To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Filtr powietrza. Jaki polecacie?? Chipy zwiększające moc??

wichura1 - 18-05-2006, 01:01

El_bandito_s chyba masz błąd w opisie 4G13 12 zaworowy ma 75KM, a nie 55KM. Chyba że chodzi o 55 kilometrów, bo skrót jest małymi literami.
Anonymous - 18-05-2006, 07:33

[quote="El_bandito_s"]...toś mi odpowiedział doszczętnie i doszczętnie odwiódł do robienia czegokolwiek :D a ja chciałem tylko delikatnie szybciej ruszać... ;) tak 3 sek do setki :D Hubeeert,

3s do setki to bynajmniej nie jest delikatne ruszenie :P
swapnij sobie silniczek na 1.6/1.8.

Anonymous - 18-05-2006, 08:09

ja mam cos takiego

jest to Jacky, w rezultacie mam:
-basowy dzięk silnika :D
-autko lepiej sie wkręca

koszta: 100zł

Anonymous - 18-05-2006, 08:16

ledwo widać cokolwiek na tym zdjęciu :/ co to za filtr? jak doprowadziłeś zimne powietrze ??tommi,
Anonymous - 20-05-2006, 13:34

oto lepsze fotki

dopływ powietrza jest z dziury którą wpływało powietrze do orginalnego filtra, jest to rozwiązane w ten sposób ponieważ ta plastikowa obudowa jest bardzo długa i sięga do nadkola, wymontowanie jej jest słabym rozwiązaniem moim zdaniem.

jest to filtr firmy Jacky

Anonymous - 22-05-2006, 14:06

Przede wszystkim dzięki za zdjęcia. Są filtry sportowe właśnei takie na allegro, koszt około 35zł. tylko nie wiem czy to nie jakiś badziew ?:/ i czy będzie pasował ?:/ widze że masz identyczne autko jak moje, więc jakiej średnicy jest ten filtr? Chodzi mi o rozmiary:) sam montowałes czy oddałeś do mechanika?? Bo wydaje mi się że to chyba niec trudnego zamontować? :) tommi,
Anonymous - 22-05-2006, 21:50

sam zakłądałem :) jeśli chodzi o średnice to chodzi mi po głowie 55 mm ale głowy nie dam, jak znajde pudełko od niego to ci powiem zreszta wszystko zależy jak wykonasz ten dolot :) tylko ostrzegam że furka potem bardzo basowo ryczy :D przynajmniej na filtrze jacky wczesniej miałem jakieś K&N ale był o 2/3 mniejszy i nie warczał aż tak :)
Karwoś - 23-05-2006, 22:27

Ja tam bym takiemu za 35zł to nie ufał - jak juz kupować to orginał chociażby K&N
Anonymous - 25-07-2006, 13:31

Szczerze to ja sie wyleczyłem z "Power rury"
Skośnoocy fachmani tak zaprojektowali te samochody że wszystko powinno grać.
za taką kase wolałbym coś innego robić z autkiem.