To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Minusy Outlandera?

bosak - 29-06-2008, 18:59

Akurat Outlander II ma dach aluminiowy i dlatego przy szybszej jeździe na zakrętach brak odczuć 'bujania' jakie jest np. przy Galaxy.Miałem ostatnio Forda dlatego piszę , iż jest znaczna różnica na plus dla Mitsu jednak przy kołach 18".
Anonymous - 29-06-2008, 23:14

A ja uwazam ze na autostrady Outlandery jest lepszy niz w miescie... czemu?

Miejsca w srodku jest b.duzo przez co dluga jazda jest przyjemniejsza. Mam duzo wiecej miejsca niz np. Passat kombi. Ja osobiscie duzo lepiej czuje ze w duzym wnetrzu.

Co do spalania... to 7.5/100 km to nie jest duzo przy takiej masie a takie wyniki osiaga sie jadac 120 km/h.

Co do 'napedzania mechanizmow" ... zadne zbedne mechanizmy nie dzialaja kiedy masz ustawiony tryb 2WD wiec to nie jest argument.

... no i ten Rockford Fosgate :D

Szczerze... zaczolem ten post spory czas temu i teraz moge sobei sam odpowiedziec. Jest to dobre auto, ladnie wyglada i mam nadzieje ze bedzie sluzyc dlugo. Wiekszych minusow poprostu nie ma a ze trafia sie jakies trefne sztuki no to coz... i Volkswagen, i Volvo, a nawet Mercedes maja problemy z trwałoscia wiec mysle ze to ogolny trend w motoryzacji.

bosak - 30-06-2008, 23:26

Oczywiście zawsze coś może być uszkodzone, jednak kwestia tylko jak zostanie to załatwione.Miałem troche samochodów jednak to co przerabiam z Mitsu to załamka, kupić auto za 130tys. i jeszcze trzeba się prosić o naprawę gwarancyjną.TO JEST BARDZO DUŻY MINUS TEGO SAMOCHODU.
Anonymous - 01-07-2008, 13:46

To nie jest wina samochodu, tylko serwisu - zazwyczaj doradzają przy kupnie, a jak już wyjedziesz, to olewają całą sprawę związaną z okresem gwarancyjnym. Miałem kiedyś Space Stara, kupiłem używkę, pojawiła się rdza, oczywiście na blachę jeszcze była gwarancja, ale nie przyjęli, bo powiedzieli, że to z mojej winy - pojechałem do lakiernika, zapłaciłem dwie stówki i na tym się skończyło.
Hiszpan - 01-07-2008, 18:22

bosak napisał/a:
TO JEST BARDZO DUŻY MINUS TEGO SAMOCHODU

No cóż, też mi się wydaje, jak koledze domino210, że to wina podejścia danego serwisu, a nie samego samochodu. Niestety, pod adresem niektórych naszych dealerów słychać sporo słów krytyki.
Np. pana Filipowicza z Krakowa tyle samo osób chwali co gani ;)
Pewno w większości przypadków wszystko zależy od ludzi, którzy w danym serwisie pracują. Miałem jakiś czas temu podobną sytuację z VW, gdzie mnie zbyto czczym gadaniem, a gdzie indziej, głupi kawał, który poprawił pracownikowi humor, zakończył się kubkiem kawy, miłą i szybką obsługą :D
Reasumując - pewno nie jest to plus dla marki, ale czy napewno jest to minus samego samochodu :?:

No ale to kolega ma problemy, a wiadomo, że punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia ;)
Sam mam w firmie 2 Outki, nic złego się w nich niedzieje, a i na mój serwis nie narzekam 8)

bosak - 03-07-2008, 23:23

Powiem tak. Wszystko wpływa na jakość samochodu, a szczególnie gwarancja w dobie gdzie samochody nie są robione tak solidnie jak kiedyś. Po co mieć samochód (z dobrymi osiągami) jeśli będziesz miał same problemy z naprawami. Powiem Wam jeszcze jedno napisałem kilka dni temu do Pana Adama z MMC (mając nadzieje,że wreszcie ktoś odezwie się do mnie) jednak to chyba norma ,że nikt z tej firmy nie odpowiada. Czy wszystko w Polsce trzeba załatwiać przez Sądy? Jaki sens kupować auta w Polsce? Dajemy tylko zarobić firmie, która i tak ma nas gdzieś.
Anonymous - 04-07-2008, 09:06

