[97-04]Galant EAxA/W - Upgrade reflektorów do Gala
Anonymous - 19-02-2008, 16:55
Siema
Ja mam z tyłu założone http://cgi.ebay.com/ebaym...sspagenameZWDVW
jak narazie policaje sie nie czepiaja a po za tym kierunek na czerwona miga
A wogóle mamy pojebane prawo jak i rządzących.
Wiktor - 19-02-2008, 17:22
witam
wie ktos cos wiecej na temat tego galanta w wersji tajwańskiej??? pierwszy raz cos takiego na oczy widze
swinks_UK - 19-02-2008, 19:32
zenkov: no to długo się nie pocieszysz czerwonymi kierunkami. W całej Europie są wymagane pomarańczowe/żółte kierunki. Ja mam takie lampy w moim VR4 i musiałem je przerabiać na pomarańczowo, bo inaczej bym mili nie zrobił jakbym był haltowany przez policję.
marcino: na szczęście w UK możesz przerabiać lampy, ważne, by potem przeszły przegląd, czyli spełniały normy i były szczelne.
cuuube: w tych tajwańskich lampach nie ma tylnego przeciwmgielnego, tak jak w japońskich, więc albo rzeźba i wycinanie dodatkowego otworu na żarówkę, albo w zderzaku światełko. Nawiasem mówiąc to bardzo zastanawiające, dlaczego takie kraje jak Japonia, gdzie mgły występują znacznie częściej niż gdziekolwiek indziej, i są znacznie gęstsze, nie stosują tych świateł . Pewnie mieli badania i wyszło im, że te światła g***no pomagają, a bardziej oślepiają pojazd jadący z tyłu.
Marcino - 19-02-2008, 21:55
Ja tam sie czaje na ksenon z przodu.... no i ringi jak w BMW mi sie podobaja ale cholerstwo drogie i troche zbawy zeby je wsadzić.
Anonymous - 20-02-2008, 00:28
swinks_UK napisał/a: | w tych tajwańskich lampach nie ma tylnego przeciwmgielnego | tego jestem swiadom sadze ze daloby rade rozwiazac jakos ten problem albo otworkiem jak piszesz albo moze zaroweczka z dwoma wloknami ....hmmmm
strasznie mi sie podobaja takie lampki nie widzialem tam cen na te cuda a w Polsce kazdy milczy na ten temat
nooo soczewki z ksenonem tez sadze ze bylyby SI
swinks_UK - 20-02-2008, 13:11
Lepiej otworek na osobny slot. Dość prosta sprawa, poza tym wygląda i tak jak profesjonal. Tylko dobrze minimalnie ją odsunąć od zwykłych drogowych. Bo jak zrobisz na jednej żarówce, to przeciwmgielne mogą być brane za stopy. Zresztą nie wiem, czy w ogóle rozwiązania prawne pozwalają na takie łączenie.
|
|
|