Car Audio - jakie radio??
krzychu - 04-07-2008, 23:13
No nie wiem wszyscy co maja Sony radyjka a ich znam sobie chwala wiec dziwia mnie wasze opinie.
Krzychu
Anonymous - 06-07-2008, 10:31
Każda ma marka ma jeden lub więcej modeli na które warto zwrócić uwagę, jednak rozmawiamy raczej o średniej klasie produktu i tu pod względem jakości oczywiście moim zdaniem wypada Alpina i Pionek, oczywiście to kwestia gustu
turbolax - 02-08-2008, 13:26
Z tego co zdążyłem usłyszeć to Alpine wywyższa się jakością dźwięku w wersjach wyższych czyli cda, pioneer do CA nie jest raczej stosowany bo jakość dźwięku jest średnia, nie wiem jak kolega może sądzić że Clarki są w jednej półce z blaupunktem i dużo słabsze od pioneera . Chyba mówimy o przedziałach cenowych do 250 zł w takim wypadku.
czarnuch23 - 05-08-2008, 22:45
W car audio jestem zielony ale pare radii mialem i najlepiej wypadaja jak do tej pory pionki.
Mam w swoim colcie starego Deh3100r ktory naprawde jest swietnym radyjkiem jak na cene za jaka mozna go kupic, bez bajerow ale dzwiek jest taki jak powinien, w punto jezdzi sony (w tej chwili w bagazniku (tam gdzie jego miejsce czyli w kartonie) jako ze do miska kupilem sobie Pionka P6000ub zamiast starego wysluzonego ale narazie nie mam colciaka wiec ciesze sie tu.
Z autem kupilem alpine i to co mnie doprowadzalo do szlau to dzwiek z cd i ogulne problemy z plytkami co chwila mial jakies zgrzyty a to paluszek odbity a to troszke kurzu i juz nie gralo.. pioneer nie ma z tym problemu.
Blaupunkt ktorego mialem w polonezie byl prosty jak budowa cepa i tak gral, nie mial za wiele mozliwosci regulacji dzwieku i tak naprawde dobry byl do sluchania wiadomosci w radiu.
Clarion ktorego mialem przyjemnosc uzywac dobre pol roku byl modelem raczej niskim z mozliwosci obslugi mp3 aczkolwiek nie nagrywalem sobie ,p3 bo te radio mielilo plytki wiecznosc i zanim dopatrzylo sie plikow juz trzeba bylo wysiadac (a katalogi byly dla niego przeszkoda nie do przejscia)
Podsumowujac Blaupunkt i sony dla mnie osobiscie nie wchodza wogule w rachube...
Clarion w wyzszych modelach zawsze byl na poziomie pioneera lub wyzszym,
Pioneer dla mnie jako uzytkownika jest wzorem radia do samochodu za naprawde dobre pieniadze mozna kupic radio ktore dobrze radzi sobie z cd z nagrywarki (szkoda niszczyc oryginaly) ma sporo mozliwosci regulacji dzwieku.
Podobo kazdy swoje chwali.... ja polecam Pionka to moj kolejny i jesli bede zmienial to na pewno na pionka...
seba77 - 13-08-2008, 22:23
JA mam teraz PIONEER deh-80mp i daje rade to jest nastepne radyjko pionka ktore naprawde wymiata.
|
|
|