Outlander I Ogólne - Minusy Outlandera?
bosak - 29-06-2008, 18:59
Akurat Outlander II ma dach aluminiowy i dlatego przy szybszej jeździe na zakrętach brak odczuć 'bujania' jakie jest np. przy Galaxy.Miałem ostatnio Forda dlatego piszę , iż jest znaczna różnica na plus dla Mitsu jednak przy kołach 18".
Anonymous - 29-06-2008, 23:14
A ja uwazam ze na autostrady Outlandery jest lepszy niz w miescie... czemu?
Miejsca w srodku jest b.duzo przez co dluga jazda jest przyjemniejsza. Mam duzo wiecej miejsca niz np. Passat kombi. Ja osobiscie duzo lepiej czuje ze w duzym wnetrzu.
Co do spalania... to 7.5/100 km to nie jest duzo przy takiej masie a takie wyniki osiaga sie jadac 120 km/h.
Co do 'napedzania mechanizmow" ... zadne zbedne mechanizmy nie dzialaja kiedy masz ustawiony tryb 2WD wiec to nie jest argument.
... no i ten Rockford Fosgate
Szczerze... zaczolem ten post spory czas temu i teraz moge sobei sam odpowiedziec. Jest to dobre auto, ladnie wyglada i mam nadzieje ze bedzie sluzyc dlugo. Wiekszych minusow poprostu nie ma a ze trafia sie jakies trefne sztuki no to coz... i Volkswagen, i Volvo, a nawet Mercedes maja problemy z trwałoscia wiec mysle ze to ogolny trend w motoryzacji.
bosak - 30-06-2008, 23:26
Oczywiście zawsze coś może być uszkodzone, jednak kwestia tylko jak zostanie to załatwione.Miałem troche samochodów jednak to co przerabiam z Mitsu to załamka, kupić auto za 130tys. i jeszcze trzeba się prosić o naprawę gwarancyjną.TO JEST BARDZO DUŻY MINUS TEGO SAMOCHODU.
Anonymous - 01-07-2008, 13:46
To nie jest wina samochodu, tylko serwisu - zazwyczaj doradzają przy kupnie, a jak już wyjedziesz, to olewają całą sprawę związaną z okresem gwarancyjnym. Miałem kiedyś Space Stara, kupiłem używkę, pojawiła się rdza, oczywiście na blachę jeszcze była gwarancja, ale nie przyjęli, bo powiedzieli, że to z mojej winy - pojechałem do lakiernika, zapłaciłem dwie stówki i na tym się skończyło.
Hiszpan - 01-07-2008, 18:22
bosak napisał/a: | TO JEST BARDZO DUŻY MINUS TEGO SAMOCHODU |
No cóż, też mi się wydaje, jak koledze domino210, że to wina podejścia danego serwisu, a nie samego samochodu. Niestety, pod adresem niektórych naszych dealerów słychać sporo słów krytyki.
Np. pana Filipowicza z Krakowa tyle samo osób chwali co gani
Pewno w większości przypadków wszystko zależy od ludzi, którzy w danym serwisie pracują. Miałem jakiś czas temu podobną sytuację z VW, gdzie mnie zbyto czczym gadaniem, a gdzie indziej, głupi kawał, który poprawił pracownikowi humor, zakończył się kubkiem kawy, miłą i szybką obsługą
Reasumując - pewno nie jest to plus dla marki, ale czy napewno jest to minus samego samochodu
No ale to kolega ma problemy, a wiadomo, że punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia
Sam mam w firmie 2 Outki, nic złego się w nich niedzieje, a i na mój serwis nie narzekam
bosak - 03-07-2008, 23:23
Powiem tak. Wszystko wpływa na jakość samochodu, a szczególnie gwarancja w dobie gdzie samochody nie są robione tak solidnie jak kiedyś. Po co mieć samochód (z dobrymi osiągami) jeśli będziesz miał same problemy z naprawami. Powiem Wam jeszcze jedno napisałem kilka dni temu do Pana Adama z MMC (mając nadzieje,że wreszcie ktoś odezwie się do mnie) jednak to chyba norma ,że nikt z tej firmy nie odpowiada. Czy wszystko w Polsce trzeba załatwiać przez Sądy? Jaki sens kupować auta w Polsce? Dajemy tylko zarobić firmie, która i tak ma nas gdzieś.
