To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tempomat, problem z tempomatem

Anonymous - 14-08-2011, 20:51

fj_mike napisał/a:
Tak jak pisał sveno, sprawdź też czy przypadkiem coś luzem nie dynda

Dyndało :) Dzięki waszym zdjęciom podłączyłem to w 10 sekund

Dziękuję

Chciałem dać "pomógł" ale nie ja założyłem i nie byłem w stanie :(

fj_mike - 14-08-2011, 20:55

apsik85 napisał/a:
Dyndało :) Dzięki waszym zdjęciom podłączyłem to w 10 sekund

Czy to był właśnie ten wężyk zaznaczony na zdjęciu?
Mare miał podobny problem, ale miał łatwiej. Podjechał do mnie i sobie porównał :P :mrgreen:

Anonymous - 17-08-2011, 19:27

fj_mike napisał/a:
Czy to był właśnie ten wężyk zaznaczony na zdjęciu?

Dokładnie tak, dziwiłem się czemu tak dynda :) teraz już wiem gdzie jego miejsce :P

bbandi - 18-10-2011, 13:55

Witam tak się składa że akurat mechanik mi również wymieniał świece i tak samo nie działa mi tempomat (a działał, teraz mam te same objawy co apsik85), to on podczas wymiany świec jakoś ingeruje w tempomat? musi kable poodpinać czy coś? auto bedę miał dopiero za 2-3 dni i nie wiem czy poza wtyczkami mógł coś popsuć innego.
carbon11 - 20-10-2011, 15:40

bbandi, przy tempomacie raczej nic nie robił przynajmniej nie powinien :wink:
jeśli już to przedziurawił Ci nie chcący wężyk który idzie od tempomatu do zaworu podciśnieniowego .
Foto masz kilka postów wyżej :)

bbandi - 21-10-2011, 12:59

Dzięki za radę carbon11, dałem im auto do roboty i teraz tak porobili że nawet nie świeci się "course main" wogule tempomat nie reaguje :cry: ale zegarek zrobili bo się zacinał to zrobili, nic trzeba bardziej ogarniętych ludzi szukac do tego zadania.
carbon11 - 21-10-2011, 14:12

Sprawdź bezpieczniki i kostkę od tempomatu czy przypadkiem nie odpięli :wink:

Zdjęcie w którym miejscu znajduje się tempomat

komarsnk - 21-10-2011, 15:45

bbandi napisał/a:
Dzięki za radę carbon11, dałem im auto do roboty i teraz tak porobili że nawet nie świeci się "course main" wogule tempomat nie reaguje :cry: ale zegarek zrobili bo się zacinał to zrobili, nic trzeba bardziej ogarniętych ludzi szukac do tego zadania.

Może po prostu nie wpięli kostki od przycisku :)

clown79 - 23-10-2011, 07:28

to i ja sie podepne moze ktos wie z was jak wyglada sprawa z tempomatem w galu avace 2.0 2002? po wlaczeniu przyciskiem zapala sie kontrolka cruse...i to wszystko w ogole nie moge ustawic predkosci gdy odlaczylem przewod gumowy idacy od pompy podcisnienia do 'grzybka'-jak ktos to nazwal i zassalem powietrze membrana miala ruch cztli przwod szczelny gdzie szukac przyczyny? czujniki przy pedalach sprawdzone, przewod sprawdzony wlacznik przeczyszczony klakson dziala... wtyczki przeczyszczone .... komputer nic nie wykazuje ...- ktos wspomnial o bezpieczniku ktory to bo nie znalazlem jednego odpowiadajacego za tempomat....
gmd4f - 23-04-2012, 19:38

Mam bardzo podobny problem co clown79. Czy wiadomo komuś o istnieniu/lokalizacji bezpiecznika tempomatu? Działał i przestał. :(
2pac - 26-04-2012, 22:55

Które dokładnie to tempomat (duże wyraźne fotki)?

http://img808.imageshack....63/img5607p.jpg
http://img831.imageshack....71/img5600c.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/5642/img5608v.jpg
http://img851.imageshack....0/img5609mc.jpg

u mnie cruise się zapala, ustawiam prędkość (próbowałem tylko raz w dół, przytrzymać przez chwilę), zapala się zielone set ale prędkość spada :(

polaff - 26-04-2012, 23:13

drugie zdjęcie siłownik po prawej przy przepustnicy
trzecie zdjęcie plastikowa puszka z węzykiem i przewodami

może podciśnienie Ci gdzieś ucieka, albo siłownik zdechł lub coś nie tak z jego połączeniem z przepustnicą.

Krzyzak - 27-04-2012, 07:02

2pac, sprawdź ten wężyk co idzie od pompki podciśnienia - na pewno jest nieoryginalny, poprowadzony jakoś dziwnie pod plastikową pokrywkę silnika, łączony po drodze itp.
powinien być szczelny i podłączony do grzybka przy przepustnicy

2pac - 28-04-2012, 12:57

przyjrzałem się temu co mówicie, poniżej fotki (po kliknięciu powiększą się)
ten łącznik zielony mnie zastanawia i jest lekko pęknięty przewód w miejscu gdzie jest nasunięty na łącznik - ale czy jest wszystko oryginalne, czy ktoś już tutaj grzebał

a da się jakoś sprawdzić czy grzybek jest sprawny? przy np. przegazowaniu coś widać, że się rusza lub coś słychać?

bbandi - 28-04-2012, 13:26

To chyba nie jest odpowietrzenie:P?, bo jeśli tak to nie będzie ciśnienia albo zbyt słabe i prędkość będzie spadać, zobacz jeszcze pod tą gumową osłoną bo może być przerwa.