[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Światła przeciwmgłowe, przeciwmgielne - halogeny.
apikus - 15-01-2009, 12:23
Ja chcę kupić te z ebay-a, więc nie są to genuine parts. I wtedy co z gwarancją?
Może wystarczy to zamontować w serwisie?
Anonymous - 15-01-2009, 12:25
Wtedy wydaje mi sie ze stracisz gwaranacje, bo ASO tudziez MMC nie zagwarantuje ze w halogenach nie ma spierdzielonej elektroniki ktora spali tobie cos w kompie, ale na szynie CAN..
Lepiej zadzwon i sie spytaj swojego dealera, ale pewnie potwierdzi powyzsze
Poprzedni post byl z mysla o kupieniu w DE halogenow...
Pozdr
AK
ElemenT - 15-01-2009, 16:10
każde ASO ci powie, że wszystko inne jest złem, tylko u nas jest bosko
ja bym chętnie to założył
w tych z ebaya jest oddzielny przycisk do uruchamiania ze środka (nie z tej manetki z lewej strony kierownicy) więc przekaźnik musi być
zapewne podłącza się to pod akumulator czy gdzieś w pobliżu i wyprowadza tylko włącznik do środka
jeśli zaś mówimy o tych oryginalnych oryginalnych to wpinasz się w wiązkę światłami gdzieś z przodu i uaktywniasz komputerem i samo działa
ja tam generalnie poczekam, w getzie też tak miałem, że na początku były dostępne tylko w ASO za 800 zł a potem kupiłem cały zestaw na allegro z jakiegoś (sic) rozbitka przywiezionego do PL z holandii
apikus - 15-01-2009, 18:17
ElemenT napisał/a: | jeśli zaś mówimy o tych oryginalnych oryginalnych to wpinasz się w wiązkę światłami gdzieś z przodu i uaktywniasz komputerem |
Niestety musisz wpiąć przekaźnik. Ja przynajmniej go nie mam w skrzynce. Koszt w serwisie ok. 250-300 zł, jeśli nie ma w zestawie oczywiście.
W Kanadzie w serwisie halogeny kosztują ok. 320 dolarów, więc nie opłaca się przysyłać.
ElemenT - 15-01-2009, 21:23
spokojnie
trzeba poczekać, i przekaźniki się znajdą za grosze
pol roku i na allegro będzie trochę rozbitków na części i na pewno przekaźnik się dostanie za 20-30 zł
jak mówiłem przetestowałem to na getzie (też kupiłem zaraz po premierze) i na początku była tragedia ale po roku już sobie pokompletowałem co fajniejsze rzeczy z wyższych wersji za pol ceny i niżej
apikus - 17-01-2009, 16:38
Dzisiaj sprawdzałem instalację w samochodzie. U mnie nie ma chyba kabli do halogenów. Przynajmniej ja nie znalazłem.
Teraz chyba wiem dlaczego są kable i wyłącznik w komplecie. Jak wszystko przyjdzie to dam znać jak to pasuje.
ElemenT - 17-01-2009, 19:45
zamowiles ze stanow ?
jesli tak to daj koniecznie info co i jak, mysle ze kolejni chetni sie znajda
apikus - 19-01-2009, 14:08
ElemenT napisał/a: | zamowiles ze stanow ? |
Zamówiłem przez siostrę. Dam znać jak już będą.
Uwex - 20-02-2009, 10:42
Mam pytanie - czy ktoś wie jaka jest średnica tych halogenów lub inaczej : jakiej średnicy jest otwór na halogeny ?
Edit ( 5.03.09r ) :
Otwór ma średnicę 65 mm.
apikus - 01-04-2009, 08:44
Wczoraj dostałem paczkę z halogenami. W zestawie: halogeny , maskownice, przewody z przekaźnikiem i bezpiecznikiem, wyłącznik, elementy instalacyjne. Koszt wszystkiego 125 USD.
Po pobieżnej analizie wyglada na to, że nie ingeruje się całkowicie w instalację samochodu. Wystarczy podłączyć zasilanie, reszta jest niezależna. Nie wiem jeszcze jak dostać się z komory silnika do kabiny z przewodem (to będzie najtrudniejsze w montażu), ale przeanalizuję manual i coś wymyślę.
Trik - 01-04-2009, 09:51
W manual widać że powinny być wtyczki pod zderzakiem do lamp przeciw wmgielnych. Ale ktoś chyba wspominał, że chyba należy je aktywować w centralce.
PS. To ori czy oem?
apikus - 01-04-2009, 10:02
Ja nie znalazłem nic pod zderzakiem. Może być, że wiązka jest gdzieś w środkowej części koło chłodnicy (tak widać na schemacie manuala), ale ten zestaw ma wszystko tak zrobione, że nie trzeba się wpinać w instalacje samochodu (tylko zasilanie), więc i aktywacja nie będzie konieczna. Nie wiem jak z gwarancją, ale skoro się wpina poza instalacją to chyba nie będzie problemu.
To nie są oryginały.
Trik - 01-04-2009, 10:40
Nie nie sorki pomyliłem sie, wygląda na to że w Manual dział z num 80A kable nie należą do wyposażenia pojazdu. Ale pokazuje gdzie można je prowadzić i podłączyć. Samodzielny montaż będzie fajnym wyzwaniem. Chociaż ja bym to zlecił w ASO mając lampki za takie pienionszki, albo dogadał bym się z elektrykiem z ASO
apikus - 01-04-2009, 11:27
Montaż w ASO to 350 zł, ale nie wiem czy wogóle sie zgodzą na nie oryginalne. Może podczas przeglądu każę to sprawdzić, a z demontażem jakby co nie będzie żadnego problemu.
Uwex - 01-04-2009, 12:42
apikus - ja pytałem w swoim ASO - montaż halogenów klienta 100 zł . Ich nie interesuje czy oryginalne - Twoje auto , Twoja gwarancja . Choć w MMC mi powiedzieli , że
w zasadzie nie tracisz wtedy gwarancji ( no chyba żeby ewidentnie coś się stało z winy tych halogenów ) .
|
|
|