To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - światła w outlanderze II

KowaliK - 05-09-2008, 20:04

200EY, te diody sam robiłeś czy kupiłeś po prostu takie lampy?
Anonymous - 08-09-2008, 20:17

Dokladnie ten sam pomysl mialem ale nie wiedzialem gdzie takie dostac albo jak je zrobic. Podeslij wiecej fotek.
BLADY - 10-09-2008, 13:56

Witam wszystkich,
szczęśliwym posiadaczen Outka jestem od 2 miesięcy a na stronie zalogowałem się wczoraj.

200EY bardzo fajny pomysł z lampami. Gratulacje. Napisz może jak to zrobiłeś, gdzie dokonywałeś zapkupów itp.

Anonymous - 12-09-2008, 05:42

ciesze sie,ze sie podoba i dziekuje za mile komentarze...wiecej fotek bedzie za jakies 3 tyg...wyjechalem po prostu na ponad miesiac za granice akurat..

Co do montazu to kupilem 24 diody..kazda oddzielnie,bardzo mocne..to sie nazywa chyba super led..na gieldach mozna dostac i na allegro..

montazu nie robilem sam..oddalem to do znajomego we Wroclawiu,ktory sie zajmuje elektryka w autach..troche zabawy z tym bylo,bo one sa odsloniete i jak pada desz to woda w nie bezposrednio wali..wiec trzeba bylo to bardzo porzadnie pozaklejac i zabezpieczyc..mam to podlaczone pod swiatle postojowe,wiec diody pala sie razem z postojowkami..

Gdybyscie mieli wiecej pytan chetnie odpowiem...pozdrawiam..

krzychu - 12-09-2008, 11:00

A w dzień jezdzisz na tych diodach czy normlanie na mijania?

Krzychu

Anonymous - 19-09-2008, 02:58

jezdze na nich w dzien,bo sa podlaczone pod pozycyjne...wiec pala sie w zasadzie zawsze jak wlacze swiatla....
Matejko - 19-09-2008, 07:10

jakby ktos byl zainteresowany tymi lampami diodowymi z audi s6 to w dziale sprzedam jest oferta sprzedazy takich lamp
KowaliK - 19-09-2008, 12:34

Matejko napisał/a:
jakby ktos byl zainteresowany tymi lampami diodowymi z audi s6 to w dziale sprzedam jest oferta sprzedazy takich lamp

My mówimy o R8 a nie o S6. S6 ma zupełnie coś innego. :wink:

krzychu - 20-09-2008, 00:31

200EY napisał/a:
jezdze na nich w dzien,bo sa podlaczone pod pozycyjne...wiec pala sie w zasadzie zawsze jak wlacze swiatla....

Ale ja pytalem w sesie czy masz zalaczone w dzien tez mijania.... czy jezdzisz tylko na pozycyjnych i tych diodach.

Krzychu

kraszon - 03-03-2009, 06:54
Temat postu: Xenony
Witam,
piszę pierwszy raz na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam nowego Outlandera, i mam pewne wątpliwości co do xenonów.
Otóż, nie jestem pewien czy działa u mnie układ autopoziomowania, jak patrzę na lampy przy włączaniu stacyjki, to nie wykonują, żadnego ruchu. Również gdy ktoś dociąży tył samochodu snop światła przesuwa sie w górę, a powinien przecież wrócić do pozycji w poziomie. I jeszcze jedno, podczas jazdy na poprzecznych nierównościach (droga gruntowa) zauwazyłem, że światło trochę drży. Czy też tak macie.
Moje zaniepokojenie budzi również zapach z okolic lamp, jakby się topił plastik.
Pomóżcie.

Anonymous - 03-03-2009, 14:12

jezdze na diodach i mijania...Diody nie swieca az tak mocno,zeby robily za swiatla dzienne..z tego wzgledu,ze sa skierowane w dol.
Zpraszam do dzialu Outlander II do tematu Tuning Outlandera...tam jest wiecej zdjec...pozdrawiam

[ Dodano: 03-03-2009, 14:14 ]
kraszon napisał/a:
Witam,
piszę pierwszy raz na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam nowego Outlandera, i mam pewne wątpliwości co do xenonów.
Otóż, nie jestem pewien czy działa u mnie układ autopoziomowania, jak patrzę na lampy przy włączaniu stacyjki, to nie wykonują, żadnego ruchu. Również gdy ktoś dociąży tył samochodu snop światła przesuwa sie w górę, a powinien przecież wrócić do pozycji w poziomie. I jeszcze jedno, podczas jazdy na poprzecznych nierównościach (droga gruntowa) zauwazyłem, że światło trochę drży. Czy też tak macie.
Moje zaniepokojenie budzi również zapach z okolic lamp, jakby się topił plastik.
Pomóżcie.

Kraszon podjedz do ASO...od tego sa,zeby Ci to dokladnie sprawdzili..ja sie z takim przypadkiem nie spotkalem i u mnie na pewno czegos takiego nie ma...,a tez jezdze po bardzooooo rozkopanym Wroclawiu...pozdrawiam

KowaliK - 03-03-2009, 15:09

kraszon napisał/a:
I jeszcze jedno, podczas jazdy na poprzecznych nierównościach (droga gruntowa) zauwazyłem, że światło trochę drży. Czy też tak macie.

To podobno przypadłość wszystkich ksenonów... 2 tygodnie po zakupie auta byliśmy w tej sprawie w serwisie i testówka salonowa miała to samo. :wink:

Gunner - 09-03-2009, 21:46

Witam

A co do swiatel....
Zaowazylem ze czasami nadjezdzajacy z przeciwka migaja mi drogowymi .Oczywiscie noca.
Wyglada to tak jak bym ich razil swiatlami mijania.
Tez tak macie ,czy moze u mnie jest cos nie tak?

POZDRO

mitsu00 - 09-03-2009, 22:49

A ja zamontowałem ksenony w światlach drogowych. Efekt niesamowityw porównaniu z halogenami. Mam minimalne opóźnienie w uzyskaniu finalnej barwy światła ale to może sekunda, może 2/

Pozdr.

Gunner - 10-03-2009, 10:58

A jaki typ zarowek zainstalowales? No i gdzie je dostales?