[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tempomat, problem z tempomatem
Anonymous - 14-08-2011, 20:51
fj_mike napisał/a: | Tak jak pisał sveno, sprawdź też czy przypadkiem coś luzem nie dynda |
Dyndało Dzięki waszym zdjęciom podłączyłem to w 10 sekund
Dziękuję
Chciałem dać "pomógł" ale nie ja założyłem i nie byłem w stanie
fj_mike - 14-08-2011, 20:55
apsik85 napisał/a: | Dyndało Dzięki waszym zdjęciom podłączyłem to w 10 sekund |
Czy to był właśnie ten wężyk zaznaczony na zdjęciu?
Mare miał podobny problem, ale miał łatwiej. Podjechał do mnie i sobie porównał
Anonymous - 17-08-2011, 19:27
fj_mike napisał/a: | Czy to był właśnie ten wężyk zaznaczony na zdjęciu? |
Dokładnie tak, dziwiłem się czemu tak dynda teraz już wiem gdzie jego miejsce
bbandi - 18-10-2011, 13:55
Witam tak się składa że akurat mechanik mi również wymieniał świece i tak samo nie działa mi tempomat (a działał, teraz mam te same objawy co apsik85), to on podczas wymiany świec jakoś ingeruje w tempomat? musi kable poodpinać czy coś? auto bedę miał dopiero za 2-3 dni i nie wiem czy poza wtyczkami mógł coś popsuć innego.
carbon11 - 20-10-2011, 15:40
bbandi, przy tempomacie raczej nic nie robił przynajmniej nie powinien
jeśli już to przedziurawił Ci nie chcący wężyk który idzie od tempomatu do zaworu podciśnieniowego .
Foto masz kilka postów wyżej
bbandi - 21-10-2011, 12:59
Dzięki za radę carbon11, dałem im auto do roboty i teraz tak porobili że nawet nie świeci się "course main" wogule tempomat nie reaguje ale zegarek zrobili bo się zacinał to zrobili, nic trzeba bardziej ogarniętych ludzi szukac do tego zadania.
carbon11 - 21-10-2011, 14:12
Sprawdź bezpieczniki i kostkę od tempomatu czy przypadkiem nie odpięli
Zdjęcie w którym miejscu znajduje się tempomat
komarsnk - 21-10-2011, 15:45
bbandi napisał/a: | Dzięki za radę carbon11, dałem im auto do roboty i teraz tak porobili że nawet nie świeci się "course main" wogule tempomat nie reaguje ale zegarek zrobili bo się zacinał to zrobili, nic trzeba bardziej ogarniętych ludzi szukac do tego zadania. |
Może po prostu nie wpięli kostki od przycisku
clown79 - 23-10-2011, 07:28
to i ja sie podepne moze ktos wie z was jak wyglada sprawa z tempomatem w galu avace 2.0 2002? po wlaczeniu przyciskiem zapala sie kontrolka cruse...i to wszystko w ogole nie moge ustawic predkosci gdy odlaczylem przewod gumowy idacy od pompy podcisnienia do 'grzybka'-jak ktos to nazwal i zassalem powietrze membrana miala ruch cztli przwod szczelny gdzie szukac przyczyny? czujniki przy pedalach sprawdzone, przewod sprawdzony wlacznik przeczyszczony klakson dziala... wtyczki przeczyszczone .... komputer nic nie wykazuje ...- ktos wspomnial o bezpieczniku ktory to bo nie znalazlem jednego odpowiadajacego za tempomat....
gmd4f - 23-04-2012, 19:38
Mam bardzo podobny problem co clown79. Czy wiadomo komuś o istnieniu/lokalizacji bezpiecznika tempomatu? Działał i przestał.
2pac - 26-04-2012, 22:55
Które dokładnie to tempomat (duże wyraźne fotki)?
http://img808.imageshack....63/img5607p.jpg
http://img831.imageshack....71/img5600c.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/5642/img5608v.jpg
http://img851.imageshack....0/img5609mc.jpg
u mnie cruise się zapala, ustawiam prędkość (próbowałem tylko raz w dół, przytrzymać przez chwilę), zapala się zielone set ale prędkość spada
polaff - 26-04-2012, 23:13
drugie zdjęcie siłownik po prawej przy przepustnicy
trzecie zdjęcie plastikowa puszka z węzykiem i przewodami
może podciśnienie Ci gdzieś ucieka, albo siłownik zdechł lub coś nie tak z jego połączeniem z przepustnicą.
Krzyzak - 27-04-2012, 07:02
2pac, sprawdź ten wężyk co idzie od pompki podciśnienia - na pewno jest nieoryginalny, poprowadzony jakoś dziwnie pod plastikową pokrywkę silnika, łączony po drodze itp.
powinien być szczelny i podłączony do grzybka przy przepustnicy
2pac - 28-04-2012, 12:57
przyjrzałem się temu co mówicie, poniżej fotki (po kliknięciu powiększą się)
ten łącznik zielony mnie zastanawia i jest lekko pęknięty przewód w miejscu gdzie jest nasunięty na łącznik - ale czy jest wszystko oryginalne, czy ktoś już tutaj grzebał
a da się jakoś sprawdzić czy grzybek jest sprawny? przy np. przegazowaniu coś widać, że się rusza lub coś słychać?
bbandi - 28-04-2012, 13:26
To chyba nie jest odpowietrzenie:P?, bo jeśli tak to nie będzie ciśnienia albo zbyt słabe i prędkość będzie spadać, zobacz jeszcze pod tą gumową osłoną bo może być przerwa.
|
|
|