To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - dostalem mandat

Anonymous - 03-02-2008, 19:22

a ja mysle ze kolega matejko oprocz wyjasnienia oczekiwal troche wspolczucia bo 200zl na szosie nie lezy a wy go jeszcze tutaj rozga po golych plecach i w kosmos -----
nie ladnie :doubt:

Matejko - 04-02-2008, 02:13

a wcale zadnego wspolczucia nie oczekiwalem :) mandat dostalem nizszy niz napisales:), popelnilem wykroczenie, wiec zostalem ukarany, chodzilo mi jedynie o to strzelanie zza szyby :)
mandatow i tak nigdy nie mialem w zwyczaju placic w terminie, jak moga pozniej sciagnac z pita :D

saphire - 04-02-2008, 07:41

Matejko napisał/a:
mandatow i tak nigdy nie mialem w zwyczaju placic w terminie, jak moga pozniej sciagnac z pita :D

ale nie musz± bo przecież mog± ci posłać komornika ;p to i jeszcze koszty komornicze poniesiesz :badgrin:

Anonymous - 04-02-2008, 08:16

saphire napisał/a:
Matejko napisał/a:

ale nie musz± bo przecież mog± ci posłać komornika ;p to i jeszcze koszty komornicze poniesiesz :badgrin:

kiedys to bylo ok 30zl a teraz podobno te koszta sa kosmiczne :?

saphire - 04-02-2008, 08:38

a za rok jak już shengenowski sis kompletnie zacznie działać z naszym cepikiem to np. policja w niemczech zatrzyma cie do kontroli, zobacz± że masz niezapłacone mandaty (gdziekolwiek i jakiekolwiek) i zamkn± cie póki ich nie zapłacisz o czym swego czasu przekonał się znajomy bo miał nie uiszczony mandat jeszcze z DDR'u a po zjednoczeniu jak jechał ponownie to go już na granicy skuli i na drugi dzień miał sprawę w s±dzie ichnim o koszty i odsetki :)
Matejko - 04-02-2008, 11:14

to mnie nastraszyliscie, wczesniej albo komornik przychodzil(poki na koncie nie operowalem sumami wiekszymi niz 500zl) pozniej juz sie nie pokazywal blokowali wyplaty z pita, i nigdy nie zaplacilem wiecej niz 10% od wartosci mandatu
stanik - 04-02-2008, 15:45

ja mam mandat z grudnia 2006 niezaplacony (fotoradar w warszawie ustawiony przez Straż Miejsk± w czasie gdy nie miala do tego prawa) i jak na razie odstalem z US powiadomienie ze mi wchodza na pobory... w zakladzie pracy w ktorym pracowalem w 2005 roku i od tamtej pory zmienilem pracodawce juz ze 3 razy.... A kosztow postepowania doliczyli mi jakies 8% (30 PLN od 400 PLN mandatu).
W sumie to juz nawet chetnie bym go zaplacil (wtedy ni emialem kasy na takie duperele a i troche mnie bolalo to ze Polska Mafia naklada na mnie mandat gdy sama nie ma do tego prawa i jeszcze go egzekwuje...) ale teraz to nie iwem czy mam wplacic na konto SM czy do US czy gdzie?

Pozdrawiam