współczuję koledze ale masz jakegoś pecha (odpukać) moim mam już 26kkm od listopada i widziałem serwis 2 razy , raz na przeglądzie 15kkm i niedawno wymieniałem szybę po kamieniach , oba serwisy warszawskie spisały się OK , pzdr i życzę sukcesów w dyskusjach ale ....moje doświadczenie a miałem już ich :kilkanascie: mówi że będzie cienko ;)
Hubeeert - 04-07-2008, 15:40

bosak napisał/a:
Powiem Wam jeszcze jedno napisałem kilka dni temu do Pana Adama z MMC (mając nadzieje,że wreszcie ktoś odezwie się do mnie) jednak to chyba norma ,że nikt z tej firmy nie odpowiada

To jest kontakt poprzez Forum. Zanim człowiek odpowie domyślam się że chciałby poznać/sprawdzić fakty o których mam nadzieję napisałeś.

bosak - 04-07-2008, 21:38

Zobaczymy -napiszę Wam jak skończyła sie sprawa.
Anonymous - 04-07-2008, 23:28

Witam Kolegę bosak, Adam w sobotę ma swój ślub i jest krótko mówiąc trochę zajęty. Jak już dzisiaj odpisałem Koledze w mailu - przekazałem sprawę do odpowiednich działów :wink:
bosak - 05-07-2008, 22:37

To wszytkiego najlepszego:)))
Wiem dostałem wiadomość czekam na odpowiedź

Jackie - 13-07-2008, 22:38

bosak, no cóż w każdej rodzinie znajdzie się jakaś czarna owca... Z moich klientów jeszcze nikt nie narzekał na to auto (nie licząc kilku drobnych wpadek przy przygotowaniu auta, ale tu, to już dealer nawalił :oops: ....)
Kompletnie innym tematem jest, że nie możesz pozbyć się kilku kłopotów technicznych ( z opisu wynika, że lekko półśmiesznych technicznie do ogarnięcia). To pokazuje, że jest jeszcze mnóstwo pracy przed nami....
Pozdrawiam

tomek.rzepek - 14-07-2008, 22:43

ja może nie minusy, ale jedno bym zmienił w tym aucie. Dieselek 2.0 zamiast benzynki:-]
KowaliK - 14-07-2008, 23:51

Nie wiem gdzie to napisać więc napisze tutaj..

W moim Outku od pewnego czasu radio gubi zasięg ale tylko na jednej stacji (93.6 FM). Wybieram tą stację,radio gra jakieś 5-10 minut i po tym czasie "pika" 3 razy i zmienia stacje na inną. Na początku myślałem że to jakieś problemy u nadawcy ale minęło już kilka miesięcy a problem nie znika. Sprawdzałem już w kilku autach i ta stacja gra idealne (w Outku też póki się nie przełączy). Nie ma znaczenia czy jestem w jakimś dużym mieście czy w szczerym polu-tak czy siak się przełącza.. O co tutaj chodzi? Jakaś "blokada"? :roll: W najbliższym tygodniu i tak czeka mnie wizyta w serwisie z powodu gaśnicy więc na pewno wspomnę o tym,ale czy ktoś z forum spotkał się z taką sytuacją? W aucie i tak 3/4 czasu słucha się płyt ale nawet jak czasem chce się posłuchać wiadomości to nawet nie ma jak.. :lol:

BTW, pierwsza akcja serwisowa Outlandera? Wymiana wadliwych gaśnic.. :wink:

Anonymous - 15-07-2008, 10:29

Temat już poruszany na tym forum, kolejna z wielu przypadłości tego samochodu, u mnie jest podobnie zgłosiłem ten problem w serwisie przyznano mi wymiane radia, niestety mineły juz dwa miesiące i dalej czekam, czy ktos otrzymał nowe radio?