[92-96]Lancer CB0 - Elektryczne szyby
Anonymous - 18-07-2008, 08:54
rosomak1983 napisał/a: | to mi taniej wyszedł cały machanizm |
Szukaliśmy mechanizmu bo to było najprściej. Tylko że:
-stan tych mechanizmów nie gwarantował dłuszego działania
-nowa linka powinna rozwiązać problem definitywnie
A jak będzie to pojeździmy, zobaczymy.
Apropo czy ktoś się orientuje w temacie owych mechanizmów. Czy te machanizmy są takie same np w starszych Lancerach czy Galantach czy musimy szukać dokładnie z tych samych modeli?
stary alfer - 18-07-2008, 09:41
Cytat: | Apropo czy ktoś się orientuje w temacie owych mechanizmów. Czy te machanizmy są takie same np w starszych Lancerach czy Galantach czy musimy szukać dokładnie z tych samych modeli? |
Szukajcie tylko do swojego lancera. Od starszych modeli nie pasuje na pewno, od gala raczej bym nie próbował, bo też może się różnić.
Odrobinę starsze CBO niż Wasze ma już delikatnie inny mechanizm, ale pasuje i działa. Sprawdzone w moim aucie.
rosomak1983 - 18-07-2008, 10:22
stary alfer napisał/a: | Szukajcie tylko do swojego lancera |
tak i to konkretnie na przod czy tył i wazne tez która strona!
Waclav - 13-05-2012, 11:09
Hej! U mnie silniczek chodzi, tylko problem jest z rolką i tymi plastikowymi prowadnicami linki, jak go kupowałem to powiedziano mi że dzieci w zimie się bawiły tylnymi szybami i popsuły, i zastanawiam się czy da się sam ten element dokupić, http://imageshack.us/phot.../image083i.jpg/ czy może lepiej kupić uniwersalne podnośniki, chyba że można jeszcze zrobić korbkę?
maro275 - 13-05-2012, 19:53
Tego elementu raczej nie dokupisz, chyba że na szrocie, ale czy jest sens skoro i tak linkę musisz dać nową ? Kupujesz linkę od roweru górskiego od przerzutki tylnej bo jest najdłuższa i napraw swój mechanizm. Ja wymieniałem linkę 2 lata temu i chodzi wyśmienicie, kosztowała mnie aż 2,50zł ;p no i godzina pracy, blokady na linkę z cyny możesz zrobić o ile masz lutownicę, u mnie ładnie trzyma.
|
|
|