Komputery, RTV, AGD, Komorki - Rekord Guinnessa w kategorii najczesciej pobierana aplikacja
arekp - 19-06-2008, 00:52
konrad1704 napisał/a: | za dużo jak dla mnie |
Hehehe, przepraszam ... czasem tak mam ze za duzo tlumacze zamiast skrotowo.
Przedstawiony link do panelu partnerskiego zabezpieczony jest niewlasciwym certyfikatem, FF3 blokuje dostep do takiej strony co mozna zobaczyc po kliknieciu w link.
konrad1704 napisał/a: | P.S. arekp co z Twoimi cyklem na temat bezpieczeństwa w sieci |
Najwazniejsze zostalo juz napisane, jesli sie ogarne z natloku pracy to bede sie zastanawial czego tam jezzcze nie ma
Bardzo mi milo, ze ktos to czytal i o tym pamieta
konrad1704 - 19-06-2008, 00:59
arekp napisał/a: | Hehehe, przepraszam ... czasem tak mam ze za duzo tlumacze zamiast skrotowo.
|
żeby nie było, moje "za dużo" odnosiło się do zbyt dużej ilości informacji technicznych nie zrozumiałych dla mnie, a nie do zbyt długiego tekstu bo jeśli mądrze napisane (tak jak powyższe) to samo chce się czytać, tylko jak nie rozumie się połowy to wtedy to mi ja się z celem.
arekp napisał/a: |
Przedstawiony link do panelu partnerskiego zabezpieczony jest niewlasciwym certyfikatem, FF3 blokuje dostep do takiej strony co mozna zobaczyc po kliknieciu w link. |
Teraz już rozumiem i mam nadzieje, że jest to opcja której nie da się jakoś obejść!?
arekp napisał/a: |
Bardzo mi milo, ze ktos to czytal i o tym pamieta |
Czyta i stara się nauczyć i wyciągnąć wnioski bo jak by nie było wkoło czyha wiele pułapek a potem tylko same problemy
arekp - 19-06-2008, 16:50
Gratulacje dla ekipy tworzacej FF od ekipy tworzacej IE:
Szczegoly tutaj
Serek - 19-06-2008, 19:39
arekp napisz jak przywrócić zakładki dla FF3. Kurcze, zniknęły po zainstalowaniu nowej wersji a miałem ich trochę.
arekp - 20-06-2008, 01:49
Serek napisał/a: | arekp napisz jak przywrócić zakładki dla FF3. Kurcze, zniknęły po zainstalowaniu nowej wersji a miałem ich trochę. |
Mam nadzieje, ze instalowales NA stara wersje lub uprzednio zrobiles kopie pliku bookmarks.html z katalogu profilu.
W kazdym badz razie rozwiazanie problemu jest banalne:
- wylaczasz wszystkie instancje przegladarki, lacznie z managerem pobierania
- wchodzisz do katalogu profilu FireFoxa - nie pamietam jaki jest domyslny, bo ja mam przeniesiony na drugi dysk
- w katalogu bookmarkbackups kasujesz wszystko - a zdecydowanie pliki .json
- wgrywasz do katalogu glownego profilu plik bookmarks.html
- uruchamiasz przegladarke
Jesli nie posiadasz kopii pliku bookmarks.html to uruchom ten plik, ktory znajduje sie obecnie w katalogu profilu. Bedzie to prosta strona www z Twoimi zakladkami/bookmarkami. Sprawdz czy na tej liscie jest wszystko ok - a wlasciwie czy jest to czego Ci brakuje w przegladarce, bo u mnie brakowalo tylko czesci linkow. Jesli jest wszystko OK to powyzsze kroki powinne rozwiazac problem.
Serek - 20-06-2008, 22:36
Niestety. Tak starannie kolekcjonowane zakładki poszły się ... Niestety nic nie pomogło ale dzięki za radę.
arekp - 20-06-2008, 22:53
Serek napisał/a: | Niestety. Tak starannie kolekcjonowane zakładki poszły się ... Niestety nic nie pomogło ale dzięki za radę. |
Mowia, ze "Tylko twardziele backupow nie robia" ... a tak serio to zaraz rozbuduje swoj cykl poswiecony bezpieczenstwu o sposoby zabezpieczenia sie na takie przypadki.
Serek - 21-06-2008, 11:55
Co byłby ze mnie za Polak gdybym nie był mądry po szkodzie
arekp - 21-06-2008, 17:20
Serek napisał/a: | Co byłby ze mnie za Polak gdybym nie był mądry po szkodzie |
Nie przejmuj sie, tyle razy co stracilem dane duzo wazniejsze niz bookmarki to nie zlicze
Serek - 22-06-2008, 09:27
Nie powiem, ile razy zmieniając dysk twardy traciłem część "zbiorów". Łezka w oku się kręci na samo wspomnienie.
arekp - 23-06-2008, 07:40
Mam dokladnie to samo Generalnie przed zrobieniem backupu zawsze dlugo siedze i wrecz spisuje na kartce co nalezy zabezpieczyc, a i tak czasem cos sie straci.
Dlatego kilka lat temu wyrobilem sobie pewien nawyk. Wykorzystuje sobie mozliwosc przenoszenia folderu z profilem ze wszystkich waznych dla mnie programow - najczesciej trafilem plik z konfiguracja serwerow FTP z Total Commandera
Serek - 23-06-2008, 11:07
Ostatnio skorzystałem z opcji przenoszenia sytemu dostępnej pod Windowsem. Oczywiście chcąc zaoszczędzić sobie czasu pominąłem jeden, może dwa kolejne kroki i już na nowym sprzęcie system nie wstał poprawnie a dane częściowo utracono. Narzędzie ciekawe, proste w obsłudze ale dla chcącego nic trudnego Szkoda, że tak późno je odnalazłem.
akbi - 22-07-2008, 09:20
dzisiaj pojawiła się wersja 3.0.1 ... upgrade bezproblemowy
Juiceman - 24-07-2008, 03:13
akbi napisał/a: | dzisiaj pojawiła się wersja 3.0.1 ... upgrade bezproblemowy |
A nie 5dni temu ;>
|
|
|