokladnie, bo wiekszosc czasu smigam jednak na LPG, bezynka na rozruch i nagrzanie, od czasu do czasu jakies 30 - 40 km bez gazu, zeby jakies smarowanie mu dac
Tak czy siak, sonda lambda bedzie szla do wymiany w przeciagu miesiaca, bo ostatnio mialem wrazenie ze i tej benzynki duzo spalił. Przy 200k km trzeba ja zmienic, jakby nie patrzec.
Anonymous - 13-02-2008, 13:33
Djinn napisał/a: | problem w tym ze mam LPG i niestety w trasie zjadl mi ostatnio prawie 12/100 ....
Srednia predkosc ok 130 km/h, 350 km po A4, wiec predkosc stala.
Teoretycznie powinien spalic do 9, to max, ale coz ...... w piatek gazownik sie nim zajmie.
Co do spalania na benzynie to nie wiem dokladnie, bo wiekszosc czasu smigam jednak na LPG, bezynka na rozruch i nagrzanie, od czasu do czasu jakies 30 - 40 km bez gazu, zeby jakies smarowanie mu dac
Tak czy siak, sonda lambda bedzie szla do wymiany w przeciagu miesiaca, bo ostatnio mialem wrazenie ze i tej benzynki duzo spalił. Przy 200k km trzeba ja zmienic, jakby nie patrzec. |
Jakby co to mam sonde ngk nowke sztuke bo kupilem do siebie dwie, ta przed katalizatorem juz wymienilem, musze wymrugac bledy i wtedy bede wiedzial czy ta za katem tez wymieniac, jak nie to bede mial sonde do sprzedania:)
Anonymous - 21-02-2008, 16:42
Wracając do kabli, to właśnie ostatnio miałem niespodziankę, przebicie jak nic i to w największą śnieżycę w drodze do pracy ledwo się dokulałem, moje niby oryginalne Seiwy wytrzymały rok! tz. 1 kabel padł. Oczywiście była sobota i musiałem kupić jakieś sentech, no i jak na razie jeżdzi dobrze. Nie wirzę już w niby japońskie produkty.
[ Dodano: 21-02-2008, 16:43 ]
apropos sondy, czy jej zużycie objawia się tylko dużym zużyciem paliwa???
Hugo - 21-02-2008, 16:53
Bastek77 napisał/a: | Nie wirzę już w niby japońskie produkty. | Niestety taki szajs się teraz produkuje. Bastek77 napisał/a: | apropos sondy, czy jej zużycie objawia się tylko dużym zużyciem paliwa??? | Auto może przerywać i mogą fiksować wolne obroty. Pomierz sondę i już.
|
|
|