Outlander I Ogólne - HAK HOLOWNICZY
Hiszpan - 22-03-2008, 00:04
wormik napisał/a: | witam ja zakładałem hak do outka I w firmie DAKRO w lubline i wyrobiłem sie w granicach 1000zł |
No tak, ale czy do II ten sam hak wogóle podejdzie?
Anonymous - 22-03-2008, 21:33
no własnie nie wiem za bardzo, na ich stronie jest tylko Outlander ale nie pisze która wersja <cena 509 zł> może skontaktuj sie z nimi to Ci cos doradzą pozdrawiam i Wesołych Świąt
Anonymous - 26-03-2008, 03:40
Pochwale sie kupilem Outka razem z chakiem za Odra.przy pierwszym przegladzie wbili homologacje i jest ok. mialem go odkreconego /sama koncowke/podczas przegladu i musialem ostro interweniowac aby zechcieli go wbic .
nadmienie ze zadnych prob z nim nie robili,sprawdzili nr.na tab.znamionowej
Czy to prawda ze jak nie ciagne to powinienem odkrecic koncowke?policja sie czepia?pomijam bez wyglada lepiej.
Anonymous - 30-03-2008, 22:35
jeżdżenie z hakiem bez przyczepki jest niedozwolone (ze względów bezpieczeństwa)...
a jeszcze wracając do haka, to owszem poza salonem kosztuje około 600zł, ale warsztaty boją się montować ze względu na utratę gwarancji... koszmar
Hiszpan - 30-03-2008, 23:21
tommay napisał/a: | ...ale warsztaty boją się montować ze względu na utratę gwarancji... koszmar |
Chyba właściciele boją się montować, bo to oni stracą gwarancję, a nie warsztaty
Anonymous - 31-03-2008, 21:27
no fakt, racja!
Anonymous - 17-04-2008, 09:08
także ten temat przerabiam , gdyz od czasu do czasu hak jest potrzebny , wiec postanowiłem kupic hak u dealera w berlinie orginał mitsubishi wyciągany ale po przeliczeniu drogi , monazu , niestety wychodzi na jedno z serwisem , a te haki po 600 to totalny syf i jesli sie ma potrzebę na hak to chyba jest lepiej zainstalowac oryginał , tak robi to firma X dla outlandera która nazywa sie westfalia a to juz nie byle co , miałem takowy w innym aucie i był rewelacyjny
Anonymous - 17-04-2008, 12:09
Bylem ostatnio w ASO w Lublinie i rozmawialem z gosciem na temat haku do outka. Podobno sam hak to nie problem, najdrozszy jest modul, bez ktorego nie podlaczymy przyczepki. Zalozenie haku (wraz z czesciami) to koszt 1300zl...
Student - 17-04-2008, 12:16
Ale jaki moduł co to za paranoja.
Panowie trzeba jechać do NORAUTO poprosić pana aby dopasował hak holowniczy do Outka i tyle.
Jeżeli mamy jakieś pojęcie o elektryce to wg. schematu podłączamy instalację haka do tylnej wiązki jednej z lamp oczywiście pamiętając że trzeba podłączyć kierunkowskaz z drugiej lampy.
Bierzemy przykładową przyczepkę od sąsiada i sprawdzamy działanie. po sprawie i 1200zł. w kieszeni.
Jeżeli nie potrafimy tego zrobić samemu to walimy do pierwszego mechaniko-elektryka i nam podłączy za 150zł.
Potem badanie na stacji diagnostycznej i z tym badaniem jedziemy do urzędu komunikacji w celu wbicia haka w dowód.
I po sprawie.
Mateusz - 17-04-2008, 12:40
witam,
w temacie haka potwierdzam slowa LUKE koszt w ASO(Warszawa) 1130 PLN do tego robocizna. oczywiscie wszystko mozna samemu a`la Slodowy lub u Pana Ziutka w garazu ale mi osobiscie zalezy na gwarancji producenta ktora bede mial jeszcze przez jakies 2 lata i 4 miesiace, ale jak to mawiaja "djecezja" nalezy do Ciebie.
pozdrawiam,
mateusz
Student - 17-04-2008, 12:48
W takim razie po co ta wojna, jak stać na Outka to i stać na Hak w ASO
Anonymous - 17-04-2008, 19:32
Panowie, ale uściślijcie... Ile za ten hak w serwisie (u dealera)? 1300? czy 2300? Bo mi w Poznaniu mówili że około 2000zł...
Mateusz - 17-04-2008, 19:39
auto test w Markach rozmowa telefoniczna ze sklepem a nastepnie z serwisem: komplet hak, wiazka i wszystkie inne materialy 1130 PLN robocizna 350 PLN razem 1480 PLN ceny netto a wiec w Poznaniu jesli podaja Tobie orientacyjny koszt brutto to blisko prawda
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 17-04-2008, 23:00 Temat postu: hak a czy koledzy wiedza jakie sa zasady w aso,moze oni maja to w /urzadzeniu do transportu
wody/pimelodus nie wie.
Anonymous - 18-04-2008, 23:52
to jakaś paranoja. W normalnym sklepie całość (wraz z montażem) kosztuje jakieś 850zł, a u dealera ponad 2000zł, przy czym, jak się dowiedziałem, często dealer podzleca tej firmie zakładanie haków gwarancyjnych. O co tu chodzi?
|
|
|