L200 Techniczne od 2006r - Demontaż plastikowej osłony i zderzaka L200 06 montaż Asfira
Anonymous - 28-03-2008, 16:44
elili zadzwoń do mnie 0600 341 942 jak najszybciej. Jestem z opolskiego, więc możesz mieć całkiem blisko. Blachy idą jutro na auto a niestety nie mam w domu kanału, więc jeżeli nie pomierzymy jutro, to będziesz musiał zorganizować kanał.Pozdrawiam.
mix2ra - 01-06-2017, 11:45
Mam pytanie do użytkowników L200 po 2006 i posiadających dodatkowe stalowe lub aluminiowe osłony podwozia silnika i skrzyni: Czy wzrosła temperatura silnika, czy jeździliście w długie trasy i jak wyglądała temparatura?
Planuję założenie osłon, ale zastanawiam się czy na długiej trasie np. 2000km osłona nie powoduje zbyt dużej temperatury w skutek zablokowania przepływu powietrza do miski olejowej.
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.
Zuzia - 01-06-2017, 12:07
Nic się nie dzieje, mam pełen zestaw osłon ciągam łódź ,czasem inną przyczepę i nie zauważyłem aby miały wpływ na temp silnika. Oryginalne to takie raczej liche są i zweryfikowałem je na pierwszym wyjeździe w teren. Te które montowałem mają jakieś szczeliny z przodu.
var1at - 29-06-2017, 20:00
Czy ktoś z kolegów ma osłony robione przez tego speca?
https://www.olx.pl/oferta...html#dbc21103f1
Podobno kopie asfira.
Jestem bliski decyzji, ale brakuje opinii
Zuzia - 29-06-2017, 21:25
Bierz smiało ja mam cały komplet od tego sprzedawcy. Wszystko pasuje bez żadnych problemów, montaż zajmuje około trzech godzin. Ja brałem dodatkowo osłonę zbiornika paliwa. Przyślij na priw swojego maila to wyślę parę zdjęć.
somer - 30-06-2017, 23:05
Porównaj sobie z tymi: http://heavycruiser.pl/index.php?
Montaż możemy ci zrobić w Stopigarage
var1at - 13-07-2017, 20:06
Nie porównam, cała strona padła.
Jak cenowo / jakosciowo wypadają HC?
Paweł L200 KRK. - 26-08-2017, 08:25
Osłon HC i ogólnie stalowych nikomu nie polecam , z rospędu przy okazji szybkich zakupów wyposażenia przeprawowego kupiłem dwie osłony których montaż graniczy z cudem a elementy powiedzmy że pasują , pomijając fakt braku jakiejkolwiek instrukcji i braku elementów montażowych jak chociażby śruby podkładki itp. blachy są ciężkie i po prostu źle wykonane , cóż z tego że to 6 mm stali jak nie mają zagięć lub wspawanych wzmocnień , po pierwszym kontakcie z kamieniem blacha okształciła się wyginając pięknym łuczkiem do góry i tak zostaje . Nie pozostaje mi nic innego jak demontaż i gruntowna przeróbka tych blach , w zasadzie to coś co mi sprzedali to półfabrykat .
|
|
|