To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Auto pokazowe

gulgulq - 21-03-2008, 13:48

hmm.. no to ja nie rozumiem twojego podejscia,
skoro chcesz miec samochod uzywany do reklamy to mniej wiecej wiesz co chcesz pokazac?? i czym sie pochwalic?? i raczej to ty duzej mierze narzucasz warunki

a napisanie rabatu np. za udzial w 4 targach takich i takich dam ci 40% rabatu na sprzet to raczej nie jest ujawnianie dochodow...??

ok. ja jestem zainteresowany.. mam 500 zł na sprzet, co ty na to?? bedzie grało?? Carisma 2002 r DID, zadbana, niebieski metalic??

akbi - 21-03-2008, 13:55

Herdi, dalej z Twojego postu nic nie wynika :| nawet nie ma w nim zarysu, czego tak naprawdę szukasz i czego oczekujesz :?

...to może inaczej ... chcę zamontować radio z odtwarzaczem płyt dvd i oczywiście ekranem np: Alpine IVA-D310R ... kupuję sprzęt za 5500 pln.

...i co dalej??

Anonymous - 21-03-2008, 14:00

OK, napisze zatem wieczorem co sobie wymyślę w samochodzie ale dalej powtarzam żę to będzie narzucanie a nie o to mi chodziło.
gulgulq - 21-03-2008, 14:17

nie to nie bedzie narzucanie tylko mniej wiecej efekt jaki chcialbys osiagnac,
bo np. nie kazdy zgodzi sie na ciecie polki czy tapicerki drzwi zeby zamontowac 4 dodatkowe glosniki - a to wazne przynajmniej dla mnie

to tak jakbys mi chcial nowe zęby zrobic, ale jakie te zęby czy cermika na srubach czy samo lakowanie, ile tych zębow do zrobienia, jakie musze miec uzebienie zeby sie nadawalo i na jakich pokazach bede sie musial sie usmiechac juz nic :) (sorki ale jakis taki dziwny przyklad mi do glowy przyszedl :P :P )

Anonymous - 21-03-2008, 16:12

gulgulq napisał/a:
nie to nie bedzie narzucanie tylko mniej wiecej efekt jaki chcialbys osiagnac,
bo np. nie kazdy zgodzi sie na ciecie polki czy tapicerki drzwi zeby zamontowac 4 dodatkowe glosniki - a to wazne przynajmniej dla mnie

to tak jakbys mi chcial nowe zęby zrobic, ale jakie te zęby czy cermika na srubach czy samo lakowanie, ile tych zębow do zrobienia, jakie musze miec uzebienie zeby sie nadawalo i na jakich pokazach bede sie musial sie usmiechac juz nic :) (sorki ale jakis taki dziwny przyklad mi do glowy przyszedl :P :P )

Fakt: dziwny. :finga:

Ale chyba kumam o co biega Herdi'emu:
chłopy jak któryś zamiaruje nowe audio w swoim Miśku (ma kasę i wie czego chce) to najsampierw niech kopsnie się do mnie - może pójdziemy na układ: zrobię to taniej i lepiej niż inny warsztat a w zamian proszę o "pokazanie autka na kilku zlotach" [to akurat trochę mętne :doubt: ].
Przy takim postawieniu sprawy faktycznie trudno coś z góry narzucać.

Nooo democar to wyprawkę powinien chyba mieć od... :badgrin: w górę (bo nie będzie co pokazywać) czyli z
Cytat:
mam 500 zł na sprzet
to może nie o to chodzi.
krzypolo - 21-03-2008, 18:06

a jak ktoś będzie chciał coś takiego ?

[ Dodano: 21-03-2008, 19:06 ]

No dobra ale jakbym miał to , to na wystawy mogę jeździć ........................

[ Dodano: 21-03-2008, 19:37 ]

Teraz pewnie coś tańszego ............. :P

Anonymous - 21-03-2008, 21:09

No ja nie widzę problemu, i to jest właśnie ta kwestia dogadania dlatego rzuciłem ogólnie a wy chcecie konkrety :)
mkm - 21-03-2008, 21:18

Rzuciles na ogolnym forum gdzie sa ludzie z calej Polski. Nie mozesz przykladowo napisac tak jak sie pisze koszt wykonania np. mebli do kuchni? Metr biezacy tyle i tyle.
Zabudowa bagaznika wersja prosta tyle, z bajerami skora i wodotryskiem tyle.

akbi - 21-03-2008, 21:39

Herdi napisał/a:
No ja nie widzę problemu, i to jest właśnie ta kwestia dogadania dlatego rzuciłem ogólnie a wy chcecie konkrety :)

ok ok ... ale napisz jakie maja byc plusy tego, ze ktos cos zrobi u Ciebie

Anonymous - 21-03-2008, 22:16

akbi napisał/a:
Herdi napisał/a:

Pisałem w chyba drugim poście:
chodzi o wypracowanie kompromisu na zasadzie zamiast płacić 10 zł zapłać 5 ale pokaż się gdzieś w ciągu roku - o tym mówię.

