To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - OT w temacie Tuning galanta -jaka firma?

Anonymous - 03-11-2008, 21:37

Przyznaję Ci rację w 100%. Jak już wcześniej pisałem to i ja za 90 PLN bym kupił. A tak jak mówisz. Za włókna 500 to zdzierstwo.
misjonarz. - 03-11-2008, 23:32

dzisiaj dzwoniłem w sprawie lotki do firmy o której pisałem wcześniej. w czasie rozmowy poproszono mnie o zdjęcia przedmiotu naszego pożądania :mrgreen: więc podesłałem jedno ze zdjęć autoRa (mam nadzieję że mnie nie zlinczuje za prawa autorskie :?: :?: :?: ) i przed chwilą dostałem odpowiedź
Kod:
witam lotka taka 150 zł przy zam minimum 10 sztuk

może przy większej ilości dało by się jeszcze potargować ale cena i tak nie jest zła

tommyc1 - 04-11-2008, 08:19

no...ujdzie, mniej niz lusterko elektryczne zewnetrzne :P
kungfumiszcz - 04-11-2008, 17:20

150 to nie duzo. w koncu jakby kazdy potrafil zmontowac taka lotke bylo by zbyt pieknie :P
tommyc1 - 04-11-2008, 17:48

moze bym sie nawet polasil:)

a jak taka lotka jest mocowana? przykrecana jakimis srubami do blachy?

5eba - 04-11-2008, 17:55

[H]Club-Accord napisał/a:
tommyc1 napisał/a:
czy ktos probowal sobie zakladac cos takiego? warto?

http://moto.allegro.pl/it...shi_galant.html

Takie nakładki to tylko do Golfa i Calibry moim zdaniem

Moim tez :) Paskudztwo jakich malo :)

Kmer - 04-11-2008, 18:33

Witam!
Popatrzcie w galerii roch 27 http://www.polskajazda.pl...9&idfoto=342820 ,sadze ze ta lotka się ładniej prezentuje,od tej klepanej przez autoR,w każdym bądź razie ja poszukuje takiej,bardziej mi się podoba od tej okalającej cala klapę bagażnika.

Krzys - 04-11-2008, 19:21

tommyc1 napisał/a:

ale za "garazowo" wykonana lotke z zywicy dac 500zl to wariactwo...i chyba nie tylko ja tak uwazam, skoro ta aukcja juz od prawie roku na allegro sie pojawia:) i nigdy nie widzialem zeby ktos to zamawial-licytowal

Kolego nie znasz tej firmy,wiec jak mozesz kogos posadzac ze robi cos "garazowo",nie wiesz tez z jakiego materiału jest wykonana, nie widziałes jej na oczy... :roll:
wcale nie musisz byc zainteresowany ta aukcja,widocznie cena jest odpowiadajaca za jakosc,materiał i prace włozona do wykonania takiego elementu...

Anonymous - 04-11-2008, 19:38

tommyc1 napisał/a:
a jak taka lotka jest mocowana? przykręcana jakimiś śrubami do blachy?

Generalnie rzecz biorąc to jeżeli jest to lotka okalająca klapę (nie wiem , nie widziałem aukcji) to przykleja się ją na klej montażowy. Taka jak u roch to różnie......potrafi być tak że ma zaczepy i bezinwazyjnie się ją montuje.

tommyc1 - 04-11-2008, 19:46

Krzys napisał/a:
tommyc1 napisał/a:

ale za "garazowo" wykonana lotke z zywicy dac 500zl to wariactwo...i chyba nie tylko ja tak uwazam, skoro ta aukcja juz od prawie roku na allegro sie pojawia:) i nigdy nie widzialem zeby ktos to zamawial-licytowal

Kolego nie znasz tej firmy,wiec jak mozesz kogos posadzac ze robi cos "garazowo",nie wiesz tez z jakiego materiału jest wykonana, nie widziałes jej na oczy... :roll:
wcale nie musisz byc zainteresowany ta aukcja,widocznie cena jest odpowiadajaca za jakosc,materiał i prace włozona do wykonania takiego elementu...

a co sie kolega tak zapienil-sam to produkuje? wyrazilem swoje zdanie, mam do tego prawo, a co do ceny...widuje te aukcje od prawie roku (jak wspomnialem wczesniej) i nie widzialem, zeby ktos to licytowal, wiec chyba nie tylko dla mnie ta cena zbyt wysoka... moze to i jest aryginalna nawet od legnuma z rozbiorki...a oryginalne lotki z czego byly robione w 1997 roku? z ABSu? ;)

[ Dodano: 04-11-2008, 19:59 ]
a ta lotka rzeczywiscie zgrabniejsza od tego "budyniu" z allegro :) za taka 150 dalbym bez zastanowienia

Krzys - 04-11-2008, 23:53

tommyc1 napisał/a:

a co sie kolega tak zapienil-sam to produkuje? wyrazilem swoje zdanie, mam do tego prawo, a co do ceny...widuje te aukcje od prawie roku (jak wspomnialem wczesniej) i nie widzialem, zeby ktos to licytowal, wiec chyba nie tylko dla mnie ta cena zbyt wysoka...

nie nie produkuje "tego" oki kazdy wyraza opinie,wiec i ja mogłem :P tak wiec nie wiem jak jest mocowana taka lotka jak u Roch-a ale pewnie tak samo jak w Legnum-ach przed liftem(czyli te duze)na 4 srubki... ale jak ktos chce to to i moze na klej przymocowac :P

Anonymous - 05-11-2008, 04:44

Krzys napisał/a:
ale jak ktos chce to to i moze na klej przymocowac

Nie koniecznie.....bo te z żywic to tylko na klej bo nikt Ci uchwytów nie zrobi.....

tommyc1 - 06-11-2008, 20:57

krotko mowiac, sa do dupy, who's next? :biggrin:
spown - 06-11-2008, 23:12

seir napisał/a:
U mnie też jest napis "Galant" na tym małym pasku. Na foto akurat nie widać... Są całe z metalu, naprawdę solidne wykonanie, ale wątpię, żeby były org w nich montowane (chociaż to jest Winter Edition)

Mój też jest winter, ale są plastikowe normalne...

Anonymous - 08-11-2008, 00:01

To ja Wam rozpiszę taki spoiler za 500zł chłopaki. Jest to cena brutto a więc zawierająca podatek VAT czyli 22%. Zostaje około 400zł. Zapłaćmy jeszcze dochodowy 19%. Koszt opakowanie - robocizna-pakowanie.Potem robocizna(przygotowanie-matowanie - malowanie podkładem. Potem robocizna(wykonanie-jeden dziennie) i materiał(spełniający normy ogólnoświatowe + niska masa). Koszty utrzymania lokalu i ZUS'y (inne)pracowników. Mamy jeszcze pytania? Towar jest objęty gwarancją i ma pasować 100% do auta. I nie jest to byle jaka żywica i szkło. I tuleje montażowe w nich są, przykręcalne są 8)