Anonymous - 04-07-2008, 09:06
współczuję koledze ale masz jakegoś pecha (odpukać) moim mam już 26kkm od listopada i widziałem serwis 2 razy , raz na przeglądzie 15kkm i niedawno wymieniałem szybę po kamieniach , oba serwisy warszawskie spisały się OK , pzdr i życzę sukcesów w dyskusjach ale ....moje doświadczenie a miałem już ich :kilkanascie: mówi że będzie cienko
Hubeeert - 04-07-2008, 15:40
bosak napisał/a: | Powiem Wam jeszcze jedno napisałem kilka dni temu do Pana Adama z MMC (mając nadzieje,że wreszcie ktoś odezwie się do mnie) jednak to chyba norma ,że nikt z tej firmy nie odpowiada |
To jest kontakt poprzez Forum. Zanim człowiek odpowie domyślam się że chciałby poznać/sprawdzić fakty o których mam nadzieję napisałeś.
bosak - 04-07-2008, 21:38
Zobaczymy -napiszę Wam jak skończyła sie sprawa.
Anonymous - 04-07-2008, 23:28
Witam Kolegę bosak, Adam w sobotę ma swój ślub i jest krótko mówiąc trochę zajęty. Jak już dzisiaj odpisałem Koledze w mailu - przekazałem sprawę do odpowiednich działów
bosak - 05-07-2008, 22:37
To wszytkiego najlepszego:)))
Wiem dostałem wiadomość czekam na odpowiedź
Jackie - 13-07-2008, 22:38
bosak, no cóż w każdej rodzinie znajdzie się jakaś czarna owca... Z moich klientów jeszcze nikt nie narzekał na to auto (nie licząc kilku drobnych wpadek przy przygotowaniu auta, ale tu, to już dealer nawalił ....)
Kompletnie innym tematem jest, że nie możesz pozbyć się kilku kłopotów technicznych ( z opisu wynika, że lekko półśmiesznych technicznie do ogarnięcia). To pokazuje, że jest jeszcze mnóstwo pracy przed nami....
Pozdrawiam
tomek.rzepek - 14-07-2008, 22:43
ja może nie minusy, ale jedno bym zmienił w tym aucie. Dieselek 2.0 zamiast benzynki:-]
KowaliK - 14-07-2008, 23:51
Nie wiem gdzie to napisać więc napisze tutaj..
W moim Outku od pewnego czasu radio gubi zasięg ale tylko na jednej stacji (93.6 FM). Wybieram tą stację,radio gra jakieś 5-10 minut i po tym czasie "pika" 3 razy i zmienia stacje na inną. Na początku myślałem że to jakieś problemy u nadawcy ale minęło już kilka miesięcy a problem nie znika. Sprawdzałem już w kilku autach i ta stacja gra idealne (w Outku też póki się nie przełączy). Nie ma znaczenia czy jestem w jakimś dużym mieście czy w szczerym polu-tak czy siak się przełącza.. O co tutaj chodzi? Jakaś "blokada"? W najbliższym tygodniu i tak czeka mnie wizyta w serwisie z powodu gaśnicy więc na pewno wspomnę o tym,ale czy ktoś z forum spotkał się z taką sytuacją? W aucie i tak 3/4 czasu słucha się płyt ale nawet jak czasem chce się posłuchać wiadomości to nawet nie ma jak..
BTW, pierwsza akcja serwisowa Outlandera? Wymiana wadliwych gaśnic..
Anonymous - 15-07-2008, 10:29
Temat już poruszany na tym forum, kolejna z wielu przypadłości tego samochodu, u mnie jest podobnie zgłosiłem ten problem w serwisie przyznano mi wymiane radia, niestety mineły juz dwa miesiące i dalej czekam, czy ktos otrzymał nowe radio?
|
|
|