To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Jaki olej (płyn) do wspomagania kierownicy.

gargi12 - 01-07-2014, 16:27

ja też ostatnio zauważyłem że jest minimum i dolałem ATF II D Organika i jest gitara.
Bizi78 - 01-07-2014, 18:10

Takie pytanie: czy poziom płynu wspomagania sprawdzaliście na załączonym silniku :?: .

Proszę nie dublować tematów bo będą leciały do kosza .

gargi12 - 01-07-2014, 18:18

Bizi78 napisał/a:
Takie pytanie: czy poziom płynu wspomagania sprawdzaliście na załączonym silniku :?: .

Proszę nie dublować tematów bo będą leciały do kosza [url=http://www.cosgan.de...040.gif]Obrazek[/url] .
ja na wyłączonym to źle?
Bizi78 - 01-07-2014, 18:22

gargi12 napisał/a:
ja na wyłączonym to źle?

Polecam instrukcję obsługi do MSS:
Cytat:
Poziom płynu w zbiorniku należy sprawdzać przy silniku pracującym na jałowych obrotach.

gargi12 - 01-07-2014, 18:28

Bizi78 napisał/a:
gargi12 napisał/a:
ja na wyłączonym to źle?

Polecam instrukcję obsługi do MSS:
Cytat:
Poziom płynu w zbiorniku należy sprawdzać przy silniku pracującym na jałowych obrotach.
zgadza się ale najpierw sprawdziłem na zgaszonym a następnie na odpalonym i rozgrzanym płynie i poziom był prawie taki sam
MadReapeR - 11-08-2015, 20:44

Słuchajcie to ja mam takie pytanko:
Zbieram się do wymiany m.in. płynu wspomagania.

Pomyślałem, żeby wlać Valvoline MAXLIFE ATF DEXTRON IID IIE IIIH

Ktoś coś? Dobry to pomysł? Trochę kupuje mnie ta formuła regenerujaca i chroniąca.
Już takowym Max Lifem zalałem silnik przy ostatniej wymianie i odnotowałem mniejsze zużycie oleju, więc wierzę, że coś w tym jednak jest.

Druga sprawa - ile tego tam wchodzi? Litr mi starczy?

[ Dodano: 13-08-2015, 18:52 ]
Serio nikt nie wie jaka jest pojemność układu wspomagania?

NIGDZIE nie mogę znaleźć takiej informacji...

cakp - 18-08-2015, 13:39

Sprawdz w manualu bo nie pamiętam. Manual ściągnij z forum. Zwykle można kupić więcej a potem zwrócić do sklepu jak zostanie 1 butelka.
Wg mnie byle spełniał specyfikację, mi troche ubyło to dolałem płynu do wspomagania firmy STP ze stacji benzynowej gdyż nie wiem co ja tam miałem. W pełni nie wymieniałem ale jeżeli już słyszysz pompę to warto wymienić.

Kiedyś w polonezie miałem wyciek na pompie wspomagania, w sensie pociło się to wlałem STP wersja z uszczelniaczem do wspomagania i pomogło. Pewnie o to chodzi z ta formula regenerujaca.

MadReapeR - 19-08-2015, 08:53

Sprawdzałem w manualu, również nie widzę tam nigdzie podanej ilości...
bestja83 - 22-08-2015, 16:32

prawie w każdym aucie jest około 0,7/0,8 L
MadReapeR - 18-09-2015, 08:00

Jakby ktoś kiedyś szukał też tej informacji to tak jak pisał bestja83 - weszło 0,8 L.

Kolejna sprawa - wlałem wspomniany wcześniej Valvoline MAXLIFE ATF DEXTRON i dorzuciłem do niego 50-tkę Militeca-1 K2. Pompa, którą naprawdę było już słychać ucichła, pracuje płynnie, póki co zrobiłem tak 2 tyś. zobaczymy jak się zachowa w dłuższej perspektywie, ale wydaje mi się, że efekt osiągnięty ;)

Bizi78 - 18-09-2015, 11:03

MadReapeR, zamieściłem Twoją informację dla potomnych w pierwszym poście w tym temacie 8) .
damian.z - 14-11-2015, 13:28

Witam,
odświeżę temat, bo przy ''podwórkowym przeglądzie'' zobaczyłem że płynu do wspomagania jest ''na styk'' z minimum, ale nie wiem jaki jest zalany przez poprzedniego właściciela.

Jeśli kupię 1l hipol dexron II na orlenie, to będzie ok?
Czytałem jego specyfikacje i wgl, ale nigdzie nie bylo napisane, czy jest mieszalny z innymi płynami.