To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - amerykański Outlander

Grześku - 17-09-2008, 08:52

Napisz coś więcej o Twoim outku, moc, v-max, wyposażenie, wnętrze, etc. No i najważniejsze - odczucia z jazdy amerykaninem.
zalesik - 17-09-2008, 19:55

Jak się nim jeździ? - przekonam się jak przypłynie.
Wersja SE- http://www.mitsubishicars...cs.do?loc=en-us
czyli mieszanka naszych wersji. Wrażeniami podzielę się wkrótce

Andy - 19-09-2008, 20:05

Od niedawna mam Outlandera 3.0 v6 z USA jest super , automat działa pięknie , żadnych szarpnięć , a to przyspieszenie cudowne . Spalanie według komputera 12-13 l ,
ale prawda jest taka że wyliczyłem od tankowania do tankowania 10.7l/100km jazda pół na pół miasto-trasa . Między bajki też trzeba włożyć to że różnią się od europejskich zawieszeniem (serwis zaprzecza) , oraz że są produkowane w USA lub w Mexico można sprawdzić na VIN . Jedyna wada to dość ubogie wyposażenie , ale co tam .

tomekrvf - 19-09-2008, 21:34

Andy napisał/a:
Jedyna wada to dość ubogie wyposażenie

Eeee, masz 3.0 V6 pod maską to co jeszcze trzeba :D

Anonymous - 19-09-2008, 22:04

A ja też mam amerykańca i jestem bardzo zadowolony, te opowiesci niektórych z forum, że dużo palą, że inne zawieszenie, itp. to tylko takie gadanie ( fakt, że w sewisie nie mogą mi zakodowac drugiego kluczyka, ale to już inna sprawa) - żadnych konkretów - każdy kupuje co uważa za słuszne...a ja teraz muszę kupic zimówki i powiedzcie mi czy te co mam a są to Goelandar G300 M+S WYSTARCZĄ NA ZIMĘ, czy kupic zimówki - co ądzicie o oponach z oznaczeniem M+S

kolego Zalesik jak przypłynie Twój to będzisz super zadowolony, gratuluje wyboru :)

KowaliK - 20-09-2008, 23:32

kyru napisał/a:
fakt, że w sewisie nie mogą mi zakodowac drugiego kluczyka, ale to już inna sprawa

No właśnie Panowie, jak to z tym jest? Kupując auto w USA dostaje się tylko jeden komplet kluczyków, czy jak? Byliśmy dziś oglądać świeżo sprowadzonego z USA Chryslera Town&Country i na wiadomość że jest tylko jeden kluczyk delikatnie się zraziliśmy. :shock: Podobno 99% samochodów przypływa z jednym kluczykiem. :roll: Ale kurcze, nawet gdy się chce ubezpieczyć auto u nas w kraju to ubezpieczyciel się pyta czy są dwa kluczyki (czasami jak jest jeden to nie chcą ubezpieczyć). Mógłby mi ktoś to wyjaśnić?

Hiszpan - 20-09-2008, 23:47

KowaliK napisał/a:
Ale kurcze, nawet gdy się chce ubezpieczyć auto u nas w kraju to ubezpieczyciel się pyta czy są dwa kluczyki (czasami jak jest jeden to nie chcą ubezpieczyć).
To akurat nie jest problem, bo chcąc ubezpieczyć samochód i ewentualnie okazać drugi kluczyk, większość po prostu go dorabia :roll: Sam też tak zrobiłem po zakupie jednego z poprzednich samochodów.
...ale to nie zmienia faktu, że faktycznie też słyszałem o jednym kluczyku w autach sprowadzonych ze stanów :doubt:

...i też czekam na oświecenie o co w tym chodzi przez tych, którzy mają o tym pojęcie :mrgreen:

[ Dodano: 20-09-2008, 23:50 ]
tomekrvf napisał/a:
kyru napisał/a:
czy te co mam a są to Goelandar G300 M+S WYSTARCZĄ NA ZIMĘ

Jesli te Geolandary są podobne do tych, które montowane były w Outlander I, to o jeżdzeniu zimą na nich możesz zapomnieć
Proszę o kontynuowanie tego wątku w tym temacie
Andy - 21-09-2008, 05:31

kyru napisał/a:
Tylko marka jakaś u nas nie znana

Marka znana bo to Yokohama Geolandar , a co do jazdy po śniegu to patrząc na ich bieżnik to raczej ani mud ani snow . Radziłbym jednak kupić typowe zimówki np Geolandar IT .
KowaliK napisał/a:
Kupując auto w USA dostaje się tylko jeden komplet kluczyków

Co prawda pewności nie mam , ale mam teorię . Ogromna większość aut z USA to tak zwane przejęcia bankowe , więc nikt tam się nie interesuje drugim kluczykiem . Wpadają do domu albo zatrzymują na ulicy zgarniają papiery , kluczyk , auto i po sprawie . Co do ubezpieczenia nie musisz mieć dwóch kluczyków , ale musisz poinformować że masz tylko jeden . Jak masz drugi dorobiony to lepiej też poinformować ubezpieczyciela , bo jak wyjdzie jakaś afera to możesz nie dostać odszkodowania .

[ Dodano: 21-09-2008, 06:05 ]
http://www.mitsubishi-mot...9=1202&mode29=4
Tam można znależć jakieś oficjalne dane 3.0 V6 .

KowaliK - 21-09-2008, 12:00

No OK, Twoja teoria jest bardzo prawdopodobna ale jeśli auto jest legalnie zakupione w salonie? Żadne przejęcia itd.
zalesik - 21-09-2008, 17:41

Mam zakupione w salonie i są 2 kpl. kluczyków
Andy - 21-09-2008, 18:52

KowaliK napisał/a:
No OK, Twoja teoria jest bardzo prawdopodobna

Ja kupiłem Outlandera z USA , ale tu w Polsce i mam dwa oryginalne kluczyki . Auto było po lekkiej stłuczce , więc raczej odkupione od właściciela z kompletem dokumentów (instrukcje , gwarancje) i kluczyków . Myślę że auta z USA , zwłaszcza w miarę nowe powiedzmy do 3-lat dzielą się na te z przejęć i te powypadkowe . Na zdrowy rozum nawet amerykanin nie sprzedaje rocznego dobrego samochodu .

jacaga - 21-09-2008, 21:51

Mój przypłyną ze stanów z dwoma kluczykami, wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że jeden kluczyk jest niezakodowany i właściwie mogę nim otwierać tylko zamki ręcznie bo nawet na pilota centralny zamek nie reaguje.
Hiszpan - 21-09-2008, 22:30

kyru, wszystkie odpowiedzi na Twoje pytanie przerzuciłem do tematu OPONY do Outlandera II
KowaliK - 22-09-2008, 14:41

jacaga napisał/a:
Mój przypłyną ze stanów z dwoma kluczykami, wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że jeden kluczyk jest niezakodowany i właściwie mogę nim otwierać tylko zamki ręcznie bo nawet na pilota centralny zamek nie reaguje.

Czyli wynika z tego że z drugim coś się stało i został kiepsko dorobiony kolejny. :P
Chrysler którego oglądaliśmy był z 2005 roku i był bezwypadkowy. Większość aut jakie stały na placu i również były powypadkowe/bezwypadkowe nie miały drugiego kluczyka. :roll:

jacaga - 23-09-2008, 18:51

Nie wygląda to na doróbkę