To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - aparat zaplonowy

Anonymous - 01-11-2008, 11:51

Witam, u mnie problem wygląda tak, że nie pali na jeden cylinder, wymieniłem kopułkę, palec, kable i dalej lipa, zostaje cewka:( I tu moje pytanie, czy cewkę w CK1A wymienia się , czy można to naprawić???
Pozdr.

Hornet - 02-11-2008, 16:57

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, a czy w aparacie nie ma przypadkiem 1 cewki ??

Bastek a świece sprawdziłeś ??

Anonymous - 02-11-2008, 20:37

Świece wymieniłem kilka miesięcy temu-Denso, także odpadają, kopułka i palec oraz przewody wymienione? Pozostaje cewka, niestety.
Pozdr.

wichura1 - 02-11-2008, 22:07

To nie może być cewka, cewka jest jedna dla wszystkich cylindrów, czyli zawodzi sterowanie dające impuls dla cewki, albo dalej kopułka, palec rozdzielacza, kabel, świeca.
Anonymous - 02-11-2008, 22:10

Kurcze więc jest jedna cewka na wszystkie świece :? W takim układzie pozostaje tylko świeca, ale czy to możliwe, żeby świeża świeczka robiła taki numeros?
Chyba, że coś jeszcze mogło paść, masz jakiś pomysł?
Pozdr. i dzięki:)

JACA_1978 - 02-11-2008, 23:04

moze byc przewod jak jest strasznie wilgotno
albo padl jeden gar byle bylo to pierwsze:)
ja wymienilem przewody z sentecha na seiwy
masakra normalnie wrocilem do sentecha a seiwy oddalem
takie padlo

Anonymous - 03-11-2008, 20:52

Spoko, na pewno coś z elektryki padło, odzywało się już dość długo, trochę obroty falowały, albo były nieco za niskie, także coś czuję, że to ta cewka :( Jutro będę wiedział więcej.
ps. kable seiwy to faktycznie syf, jak dostały trochę błota pośniegowego to się normalnie zjarały!

[ Dodano: 04-11-2008, 17:45 ]
Otóż Panowie, wszystko mjest ok, do wymiany były świece, jedna nie paliła wcale!
Wymieniałem je kilka tysięcy temu, max5tys!!! Oryginalne Denso, kto by pomyslał,że to może być świeczka, a tak misiek dostał nowe kable NGK, kopułkę , palec i na końcu świece, ale tym razem Iskry, pozdr:)