Archiwum - [Cari 1.8 GDI] Proszę o ocenę carismy.
Anonymous - 31-12-2007, 17:00
A czy to możliwe że ta pokrywa silnika starsza pasuje do samochodu po lifcie ?
kristof - 31-12-2007, 17:16
zależy która do 99 (marca ) nie powinna z tego co widziałem była w 100% ale od Marca 99 już tak mają taki sam kształt.
Anonymous - 31-12-2007, 18:55
Wiem tylko ta ma 2002 r. i pokrywę od starszego modelu (srebrną), ale z gościem umówiłem się to on zgodził sie że przyjedzie do mnie bo ja nigdy sam do warszawy samochodem nie jeździłem i mówie jak bezwypadkowa i autentyczny przebieg to ją wezmę a jak nie to gościo niech se wraca na własny koszt , a i ile może kosztować sprawdzenie samochodu na stacji lub serwisie ??
Anonymous - 31-12-2007, 19:43
Silnik i cała komora wygląda na jakieś 120-130tyś, coś mi się niechce wieżyć w te 70tyś a do tego ta cena .
Wystarczy mieć kumpla w serwisie i załatwi ci książkę która wykaże każdy przebieg a wiadomo w Polsce czym mniejszy tym lepszy, do tego jeszcze super cena.
I okazja jak by nie patrzył. .
Pisze Warszawa ale blachy są wołomińskie .Tak czy siak auto zarejestrowane jest w wołominie, napewno nie w warszawie.Taki szczegół.
Moim zdaniem nie jest też bezwypadkowe.
pzdr.
Anonymous - 31-12-2007, 20:18
No tak ale jak tak ale skórzana tapicerka wygląda na ten przebieg gdyby miał około 120 tys. to tak by nie wyglądała, bo widziałem jak wygląda skóra w carismie po 125 tys. km u znajomego z pewnym przebiegiem. W każdym razie ja obejrzę.
Anonymous - 31-12-2007, 20:48
Stan tapicerki zalezy tylko i wyłącznie od jakości skóry i od właściciela, wiadomo tapicerka skórzana wymaga pielęgnacji, niewiem jak jest w miśku przy 120tyś, ale w Roverze 75 kolegi, którego rok temu przywieżlismy z Niemiec wygląda jak nowa a autko ma 150tyś(2001rok).
Dodam że skóry w roverach tej seri nie uchodzą za jakieś specjalnie ekskluzywne, więc napewno są porównywalne z misiem jesli chodzi o jakosć i gatunek.
Ty masz swoje zdanie w tym temacie, ja swoje a prawda leży pewnie po środku
Anonymous - 31-12-2007, 21:02
Wszystko moim zdaniem będzie zależeć od sprawdzenia go na diagnostyce i od gościa najwyżej na daremnie będzie jechać 250 km. A ile może kosztować sprawdzenie samochodu w warsztacie ?
Anonymous - 31-12-2007, 21:12
pawelstozek napisał/a: | A ile może kosztować sprawdzenie samochodu w warsztacie ? |
Jesli stacja diagnostyczna posiada licencjowanego rzeczoznawcę, czesto mają tam swoje siedziby, to myśle że około 250-300zł, sama diagnostyka bez rzeczoznawcy około 100-150zł.Wszystko zalezy od czynności jakie wykonują.
Jak jest rzeczoznawca to zbada ci auto kompleksowo, w końcu płacisz i wymagasz, a dodatkowo masz pisemny protokół od rzeczoznawcy o stanie pojazdu, w razie czego ma kto "beknąc".
pzdr.
Anonymous - 01-01-2008, 21:11
Mam takie pytanko jeżeli samochód ma 72 tys. przebiegu i jest z 2002 to można jeszcze troszeczkę pojeździć na pasku rozrządu jak nie był wymieniany? I ile kosztuje wymiana paska rozrządu wraz z częściami wszystkimi co trzeba zmienić najlepiej w ASO i poza ASO ?? Chodzi o silnik GDI
[ Dodano: 02-01-2008, 17:44 ]
Wie ktoś?
Anonymous - 02-01-2008, 19:32
W GDI zmieniasz pasek co 90tyś, w 1.8 i 1.6 też.
Jak wrzucasz zamienniki wymianę warto skrócić do 70tys.
GDI dwie rolki i pasek.
Wymiana w ASO, myśle że około 1000zł z częściami.JAK TO W ASO .
Poza ASO zmieścisz się w 400-500zł z częściami stosowanymi na pierwszy montaz i wymianą.
Przy większym przebiegu dochodzi pompa ok.200zł.
pzdr.
Anonymous - 02-01-2008, 19:39
Czyli jak bym miał 72 tys. to nie musze z pompką ? A zależy od wieku czy od przebiegu? A i zwykłe warsztaty radzą sobie z wymianą paska w tych silnikach ?
Anonymous - 02-01-2008, 20:05
pawelstozek napisał/a: | Czyli jak bym miał 72 tys. to nie musze z pompką ? |
Jesli ma autentycznie taki przebieg to myślę że pompa jest jeszcze w bardzo dobrym stanie.
choć w astrach jedynkach np:1.6/75KM zalecało się np:wymianę pompy wody wraz z rozrządem czyli co 60-70tyś .
Ale misiek to nie Opel
"Japońskie" pompy GMB i AISIN są porządne i wytrzymałe.
pawelstozek napisał/a: | A zależy od wieku czy od przebiegu |
Bardziej od przebiegu
pawelstozek napisał/a: | A i zwykłe warsztaty radzą sobie z wymianą paska w tych silnikach ? |
Dobry mechanik sobie poradzi.
Anonymous - 02-01-2008, 21:18
Dzięki za odpowiedzi, pojadę może zobaczę tą cari http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4101649
Facet upiera się, że nic w silniku nie robił z tą pokrywą i że 100% bezwypadek. Jest niezłomny parę razy z nim gadałem a on nic, nawet zgodził się przyjechać do mnie bo ja powiedziałem że nie dojadę do niego troszkę kręcił nosem ale powiedział, że ok
Robson86 - 02-01-2008, 21:25
Mowcie co chcecie ale ta kiera i oslona silnika dalej mnie zastanawia...owszem ale nie z tego rocznika...
Pozdroo
Anonymous - 02-01-2008, 21:41
Robson86 napisał/a: | Mowcie co chcecie ale ta kiera i oslona silnika dalej mnie zastanawia...owszem ale nie z tego rocznika...
Pozdroo |
Dla mnie też to auto jest podejrzane, o czym wczesniej pisałem.
pzdr
|
|
|