To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Demontaż środkowej konsoli model '95-'99

Anonymous - 17-04-2007, 07:57

Zastosowałem się do rad i nie ryzykowałem przegrzania sprzętu, co prawda CB radio by się tam zmieściło, ale obawa o sprzęt zwyciężyła i radio musiało zawisnąć od strony pasażera.
Dzięki za radę.

phixius - 17-04-2007, 12:32

Wstaw jakąś fotke jak zamonotwałeś CB. Właśnie też się do tego przymierzam i nie wiem za bardzo gdzie...
Anonymous - 25-04-2007, 06:12

CB radio zainstalowałem na boku konsoli od strony pasażera, tak, by nie przeszkadzało przy nogach, by nie wiał na niego nawiew i był szybki demontaż. Po odkręceniu śrub mocujących zostaje sam uchwyt do radia. Fotki o ile temat Cię jeszcze interesuje mogę Ci przesłać na e-maila (nie nadają się na forum, nie są najlepszej jakości).
Kofi - 06-05-2007, 19:15

ja tez poprosze
kiler@[usun to]battlenet.pl

a jak samo radyjko?
grzeje sie?
ja swoje chce wlasnie wcisnac w ten schowek. Z tym, ze sam schowek jest za maly i bede musial go wyciąc od tyłu, a z przodu pozostanie w zasadzie tylko klapka. Za radyjkiem jest juz sporo miejsca na rozchodzenie sie temperatury i mysle, ze nie bedzie z tym problemu.

Anonymous - 07-05-2007, 21:41

Siemanko ma ktoś może jakieś dane odnośnie tej żaróweczki w zegarku?? Rozebrałem już wszystko co potrzeba i jutro ide do sklepu. Miał ktoś jakiś problem z dostaniem takiej żarówki? Pisze na niej OSRAM 12V 1,2W. Jakieś jeszcze dane mi potrzebne są?? A może ktoś zamawiał i ma jakiś ciekawy link. Pozdro dzięki za wszystkie informacje.

[ Dodano: 07-05-2007, 21:44 ]
Jeżeli moge to też poprosze fotki tego CB. Nie wiem gdzie zamontować w swojej Cari żeby nie przeszkadzało. Z góry dzięki robal001@o2.pl

Anonymous - 07-05-2007, 22:13

Schowek ten ( pod radiem) na CB w ogóle się nie nadaje, gdyż o ile ewentualnie można byłoby je tam upchnąć, o tyle byłby juz problem z kablami.
Ja w swojej zrobiłem to tak:
Środek auta
Z bliska
Nocą
I na koniec:
Moje auto z profila

A pochwale się, co mi tam :)

Anonymous - 20-05-2007, 08:26

Moje CB Radio jak juz pisałem zainstalowałem z boku konsoli od strony pasażera.
PLUSY:
łatwy demontaż (w razie potrzeby),
łatwa obsługa CB Radia
MINUSY:
Po demontażu widać ramkę i kable
Zamontowane radio nie wyglada super estetycznie, ale w Cari nie znalazłem na nie lepszego miejsca

Oto efekty:

jaxan - 07-07-2007, 14:25

Gdzie sa te żarówki do podświetlenia? .... może ich nie ma... i już wiem czemu nie świeci :idea: :wink:
Anonymous - 06-12-2007, 09:21

Dokupiłem ostatnio uchwyt na napoje. Czy aby go zamontować muszę rozbierać całą konsolę, czy może jest jakiś prostszy sposób. Mam bardzo złe doświadczenia z plastikowymi zapinkami.
Matejko - 06-12-2007, 10:16

musisz rozbierac, wczesniej nie miales czy cos polamales?
Anonymous - 06-12-2007, 10:46

Niestety nie miałem, tylko zaślepka a lubię w czasie jazdy wypić kawę więc kupiłem kompletny uchwyt z prowadnicą. Plastików się boję bo już wyłamałem zaczep kierunkowskazu podczas wymiany żarówki.
A może da się odkręcić tylko dolne śruby mocujące konsolę i unieść ją bez zdejmowania górnej części?

Matejko - 06-12-2007, 11:26

nie, musisz cala
Anonymous - 08-12-2007, 17:06

pod gorna czescia masz dwie srubki i musisz je odkrecic
Anonymous - 18-03-2008, 16:30

sorry za offtopa
Szczepek z jakiej części miasta jesteś? JA z południowej dzielnicy przemysłowej

gulgulq - 12-05-2008, 07:42

A ma kto rysunki do Cari po lifcie - padła mi jedna zarowka przy podswietleniu komputera i sie zastanawiam jak sie dobrac do tego ;) ??