[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] pytanie o swap...?
londolut - 17-10-2009, 10:57
rosomak1983 napisał/a: | londolut napisał/a: | a utrzymanie to drugie tyle na rok. |
lutek nie przesadzasz troche... | Jeśli chcesz tym autem poruszać się na co dzień to wierz mi, że nie. Koszty wachy, olejów co 7tyś, filtrów, przeglądów ubezpieczeń OC, AC itd. Druga sprawa - mając takie auto na pewno koleś będzie chciał się pojawić na kilku imprezach rajdowych lub sprintach na 1/4 mili. Na takich zawodach auto nieźle dostaje w kość więc koszty idą w górę. Niestety trzeba się liczyć z kasiorą przy takich furach.
karloroso, nie dubluj tematów ani postów.
rosomak1983 - 17-10-2009, 11:36
londolut napisał/a: | Niestety trzeba się liczyć z kasiorą przy takich furach. |
Owszem ale 60k to naprawde sporo... Prosta kalkulacja. Nie wyjdzie tyle.
Druga sprawa to nikt takim autem nie jezdzi na codzień. A mysle ze za 30 tysi mozna zbudowac cos w dobrym stanie ze nie bedzie sie co chwile psuć.
londolut - 17-10-2009, 11:55
Kwota podana przeze mnie to średnia. Oczywiście może być mniej ale jeśli chce się być spokojnym to ok 3k na miesiąc (ŚREDNIO) trzeba liczyć.
kukis83 - 18-10-2009, 23:25
fajnie ze ten temat sie pojawil ja zabieram sie wlasnie za taka przerobke, bazowe auto to Colt cyborg zr z 96r z silnikiem 1.6 16V MIVEC niestety z rozsypanym rozrzadem... poczatkowo chcialem go reanimowac lecz teraz zamierzam wrzucic silnik 2L V6 MIVEC z FTO. Z tego co wiem nie stanowi to wiekszego problemu wszystie poduszki pasuja jak i instalacja elektryczn hamulcowa klimatyzacji i wspomagania jest taka sama. W tym modelu Colt'a oryginalnie zastosowano zawieszenie z FTO i hamulce z EVO3 wiec nie ma problemu ale w 1.6 Mirage i GLX bedzie trzeba to wymienic!
W krotce zaloze nowego posta pod tym wlanie tematem gdzie bede umieszczal dokladne opisy i zdjecia poszczegolnych etapow i problemow z jakimi sie spotkalem
Pozdro
|
|
|