I nie chodzi mi o to że brakuje mi ładnych samochodów bo nie mam SLa AMG, mam Mustanga i jeszcze coś by się znalazło ale nie o to mi chodziło żeby się dogadywać z kimś obcym, pomyślałem o was a widzę że idzie jak po gruzie.

akbi - 21-03-2008, 22:58

Herdi napisał/a:
akbi napisał/a:
Herdi napisał/a:

Pisałem w chyba drugim poście:
chodzi o wypracowanie kompromisu na zasadzie zamiast płacić 10 zł zapłać 5 ale pokaż się gdzieś w ciągu roku - o tym mówię.

ale co gdzie i jak ???
Co ja chce zamontowac konkretnie i w jakiej cenie podalem powyzej.
Jakie Ty potrzebujesz jeszcze informacje, abym ja mogl uzyskac od Ciebie konkretna odpowiedz??????

mkm - 21-03-2008, 23:19

Herdi napisał/a:
pomyślałem o was a widzę że idzie jak po gruzie.

czlowieku! Z Toba idzie jak po grudzie. Masz do wyboru Colta, Cari, Gala, Eclipsa. Zrob symulacje i wiemy wszystko.
Piszesz: W Colcie proponowalbym x glosnikow w drzwiach wykonczonych takim a takim materialem ulozonych w diament, klamke przesune tu i tu, a calosc wykoncze tym i tym. Robota pochlonie tyle i tyle czasu i x kasy. Glosniki polecam takie i takie za x% taniej niz w sklepie Y. To jest konkret.

Serek - 22-03-2008, 15:53

Napiszę tylko tyle:
Jeżeli Herdi pozostanie przy ogólnikach i nadal będzie wymijająco odpowiadał na zadane pytania temat zostanie definitywnie zaknięty. Proszę więc o rozwagę przy pisaniu kolejnego wątku. :idea:

Anonymous - 22-09-2008, 18:23

Herdi. Reasumując twoje wypowiedzi i czytając tego co napisali inni, mogę to i owo napisać na tym forum.
Zajmuję się ogólnymi przeróbkami pojazdów (włókna itp.) ale i nie zostawiam klijentów warsztatu samych sobie jeśli chodzi o Car Audio.

Przedstawiam projekt do 10000zł i z robocizną (a tę na pokazy niestety daje się za Free bo reklama kosztuje) to jedynie parę dni/tygodni.

Na podstawie mojego gala EA5W, to ja to widzę tak:

Radio:

1 Din (bez przeróbek konsoli) ALPINE IVA-D106R - 3000zł
Kable z miedzi beztlenowej 25mm2 - 2m Czerwonego i 2m Czarnego - 68zł
Bezpiecznik 60A + wodoszczelna obudowa - 28zł
Ew. Kostka Mitsubishi->ISO - 14,50zł

Samo podłączenie jeśli chodzi o czas: 30min

Drzwi:
Po 2 głośniki Bassowe zamiast nieszczęsnych wąskich kieszeni z przodu i po 1 wysokotonowym na słupek przedniej szyby i tu kolejno:
1: ALPINE SWE-843E 180zł/szt = 720 zł
2: ALPINE SPS 1005 100zł/kpl
Procesor dźwięku ALPINE PXE-H650 - 1500zł

Kable z miedzi beztlenowej 3mm2 - 5m - 40zł
kondensatory do Tweeterów - 2szt - 6zł

przerobienie słupka szyby czołowej 2 dni i trochę żywicy, wizyta u tapicera = 40zł/szt x 2 = 80zł

tył podobnie, tylko po 1 głośniku basowym w drzwi (koszt zmniejszy się o 360zł i odchodzi koszt procesora dźwięku 1500zł).

Tył (bagażnik):
Wzmacniacze 3szt: 1-odpowiadający za przednie głośniki 2-za Tylne 3-za subwoofer:

1: Alpine MRP-F300 Zmostkowany na 2 kanały - 500zł
2: Alpine MRP-F300 Zmostkowany na 2 kanały - 500zł
3: Monoblok Alpine MRP-F350 - 530zł

Wszystko spięte kablami do telewizji hd Philips 2RCA-2RCA - 3x1m i 3x4m i tu koszt kolejno:

30zł x 3 = 90zł
120zł x 3 = 360zł

Na koniec Kondensator 20F Impulse Hybrid 3 Wyjściowy(załatwia wszystkie wzmacniacze) i tu nie znam dokładnej ceny a według Allegro 549zł.
Jak wiadomo zabudowanie koszt ok 1200zł licząc płyty MDF 2szt 2,50m/1,25m, Materiały okładzinowe, kleje itp jest mój (koszt reklamy)

Tak przygotowane autko powinno zaliczyć przynajmniej 20 pokazów w ciągu 5 lat. (średnio 4-5 w roku). Układ oczywisty i wiadomo co i jak.
Koszta podane orientacyjnie i przy całości mogą się różnić do 1000zł + -

Edit:

Zapomniałem o głośniku bassowym do bagażnika:
Będzie to: dwucewkowy Alpine SWX - 1243D - 1500zł

Wszystko bym Wykończył maskownicami z Plexi z wmontowanymi diodami Świecącymi na niebiesko (coś na styl Angel Eyes) Oczywiście kształt maskownic to 3 diamenty Mitsubishi.

londolut - 22-09-2008, 18:36

Forest_Taft, widzę, że wziąłeś sobie do serca to co pisali poprzednicy do Herdi`ego. Teraz określ się jakie modele i jaki stan techniczny samochodu. Czy w grę wchodzą auta po tuningu czy fabryczne. W jak wielkim stopniu zostanie przerobiona tapicerka drzwi, jaki jest czas montażu kompletnego systemu audio itd.
Forest_Taft, nie wziąłeś pod uwagę lub po prostu nie wypisałeś tłumienia drzwi. To też spory koszt bo dobra mata swoje kosztuje.