Tuning - Musze dobrac felgi do mojego miska!
misjonarz. - 16-07-2008, 22:31
mi sie bardziej podobają te
http://moto.allegro.pl/it..._opel_seat.html
londolut - 16-07-2008, 22:33
Miałem mieć takie u siebie ale zdecydowałem się na inne. Śruba niedawno takie kupił do swojego Stratsua.
rosomak1983 - 17-07-2008, 20:20
Chłopaki stoje przed ciezkim dylematem między podanymi wcześniej nr 5 cena 1000(nowe hijoin firma tajwańska ale ponoc robi felgi dla mercedesa i bmw) a uzywanymi troche poobdzieranymi na rancie (byłem dzis zobaczyc) OZ za 950 zl stargowałem. Nowe OZ identyczne( OZ Racing F1) kosztuja 640zl x 4= 2560 zł. Co byscie zrobili na moim miejscu?
Nr 5 ładniej by wygladał ale nr 6 jest trwalaszy OZ w koncu. Musze kupic je szybko pomózcie!!!
misjonarz. - 17-07-2008, 20:49
ja ci napisze tak: jeżeli jeździsz w miarę ostrożnie i kupisz opony z ochronnym rantem na felgę to brałbym nowe. ładnie sie prezentują , a używane mimo że OZy, to już widać dość mocno otarcia (krawężnik?)
londolut - 17-07-2008, 21:33
rosomak1983 napisał/a: | Musze kupic je szybko pomózcie!!! | My wybraliśmy 2 z 6, reszta należy do ciebie. Powiem ci tylko tyle, że te Hijoiny wyglądają bardzo podobnie jak DOTZ Shuriken
rosomak1983 - 17-07-2008, 22:21
londolut napisał/a: | że te Hijoiny wyglądają bardzo podobnie jak DOTZ Shuriken |
czyli dobrze czy zle?
misjonarz. napisał/a: | ja ci napisze tak: jeżeli jeździsz w miarę ostrożnie i kupisz opony z ochronnym rantem na felgę to brałbym nowe. ładnie sie prezentują , a używane mimo że OZy, to już widać dość mocno otarcia (krawężnik?) |
No ja mam prawko niedługo takze otarcia moga sie zdarzyc. Te OZ nie wygladaja zle z daleka nie widac otarc tylko jak sie kucnie. Z drugiej stony czarne felgi na białym aucie to bedzie wygladac rewelka. Te oz sa grafitowe z zółtymi napisami. Doradzcioe bo naprawde niewiem.!!!!!!!!!!!
londolut - 17-07-2008, 22:32
rosomak1983 napisał/a: | czyli dobrze czy zle? | No DOTZ Shuriken są super z resztą sam zobacz
To ja będę konsekwentny, bierz nówki i olej OZ
rosomak1983 - 18-07-2008, 02:10
misjonarz. napisał/a: | kupisz opony z ochronnym rantem |
juz kupiłem barum bravuris 195/50 R15 to chyba nie maja tego
Z drugiej strony powiedzcie czy na tych naszych nieszczesnych drogach szybko sie felgi gną???? Te ozetki fajne ale na pewno ładniejsze były by tajwanki tylko zeby nie trzeba było ich prostowac co chwile Ale chyba tak jak mówicie zaryzykuje dla efektu cazrnych alusów na BIAŁYM MISKU. Zobaczymy bo maja mi przysłac emaila z certyfikatami i wogóle info o tych felach.
londolut - 18-07-2008, 06:19
U siebie mam felgi TRW. Nigdy nie słyszałem o takich felgach, jeżdżę już parę miesięcy i nic się nie dzieje, felgi dalej proste na naszych pięknych dziurawych drogach
pawela - 18-07-2008, 10:18
bierz nówki tajwanki.
rafq - 18-07-2008, 12:26
O kuuuurde, ale te OZy są obdarte... Myślę, że śmiało możesz napisać maila do ich właściciela, że kupisz je za mniej niż pół ceny (może nawet 1/3 ), jak się nie zgodzi to bierz tajwanki, tylko ciekawe jak z ich wytrzymałością...
Co to za oponki z ochronnym rantem, jak to działa i wygląda ?
londolut - 18-07-2008, 12:29
rafq napisał/a: | Co to za oponki z ochronnym rantem, jak to działa i wygląda ? | Np Toyo Proxes. Rant opony jest wykonany z grubszej gumy co powoduje mniejsze odkształcanie np przy najeździe na krawężnik lub podobna przeszkodę w efekcie daje ochronę felgi
rafq - 18-07-2008, 14:42
londolut napisał/a: | rafq napisał/a: | Co to za oponki z ochronnym rantem, jak to działa i wygląda ? | Np Toyo Proxes. Rant opony jest wykonany z grubszej gumy co powoduje mniejsze odkształcanie np przy najeździe na krawężnik lub podobna przeszkodę w efekcie daje ochronę felgi |
Dzięki londo Domyślam się, że guma w miejscu rantu dodatkowo odpowiednio się układa przy wjeździe/zjeździe z krawężnika. Swoją drogą bardzo ładny kapeć
T1R ,
wyszukałem w necie jeszcze
Proxes T1S (poprzedniczka) też jest niczego sobie.
Coby nie robić OT dodam info, że Rosomaczek właśnie mi napisał iż zdecydował się na felgi tajwanki.
Hugo - 18-07-2008, 16:44
rosomak1983 napisał/a: | Te OZ nie wygladaja zle z daleka nie widac otarc tylko jak sie kucnie | No to je bierz!
londolut - 18-07-2008, 17:05
rafq napisał/a: | Swoją drogą bardzo ładny kapeć T1R | Wiem, sam na takim jeżdżę
rafq napisał/a: | Rosomaczek właśnie mi napisał iż zdecydował się na felgi tajwanki. |
Hugo napisał/a: | No to je bierz! | Nie mieszamy chłopakowi już w głowie Hugo, bądź wyrozumiały
|
|
|