Sigma/Diamante Ogólne - opel omega MV6 - co myślicie ...?
kotomi - 01-06-2008, 09:20
zbychu, jak będziesz u mnie to daj znać. Kolega ma Omegę B jakas limitowana seria. O ile sie nie myle to 3.2 ccm i ok 290 KM. Wyposazona miedzy innymi w webasto, klimę dwustrefową, skóry, elektrykę foteli i sporo innych rzeczy. Kiedys chciał ja sprzedać, może nadal jest to aktualne.......
pawlos - 02-06-2008, 00:53
nie kkupuj omegi niedawno sprzedałem takie cudo-niewiem co mnie skusiło to kupic wogóle
po rozbiciu gala kupiłem mv6 wersja irmsher w manualu po 2 miechach się pozbyłem tego cuda . kupiłem następnego gala
omega to babciowóz ,miała wszystko full wypas ale nie miała jednego-duszy
pozdrawiam
zbyszek05 - 02-06-2008, 13:13
tak,tak .dzięki za rady .osobiście przejechałem się omegą B 2.5 /3 mv6 -wrażenie ? żadne -jest wygodna i tak dalej samochód przyjemny ale nie tak jak sigma mimo że starsza o 5 lat ...coś mnie tak naszło ale szybko przeszło ....a i żona nie chcę jezdzić niczym innym jak sigma ...bo jest jedna na tysiąc ...dla mnie sigma to szlifierka wrażenie ? od 160 km lubi wgryzać się w asfalt i to jest przyjemne
lukasz12 - 02-06-2008, 17:02
a jak sie już zrobił OT to co Panowie sądzicie o Roverze 827 ? Miał ktoś kiedyś z tym doczynienia ? Wygląda fajnie, w środku prawie jak w Jaguarze (drugie najfajniejsze wnętrze w autach z tych lat na równi z Sigmą Technologia też nie powinna być zła (w koncu oparty na Hondzie Legend). Cenowo w miare atrakcyjny, minusem jest bardzo niska ilość egzemplarzy - zadbanych to śladowa - mniej niż Sigm.
Anonymous - 02-06-2008, 18:11
Miałem do czynienia z jednym Roverem 820TI. Maszyna niesamowita, jesli chodziło o moc i prowadzenie. Niestety blok silnika nie wytrzymał zbyt długo na następny czekałem 6 miesięcy. Fabryka potrzebowała conajmniej 4 sztuki aby opłacało im się to produkować. Ostatecznie znajomy znalazł w Hiszpanii i przytargał. Ale jak pisałem wyżej, 6 miesięcy czekałem na część, nigdy więcej wynalazków tej marki.
Anonymous - 06-07-2008, 00:35
A ja polecam Volvo S80 w wersji T6 czyli 2.9 litra bi-turbo - 280 KM. Można wyprzedzać bez stresu. Szafa spora, zawieszenie dość komfortowe mimo, że usztywnione w tej wersji. Spalanie na poziomie Diamante a moc prawie 2x większa. Nie wiem jak z awaryjnością tego modelu i serwisowaniem.
|
|
|