To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Gratulacje za nowe zegary i generalnie OT

Anonymous - 14-05-2006, 00:56

z tego co widzę w tych nowych czerwone pole się później zaczyna, nie przekręc silnika :wink:
Anonymous - 15-05-2006, 22:51

misiu-bisi napisał/a:
z tego co widzę w tych nowych czerwone pole się później zaczyna, nie przekręc silnika

W automacie raczej się nie da.... :D

Bartek - 15-05-2006, 23:58

Niom - ale zauważyłem dziś ciekawostkę...... Kilowałem buraczka w super-Astrze GSi po tjuningu i pociągnąłem na 1 do odcinki (a zapomniałem, że wczesniej przestawiłem w tiptonica), pojechał jakieś 2 s. na odcięciu, po czym ja i komputer zreflektowaliśmy się (w tym samym momencie ;) ), że wypada zmienić bieg na wyższy..... i wylądowałem na 3 :oops: - efekt nie trudny do przewidzenia. Ale na szczęście jego wing-comandery i tony innego plastixu + spalony start dały mi sporą przewagę :mrgreen: .

Jeździłem dziś trochę wieczorem i podkur&^*&^ gościa w Touaregu V10 TDi...... OMFG jak to jeździ :shock: :shock: :shock: oczywiście to tylko ciężarówka więc dostał lanie na pierwszym zakręcie (prawy ok. 110 stopni), po ok. 200 m prostej - on stał na czerwonym, ja trategicznie dotoczyłem się do świateł ok. 20 km/h - widze żółte i kita....WOT poprostu :twisted: więc został ze 20 m z tyłu..... po kolejnych 100 był przedemną :shock: :shock: , potem dohamowanie do zakrętu, zrównaliśmy się na wejściu, przy czym ja opóźniłem hamowanie do maxa i wszedłem w zakręt dobre 15-20 km/h szybciej...... Za zakrętem oczywiście odwinął i zniknął w chmurze czarnego dymu..... ale było fajnie :D

Grześku - 16-05-2006, 08:54

Bartek napisał/a:
...Ale na szczęście jego wing-comandery i tony innego plastixu...

a ten chłopaczyna pewnie jest z tego dumny :mrgreen:

Tak na marginesie to ile masz kucy?

Bartek - 16-05-2006, 09:07

Katalogowo 150 i 235 Nm - ale automat i na pewno pare (naście) koni to już koniki polne ;)
Grześku - 16-05-2006, 09:12

Pięknie, mała stadnina :lol:
A pamiętasz jeszcze o tym co pisałem na PW? 8)

Matejko - 16-05-2006, 09:15

Bartek napisał/a:
Za zakrętem oczywiście odwinął i zniknął w chmurze czarnego dymu..... ale było fajnie :D

tak i calosc odbywala sie w miescie w dozwolonych predkosciach :P

Bartek - 16-05-2006, 09:28

Matejko napisał/a:
Bartek napisał/a:
Za zakrętem oczywiście odwinął i zniknął w chmurze czarnego dymu..... ale było fajnie :D

tak i calosc odbywala sie w miescie w dozwolonych predkosciach :P

Prawie ;) - to za krótkie odcinki, żeby napędzać się do bardzo niedozwolonych prędkości...... powiedzmy tak - były dwucyfrowe..... a nikt nie zabroni wchodzenia w ciasny zakręt 50 km/h, w który normalnie wchodzisz 30....

roch_27 - 16-05-2006, 13:44

No prosze sami moderatorzy a robią z tematy OT :P
Anonymous - 16-05-2006, 23:28

Bartek napisał/a:
Niom - ale zauważyłem dziś ciekawostkę...... Kilowałem buraczka w super-Astrze GSi (...)

Ostatnio zmierzyłem się z Omegą 3.0 MV6... Niewiele, ale jednak udało mi się jej odjechać...
Jej przedni zderzak przy 120 km/h był kilkanaście cm za moją tylną tablicą rejestracyjną... :D Niestety zaraz po tym musiałem hamować, bo ciasno zaczęło się robić, a szkoda... byłem ciekawy przy jakiej prędkości zacznę jej (lub ona mi) odjeżdżać... :mrgreen: