To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - BLOS w Gaźniku ?

Piwor - 29-03-2009, 23:32

Nie masz już tych izolek pod maska, nic nie lata? :P
Maretzky85 - 30-03-2009, 00:01

Hyhy, w większości nie :) W większości sztywne :>
Musze jeszcze wymyślić jak przykręcić ten filtr powietrza, bo w dieslowej wersji był przykręcony m.in do poduchy silnika. I jeszcze jakoś muszę przykręcić parownik ;p Bo musiał mocno zmienić miejsce przebywania ;)

[ Dodano: 30-03-2009, 23:58 ]

Obiecane zdjęcia :D

Jeszcze trochę kanalizacji jest, ale jak tylko znajdę coś sensowniejszego to zastąpię :>
Na razie sprawuje się dobrze, zapiernicza tak, że już dawno nie pamiętam żeby tak jeździł. Prawie nie czuć różnicy PB/LPG z przewagą oczywiście PB w dolnym zakresie obrotów.
Ale wydaje mi się, że jest to wina niewyrabiającego parownika podciśnieniowego bo do 2500 rpm ma ubogą mieszankę. Z drugiej strony to może kwestia dalszej regulacji :D
Z efektów dodanych to teraz słychać jak Gal ryczy z dolotu, tzn jak zasysa powietrze :P Normalnie jak odkurzacz :D
Czekam teraz na wynik spalania :>

Piwor - 31-03-2009, 00:09

No i wygląda to dużo lepiej, niż ten plastik który był pod maską. :) Swoją droga możemy pomalować tą szara rurę. Mam czarny spray. :P Dekiel ładnie odmalowany. :) Teraz mam nadzieję, że zabangla tak, jak tego oczekujesz. :) Pozostaje też kwestia spalania. :)
Maretzky85 - 31-03-2009, 00:16

Do odnowienia jest ten cały dolot bo jest zardzewiały i brudny, zmontowałem, żeby sprawdzić czy będzie działać w ogóle i bardzo miło byłem dziś zaskoczony jak wsadziłem nowy filtr powietrza :D
A co do malowania czarnym sprayem to bardzo chętnie :>
Masz czas jutro ? ;p Albo w środę ? :D

Piwor - 31-03-2009, 18:34

A kiedy masz czas na poduszki? :P Dało by radę jutro kupić?
PS: Byłem u gaziarza. :)