To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - 38 tysięcy

Karwoś - 15-04-2006, 22:29

No tak ale mi panowie mówili nie o liczniku w kompie skrzyni tylko mechanicznym - nie mówili jak to jest zbudowane, ale powiedzieli też że tego się nie da cofnąć - a mówili to Polacy - a jak wiadomo Polak potrafii:)
Podkreślam że byli to mechanicy którzy nie jeden samochód i skrzynię już rozebrali.
A cofanie elektroniczne jest łatwiejsze od mechanicznego - dobry elektronik i informatyk zrobi to bez problemu. A dodatko nie pobrudzi sie przy takiej operacji:)
Ja mam w Sience przebiegu 86000 - samochód kupiony w salonie w 98 - i kto mi w taki mały przebieg uwierzy:) Oczywiście jest to prawdziwy przebieg.

Matejko - 15-04-2006, 23:21

to jak nie bedzie mozna sprzedac auta z za malym przebiegiem to nic innego jak tylko krecenie do przodu :| , u siebie w jednym autku 140tys. gdyby tylko moi rodzice jezdzili tym autkiem to teraz bym byl na etapie wymiany rozrzadu na 90tys.km;
dla porownania od poczatku roku zrobili 1500km, ja sedanem 4000km. :P

Hubeeert - 16-04-2006, 22:44

A ja pudłem po telewizorze od 16 grudnia 32000.
Matejko - 17-04-2006, 00:51

Hubeeert napisał/a:

tyle ze Ty sluzbowo a ja ot tak :mrgreen:

Anonymous - 17-04-2006, 09:03

Hubeeert napisał/a:

Liczysz takie rzeczy? I to od 16 grudnia? :shock: :shock: :shock:

arekp - 17-04-2006, 19:43

Hubeeert napisał/a:
Renówki jak i reszta sprzedawanych w Unii Europejskiej samochodów muszą mieć dwa lata gwarancji minimum.

Hubciu ... powiedz to mojemu koledze ktory 3 lata temu kupil renowke z 1 rokiem gwarancji producenta. W ciagu tego jednego roku auto mu sie psulo tyle razy, ze sprawa odbila sie o Renault we Francji.

Jak sie dowiedzialem to myslalem, ze sobie ze mnie zartuje z tym 1 rokiem ... Nissan na nasza Almere w `99 roku dal 5 lat gwarancji na cale auto.

Anonymous - 17-04-2006, 20:37

arekp napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Renówki jak i reszta sprzedawanych w Unii Europejskiej samochodów muszą mieć dwa lata gwarancji minimum.

Hubciu ... powiedz to mojemu koledze ktory 3 lata temu kupil renowke z 1 rokiem gwarancji producenta.
Jak sie dowiedzialem to myslalem, ze sobie ze mnie zartuje z tym 1 rokiem ... Nissan na nasza Almere w `99 roku dal 5 lat gwarancji na cale auto.

Do 2004 gwarancja na Reno była 1 roczna. To nic nadzwyczajnego, praktycznie wszyscy poza Japonia i Koreą dawali wówczas 1 roczek gwarancji mechanicznej. Najlepiej było w jednej z czołowych i nietanich marek niemieckich, która przez całkiem pokaźny czas w Polsce dawała także 1 rok na lakier i 1 rok na blachę (już za Odrą te same pojazdy miały gwarancję odpowiednio 3 i 12 letnią...)
Obecnie wszyscy są zobligowani do gwarantowania przez 2 lata; co w wypadku europców może dawać przewagę nad japońcami przy dużych przebiegach rocznych - nie ma limitu kilometrów...

Pzdrw.

Anonymous - 17-04-2006, 20:54

Mnie przynajmniej raz w tygodniu ktos pyta czy bym mu nie zrobil z dwojeczki/trojeczki jedynki :| Ostatnio nawet policjant przyjechal, ale i tak odmowilem. Zawsze odmawiam :twisted:

Colt ma 175 000km. Wiarygodne? 3 kobiety przede mna, mieszek jak w coltach - poniszczony, pedaly - ok, kierownica trche wytarta, ale silnik nie bierze oleju i jest suchy.

josie - 18-04-2006, 10:46

Mój też był cofany. Przejrzałem sobie wszystkie papiery od poprzednich właścicieli i raz 118kkm a rok później 103kkm czyli co najmniej 30kkm cofnięty.
Wychodzi że ma teraz jakieś 260kkm z czego od 103kkm na LPG