To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - O naszych miśkach

Maciek - 02-04-2006, 10:44

A jakie to niezłe pieniądze jeśli mogie OT wtracić bo też sie nad lakierem zastanawiam. Wiem wiem podwoje cene auta tym lakierem ale czego sie nie robi dla miłości :)
raddex - 04-04-2006, 19:00

to bedzie handel wymienny, wiec nie da sie tego okreslic, napewno sporo zaoszczedze, standardowo 150 pln za element
Maciek - 04-04-2006, 20:26

A może cos lakiernicy potrzebują więcej :) coby pohandlować towar za towar :) ?
Anonymous - 05-04-2006, 23:59

kurde, niech tylko się rozpogodzi, to wyjadę na sesyjkę zdjęciową Coltem, co bym wreszcie się spoilerkiem pochwalić mógł, dopiero co polakierowałem i założyłem, bryła auta od razu się uatrakcyjniła, wreszcie! :lol:
sruba - 06-04-2006, 17:42

ozz - a naklejki nie chcesz ?
autko bedzie sie lepiej prezentowalo i z 3 km ci przybedzie :wink:
akurat w reklamowni zrobili jedna wiecej wiec jest do odebrania "od reki"
musialbys tylko podjechac do Citibanku, tam gdzie widziales mojego colta...
jutro jestem w pracy od 10 do 18, reklamownia pracuje do 16...

Anonymous - 06-04-2006, 23:39

mam folie na szybie, nic nie przykleje, ale powiedz czy u Ciebie tez dostanę te mniejsze trójkątne naklejki albo ramki do tablic?
sruba - 07-04-2006, 13:02

nie, tego o co pytasz, nie mam.
ale dlaczego nie przykleisz ?
naklejka jest zewnetrzna, wiec nie widze problemu.

no i zrob wreszcie zdjecia samochodu (nawet brudnego) - ciekawym jak wyglada 8)

Anonymous - 12-04-2006, 22:52

tak jak obiecałem, kilka fotek i historii...

mój Colt 1.6 16V '94

Anonymous - 12-04-2006, 23:25

No,no.Niezła przeszłość :D To czarne GTI 8) Ne będe pokazywał tych zdjęć mojej
Kasi bo znów by mnie męczyła(czarne CAO nie koniecznie GTI)
Aaa jeszcze jedno ,zdjęcia obecnego są aktualne :?: brak antenki po środku dachu :mrgreen: ,kilka dni temu jak śmigałes koło Olivi to cosik ci tam sterczało :D

Anonymous - 12-04-2006, 23:34

zdjęcia są dzisiejsze; antenka od cb jest na magnes, zakładam jak się gdzieś śpieszę... :)
raddex - 19-04-2006, 22:09

ladna historia, 3-ci colt, to po prostu zamilowanie :mrgreen:
sruba - 23-04-2006, 21:21

jak wiecie, moj misiek ze wzgledu na liczne "przedmuchy", dziurki, itd. do najcichszych nie nalezal. w dniu wczorajszym efekt dzwiekowy przeobrazil sie ze stanu pseudosportowego na jawnie dziurawy... brak (wydmuchana) uszczelka na flanszy, dziurawy (i to juz chyba mocno, nie zagladalem :lol: ) lacznik elastyczny daja efekt sportowego traktora. nie ma juz nieczulych na dzwiek mojego miska przechodniow - przy gwaltownym przyspieszaniu huk jest tak duzy, ze kazdy odwraca sie szukajac zrodla dzwieku...

ale tak naprawde, to to wszystko, to pikus...

dzisiaj rano zapalil sie check engine. zresetowalem go akumulatorem - pomoglo na kilka minut/kilometrow...

zastanawia mnie czy dziurawy wydech (potencjalne bledne odczyty z sondy lambda - jakis zasys lewego powietrza przez dziurwawy uklad wydechowy) moga byc przyczyna zaswiecenia sie tej niemilej lampki ?

silnik pracuje rowno, nie ma problemu z odpalaniem, przyspiesza jak nalezy...
jest jak bylo, tyle, ze lampka sie pali.
no i jest duuuuuuzo glosniej of coz 8)

Anonymous - 24-04-2006, 00:38

Sruba napisał/a:
zastanawia mnie czy dziurawy wydech (potencjalne bledne odczyty z sondy lambda - jakis zasys lewego powietrza przez dziurwawy uklad wydechowy) moga byc przyczyna zaswiecenia sie tej niemilej lampki ?

chyba przyczyna jest gdzie indziej; ja z kompletnie dziurawym i porwanym łącznikiem elast. zrobiłem troche km i CH.E. mi się nie zapalił;

sruba - 29-04-2006, 21:59

sobota bedzie pracujaca :wink:
namierzylem w Jappartsie lacznik elastyczny za 60 plnow, uszczelke na flansze mam juz czas dluzszy, wiec sobota uplynie mi pod znakiem regeneracji ukladu wydechowego...

Cytat:

chyba przyczyna jest gdzie indziej; ja z kompletnie dziurawym i porwanym łącznikiem elast. zrobiłem troche km i CH.E. mi się nie zapalił;

przyczyna jest wydech - miedzy lacznikem elastycznym a sonda lambda jest dziura wielkosci dwoch kapsli od piwa - lapie tamtedy "lewe" powietrze, czesc spalin wypuszcza, wiec sonda wariuje.

zreszta jak przegonie samochod na troche wyzszych obrotach, to kontrolka gasnie...
pozniej troche jazdy "jak najcichszej" (czyt: max 2 tys. obr) i po kilku-kilkunastu kilometrach czerwony straszak znowu odpala...

tak, czy siak, mam nadzieje, na zlikwidowanie tej przypadlosci w dniu jutrzejszym :twisted:

Add:
Pogoda pomimo, ze niesprzyjajaca, nie zaszkodzila specjalnie i jakos udalo sie wszystko poskladac do kupy i pospawac... Misiek zrobil sie duzo cichszy, rzeklbym - cywilizowany :twisted: Za łącznikeim elastycznym, a przed sonda lambda rdza zjadla wszystko - tzn rura sie, ze tak powiem rozpolowila :lol:
Zostala jeszcze do zrobienia tylna flanasza, gdzie wydmuchalo uszczelke, ale to przy najblizszej okazji (pogodowej). Tymczasem ciesze sie cichoscia (jako-taka :wink: ) w misiu...

Resztka lacznika elastycznego:

Misiek nad kanalem:

Misiek w trakcie spawania (z domkiem nad migomatem :lol: ) :

[ Dodano: 29-04-2006, 22:02 ]
btw - tak jak poprzednio sadzilem - przyczyna zapalania sie CE byl wydech. po wspawaniu nowego lacznika wszystko jest si i nic sie juz nie zapala...

Anonymous - 02-05-2006, 00:16

a ja w moim ex-colcie wymieniłem uszczelniacze zaworowe-robótka łatwa czysta i przyjemna gdy się ma odpowiedni sprzęt, teraz pozostaje tylko sprawdzić czy dalej będzie żarł ten olej jak koń owies :mrgreen: